ROZHOVOR S HRÁČEM 13. KOLA - Dušan Moc:"Má střelecká forma graduje s výkonem celého týmu."

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal útočník pěčické rezervy, Dušan Moc. Nominaci do sestavy kola si vysloužil pěti! góly do sítě druhých Ledec a zaslouženě se tak stal hráčem kola. V přiloženém rozhovoru jsme mluvili nejen o povedeném zápase minulého kola, ale také o Dušanově zajímavé kariéře nohejbalisty.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k získání ocenění hráče kola. Můžete v krátkosti čtenářům popsat svoji fotbalovou kariéru?
Dobrý den. V první řadě bych vám chtěl poděkovat za nominaci do ocenění hráče kola a poté bych chtěl poděkovat všem kamarádům a spoluhráčům, co pro mě URPUTNĚ hlasovali. Má ,,fotbalová“ kariéra trvá přesně dva roky. Před dvěma lety jsem ukončil po 17 letech svou úspěšnou nohejbalovou kariéru (kde stojí za zmínku 3. místo v extralize mužů v roce 2012) a jelikož v Pěčicích se rozhodlo hodně mých známých a kamarádů založit "B" tým, bylo jasné, že mé další sportovní kroky se budou ubírat k fotbalu.
Poprvé v sezoně se stal hráčem kola fotbalista Pěčic. Sledujete v kabině sestavy kola?
Já osobně sestavy kola sleduji a spoluhráči v kabině v převážné většině také. Je škoda, že naše forma tuto sezonu nebyla optimální, dost jsme se jako tým hledali, takže jsme neměli šanci se do sestavy kola dostat častěji.
Vy osobně jste za posledních 5 zápasů vstřelil 11 branek. Kde se vzala vaše střelecká forma?
Má střelecká forma graduje s výkonem celého týmu. Věděli jsme, že jestli budeme chtít soutěž udržet, musíme poslední kola všichni pořádně zabrat. Jak už jsem psal naše celková forma po celou sezonu nebyla optimální a jsem rád, že se nám to alespoň teď na konci podařilo srovnat. Je to příslib do další sezony.
Která ze zmíněných pěti branek byla nejhezčí? Dokážete ji popsat?
Abych řekl pravdu, moc si ty branky nepamatuji, protože jsem byl ve ,,sportovním tranzu“. Ale vím, že na jednu mi nahrál můj spoluhráč Antonín Kiceluk. Dlouhý balon za obranu. Obránce s gólmanem si dávali přednost, tak jsem mezi ně naběhl a nohejbalově ve výskoku nártem z voleje jsem míč uklidil k tyči. Tu branku si pamatuji , protože ke mně jeden ze spoluhráčů přiběhl a řekl mi: ,,To byl gól jak od Zlatana Ibrahimoviče!“ (smích)
V samotném utkání v Ledcích jste skóroval pětkrát. Povedlo se vám už někdy něco podobného?
Za dva roky, co fotbal hraji, se mi to nepovedlo… možná na tréninku. Dvě kola předtím jsem dal první soutěžní hattrick . Škoda jen, že sezóna končí. Určitě bych si ještě nějakou branku připsal.
Už před zápasem jste věděli, že v případě výhry se definitivně zachráníte. Motivovalo vás to před zápasem hodně?
Tento zápas byl pro mě velmi motivační. Věděl jsem, že jde o všechno a musíme vyhrát. Přijelo se na mě podívat i pár známých a mezi nimi můj fotbalový mentor Petr Kredba, takže jsem se jim chtěl ukázat v tom nejlepším světle. Můžu s klidným srdcem říct, že se mi to povedlo. :)
Samotný výsledek 7:1 proti týmu bojujícím o postup do okresního přeboru se zdá být velmi překvapivý. Čím si tuto kanonádu vysvětlujete?
Z mého pohledu nás soupeř podcenil a myslel si, že se porazíme sami. K jejich nelibosti se nám tento zápas opravdu povedl. V 26. minutě jsme vedli 5:0, to hovoří za vše. Nejvíc se mi v našem týmu líbila hra dvojice středních záložníků Novák - Valenta. Měli výborný pohyb a zcela ovládli střed hřiště.
Nejen v tomto zápase se objevily posily z "A" týmu. Funguje spolupráce mezi oběma týmy dobře?
Spolupráce mezi oběma týmy funguje na jedničku. Když nám někdo vypadne, kluci nám vždy někoho půjčí, funguje to i obráceně a jsem za to velmi rád. Díky této výpomoci mám i já pár startů v Krajské B. třídě a je to pro mě velká zkušenost.
Jak bude probíhat rozlučka v Pěčicích?
Rozlučka v Pěčicích bude určitě na velké úrovni. :) B-tým hraje poslední zápas doma proti Žerčicím a následuje zápas A-týmu. Trenér nám možná povolí i nějaký ten alkohol (po zápase). Bude to oslava fotbalu, jak se sluší a patří na poslední mistrovské utkání. :)
Poslední otázka míří na právě probíhající EURO. Jak hodnotíte výkon českých fotbalistů v zápase se Španělskem a dokážete si tipnout výsledek pátečního zápasu s Chorvatskem?
Výkon českých fotbalistů hodnotím velmi kladně. Bylo vidět, že celý tým maká na 100% a dodržuje taktiku , kterou jim naordinoval trenér Vrba. Tým Španělska je favorit celého turnaje a své kvality ukázal. Jediné co mě na hře našeho národního týmu mrzelo, byla menší přesnost přihrávek při útočné přechodové fázi, což si myslím kazilo dojem z velmi kvalitně z organizované defenzivní hry. Myslím si, že jsme byli 3 minuty od senzace. :) Proti Chorvatsku musíme hrát v pátek na maximum a jen defenzivní hra nám stačit nebude. Můj tip na výsledek je 3:2 pro náš národní tým.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.