Jaroslav Bečvařík, hráč 25. kola: Rád si jedu odpočinout na ryby

Jaroslav Bečvařík je celkem často chválen svým trenérem, patří k oporám jevanské defenzívy. Tentokrát byl díky vašim hlasům odměněn titulem hráč kola a společně jsme připravili pro vaše čtení pěkný rozhovor...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jardo, přijměte gratulaci k tomuto titulu. Jste teprve první jevanský hráč kola, přestože Jevany předvádí krásný fotbal a pravidelně se jejich hráči objevují v sestavě kola. Čemu to přisuzujete?
Děkuji za toto ocenění a hlavně za hlasy, které jsem dostal. Potěší to ;) Je pravda, že skoro každé kolo je v sestavě některý z našich hráčů. Je to dáno tím, že se nám v jarní části fotbalově i výsledkově daří. Hlavně máme v Jevanech výbornou partu a to se přenáší i do zápasů. Musím ještě pochválit naše fanoušky, kterých chodí hlavně na domácí zápasy opravdu hodně a vytváří nám parádní atmosféru, která se často nevidí i ve vyšších soutěžích. Abych řekl pravdu, tak ani nevím, že jsem první jevanský hráč kola, o to si toho cením víc. Asi mají kluci málo fanoušků :)
Vy osobně znáte tento web? Co se vám na něm ne/líbí, co byste ještě zlepšil, doplnil,...
Tento web jsem začal sledovat před pár měsíci a musím říct, že je povedený a každý si najde, co potřebuje. Je zde spousty zajímavých článků a statistik. Když je čas, tak si zde rád přečtu nové články a výsledky. Takže mohu jen doporučit.
Co jste očekávali od zápasu v Krakovanech? Přeci jen jsou Krakovany jedním z nejlepších týmů jara?
Na tento zápas jsem se osobně těšil, zároveň jsem měl obavy, protože nám pár hráčů chybělo a někteří museli nastoupit i přes zranění. Krakovany uhráli na jaře hodně bodů a moc jich neztratily, podle mě je to zásluha trenéra Chláda, kterého znám z působení v Zásmukách. Dal dohromady dobrý tým a daří se jim. Očekávali jsme vyrovnané utkání, což se hlavně na začátku zápasu potvrdilo. Postupně jsme ale začali soupeře přehrávat a dali jsme do poločasu tři góly, které rozhodly zápas. Druhý poločas už jsme si díky dobré obranné hře pohlídali.
Jak se hrálo vám? Musel jste řešit nějaké složité situace?
Mně osobně se hrálo celkem dobře, i když jsem do poslední chvíle nevěděl, jestli nastoupím kvůli zranění, ale nakonec jsem to odehrál. A asi jsem nehrál špatně, když teď odpovídám na otázky :) V zápase jsme museli řešit pár složitějších situací, ale většinou se nám je podařilo odvrátit. U dvou šancí soupeře mi trochu zatrnulo, ale naštěstí jejich hráč nastřelil dobře postaveného našeho hráče a při druhé velké šanci netrefili bránu. Jinak si myslím, že jsme měli většinu zápasu pod kontrolou a vyhráli zaslouženě. Teď ještě musíme zvládnout poslední domácí zápas, abychom udrželi druhé místo.
Představte se, prosím, krátce čtenářům.
První fotbalové krůčky jsem začal v Nučicích, kde jsem hrál za přípravku. Potom jsem hrál za starší žáky a následně dorost v Kostelci n.Č.lesy. Do dospělého fotbalu jsem se dostal celkem brzy, už v 17 letech jsem nastupoval za áčko. Postupně jsem hrál za Tuchoraz, Zásmuky, Louňovice (tam se nám podařilo postoupit do krajského přeboru), Velim a teď hraji v Jevanech. Ve všech klubech, kde jsem hrál, tak byla dobrá parta a dařilo se nám i na hřišti. Od každého trenéra, který mě trénoval, jsem si něco vzal, co mě posunulo dál. Na všechny vzpomínám rád.
Jaké byly začátky? Bavil vás fotbal?
Už od malička jsem byl hyperaktivní a zkoušel všechny možné sporty. Asi nejvíce mě bavil hokej, ale bohužel nebyl v našem okolí žádný stadion, kde bych mohl hrát. Tak jsem se začal věnovat fotbalu a zatím mi to pořád vydrželo :) Mezi 10 - 15 roky jsem ještě hrál závodně stolní tenis, který mě také bavil a rád si ho zahraji dodnes. Jsem taky vášnivý rybář a když je možnost, tak si jedu odpočinout a vyčistit hlavu na ryby.
Jaký post hrajete a hrál jste ho vždycky?
Můj post je ve střední záloze, kde hraji od žáků a na tomto postu se mi hraje nejlépe, mohu se pohybovat po celém hřišti, což mi vyhovuje. Občas hraji také stopera a i na tomto postu se mi hraje dobře. Mám celé hřiště před sebou a mohu si tak vybrat, komu přihraji.
Jaké jsou vaše koníčky mimo fotbal?
Mimo fotbal trávím volný čas s mojí přítelkyní. Ještě při práci studuji dálkově vysokou školu, což mi také zabírá dost času. Dále, jak už jsem zmínil, často jezdím na ryby, kde se mi podařilo nachytat spoustu velkých kaprů i kolem 20 kg. Rád jezdím s přítelkyní na kole a inline bruslích. V zimě jezdím rád na běžkách. Dá se říct, že mám rád všechny sporty, nevydržím dlouho bez pohybu :)
Jak nese rodina či přítelkyně vaše neustálé čutání do meruny? Fandí vám, jezdí na zápasy,...
Rodina mě od malička ve sportu podporuje, dokonce rodiče jezdí na většinu mých zápasů. To se bohužel nedá v současné uspěchané době říci o spoustě rodin, kteří mají čím dál méně času na své děti, které tak tráví svůj čas u počítače místo toho, aby se věnovaly sportu. Musím také poděkovat mojí přítelkyni, která mě podporuje, fandí a jezdí se mnou na všechny zápasy. Občas mi taky nadává, když slyší některé ,,fanoušky", kteří sprostě nadávají při zápase, že by nám bylo líp někde v klidu na rybách :)
Koho tipujete jako Mistra Evropy? Proč?
Co jsem měl zatím možnost vidět zápasy, tak žádný tým nevyčnívá nad ostatními. Zápasy jsou vyrovnané. Doufám, že naši postoupí alespoň ze skupiny, ale budou to mít těžké. Jinak si myslím, že vyhraje Anglie, které fandím. Má dobrý tým, dobře poskládaný ve všech řadách.
Jaký je váš nejemotivnější zážitek s fotbalem?
Určitě mezi nejemotivnější zážitky patří vždy postup do vyšší soutěže, které jsem doposud zažil. Možná se teď povede další postup s Jevany, když zvládneme poslední zápas, uvidíme... Mezi nejemotivnější divácký zážitek určitě patří mistrovství Evropy 2004, kde naši hráli výborný fotbal a podle mého názoru byli na tom turnaji nejlepší. Škoda jen porážky od Řecka v semifinále.
Jardo, díky za krásný rozhovor a přeji vám uhájení druhého místa a případný postup.
Také děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.