Kvalitní předzápasová příprava je základ, směje se kapitán Větřní Jan Skok!

Pokud by se vyhlašoval tým s nějvětším smyslem pro humor, Větřní by jistě kralovalo! Po rozhovorech s Rudolfem Weinhardem a Petrem Gutheisem tady pro vás máme další lahůdku, která vám zaručeně zvedne náladu. Dozvíte se například, jak náročné léto Honzu Skoka čeká, nebo i to, že ve Větřní měli dokopnou i předkopnou. Vždyť přeci fotbal se hraje pro radost, a tak to má být!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola, máte doma již nějaká podobná ocenění?
Děkuji. Takové ankety ani nevím, jestli se dřív dělaly. Podobné ocenění doma nemám a moc si toho vážím. Doufám, že mi pošlete i nějaký diplom, abych si ho mohl vystavit v kanceláři (smích). Asi by anketa dopadla jinak, kdyby brácha nehodil na facebook odkaz a nedonutil kámoše hlasovat. Já facebook nemám, tak jsem se to dozvěděl zprostředkovaně.
Poslední kolo jste už mohli odehrát v klidu, poté, co jste si v předposledním kole dokázali definitivně zajistit záchranu, bylo to na hře týmu znát?
Myslím si, že jednoznačně. Když hrajete celé léto o záchranu a ta pak přijde, je to stejně pěkný pocit jako postup. Z naší hry jsem byl v posledním kole příjemně překvapen, protože většinou pokud o nic nejde, vypouštíme to.
Vám se podařilo Dobré Vodě vstřelit gól, můžete našim čtenářům popsat, jak padl?
Ke konci zápasu jsem měl ještě spoustu sil (smích) a po pasu Sukyho (Jiří Sukdolák) jsem utekl celé obraně a prostřelil gólmana.
Byla to vaše první branka v sezóně, patříte tedy spíše mezi sváteční střelce?
Normálně jsem gólovej. Dávám tak tři, čtyři v sezoně (smích). Ale je vidět, že mi chyběl podzim, kdy jsem byl po operaci. Nejhorší je, že mi Zbyšek (trenér) dává pokyny jako například: Dostaneš míč a posouvej ho Gudymu (Petr Gutheis). To je pak těžké stříle góly (smích).
Neschovával jste si náhodou svou trefu záměrně až na poslední kolo? :D
Jasně, že schovával. Šlo totiž o hodně. Potřebovali jsme s Rudou Weinhardem nastřílet 11 gólů za jaro, abychom vyhráli sud piva. Jelikož se na poslední zápas necítil a měl jen 10 gólů, musel jsem mu trochu pomoct. Dokonce jsem na poslední kolo nasměroval i přípravu. Kdy jsem vypil asi 10 piv, 5 panáků a k tomu, jen tak zlehka, zkonzumoval asi 2 kila prasete (smích). Taková malá předkopná (smích).
Můžete našim čtenářům trochu přiblížit vaší dosavadní fotbalovou kariéru? Kdy a kde jste s fotbalem začínal? Kde všude jste působil?
Nijak bohatá – od 6-ti let jsem hrál za FK Olympii Týn. Tam jsem ale zažil skvělé roky, během kterých jsme postoupili v žácích, v dorostu i v áčku do krajského přeboru. Ten jsem si sezónu zahrál a pak šel rozdávat radost do SK Větřní, ale tu jsem rozdával spíš u Beránků v klubovně (smích).
Větřní po většinu sezóny bojovalo o záchranu, takže asi nic lehkého. Jak byste vy sám zhodnotil uplynulý soutěžní ročník?
Říká se, že druhý rok ve vyšší soutěži bývá nejtěžší. To se potvrdilo. V dalších sezónách to snad bude klidnější. I když fotbal je pro diváky a ti mají rádi drama. Zatím se nám to v 1. A dařilo (smích).
Co podle vás musíte do startu příští sezóny změnit, aby se neopakovala podobná situace?
Uhrát 30 bodů po podzimu a pak to pouštět (smích).
Po úspěšných záchranářských bojích stála dokopná určitě za to, je to tak?
No jasně. Takovou hráčskou účast jsme neměli za celou sezonu. Sešla se nás spousta. Pozvali jsme i nejvěrnější fanoušky a všichni se společně bavili. Taková pohodička.
Je známo, že ti nejvěrnější fanoušci za vámi chodí na venkovní zápasy někdy dokonce pěšky, co tomu říkáte?
Pro klub je to výhodné. Chtěli jsme s prezidentem Perézem zajistit dvoupatrák na venkovní zápasy, ale asi by se to nevyplatilo, protože spoustu fandů chodí pěšky či jezdí na kole. Ale vážně, klobouk dolů. Toho si jako tým strašně vážíme. Často máme venku větší podporu, než doma. Jeden fanda dokonce odvezl manželku do Prahy, přijel na náš zápas do ČB a pak se pro ni vrátil. Bohužel jsme zrovna dostali nářez.
Prozradíte našim čtenářům, jak se chystáte strávit krátkou letní pauzu?
Vzhledem k tomu, že asi áčku dám sbohem, tak se můžu věnovat přítelkyni a mým kamarádům. Takže zítra svatba kamaráda, další týden mé narozeniny, potom další svatba, dále chalupa party na 3 dny, voda, sklípek a máte srpen. Bude to těžší než záchrana v 1. A.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho dalších úspěchů!
Mějte se a všem přeji krásné léto.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.