Letos bedna, příští rok postup, hlásí hráč kola David Žarlok

Poličná v předposledním kole Okresního přeboru zajížděla na hřiště již postupujícího Semetína. Hosté byli domácím vyrovnaným soupeřem a nakonec zvítězili těsně 3:2. Velmi těžký úkol měl obránce David Žarlok, jehož úkolem bylo ubránit semetínského kanonýra Jakuba Šroma. Zadák Poličné předvedl výborný výkon a v naší anketě vyhrál s obrovským náskokem před Jakubem Tydlačkou z Halenkova a Jaroslavem Sedláčkem z Huslenek. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Davide, gratulujeme k vítězství v anketě. Věděl jsi o zařazení do nejlepší jedenáctky kola?
Ahoj díky. Dozvěděl jsem se to až později, protože jsem už nemohl hlasovat pro konkurenty, abych se vyhnul rozhovoru. (smích)
Kdo si myslíš, že Ti posílal hlasy?
Tak určitě ogaři z Poličné a pak ani nevím, ale asi ještě někdo určitě, když jsem viděl, kolik procent jsem nasbíral. (smích)
V sobotním utkání vás čekal nelehký úkol, porazit Semetín a živit naději na umístění na bedně. Což se povedlo, vyhráli jste těsně 3:2. Jak bys utkání zhodnotil?
Tak před zápasem jsem tomu moc nevěřil, když jsem viděl, že Semetín nastoupil v plné síle, ale postupem času šlo vidět, že na ně máme. Rozhodlo asi to, že jsme více chtěli a hráli tzv. na krev. Byl to asi náš nejlepší výkon jara, jinak by ani asi porazit nešli. (smích)
Na starosti jsi dostal hlídání nejlepšího střelce Jakuba Šroma, který sice dvakrát skóroval, přesto jsi podle trenéra Marka Valy předvedl výborný výkon a semetínského kanonýra jsi do ničeho téměř nepustil. Jaké bylo bránění tohoto střelce?
Tak sice dvakrát skóroval, ale to byl na druhé straně takže přeze mě góla nedal. (smích) Ale jinak bylo to hodně těžké, je hodně silový a je vyšší jak já. (smích) Dal mi zabrat asi nejvíc za celou sezonu, modlil jsem se, ať píská konec, bo jsem ke konci mlel z posledního. (smích) Ale musím taky pochválit kluky, kteří mi hodně pomohli.
O víkendu vás čeká další těžký soupeř, doma hostíte Choryni. Jaký očekáváš zápas?
Tak bude určitě taky hodně těžké, zvlášť když vidím to počasí, jestli tohle přežiju, tak to budu muset hodně oslavit. (smích) Ale jinak si budeme muset dát určitě pozor na Hadvičáka, zvláště při rohách, ale pokud podáme výkon jako v Semetíně, tak se nebojím, že bysme je nepřejeli a v klidu vyhráli. (smích)
Jak jsi zatím spokojen se svými výkony v této sezoně a se současným umístěním Poličné?
Tak hraje se mi za poslední roky asi nejlíp, ale to je tím, že jsem mohl absolvovat celou zimní přípravu, která byla hodně náročná a teď z toho můžu těžit. S umístěním pokud budeme třetí spokojen budu, letos bedna a příští rok postup. (smích)
Celou svou kariéru hraješ právě v Poličné, kromě jedné sezony, kterou jsi strávil v Jarcové. Evidentně jsi v tomto týmu spokojen…
Tak ano, řekněme, že jo. Je tady hodně dobrá parta a vždy je tady prdel, navíc se díky kvalitnímu trenérovi zvedáme i herně a prostě je tady ta kvalita, která mě baví. Mám rád, když je dobrý trénink v hojném počtu, což tady je, takže to vypadá, že to tady dohraji, pokud mě neprodají. (smích)
Ve zmíněné Jarcové hraje Tvůj bratr Tomáš a je možné, že si příští sezonu zahrajete i proti sobě, Jarcová má totiž na dosah postup do Okresního přeboru. Připravil by ses na zápas se svým bratrem nějak speciálně?
Tak určitě Jarcovou i bráchu hecuju už teď, ať se snaží, aby příští rok od nás mohli dostat pořádnou nálož, jako v přáteláku v zimě. (smích) I brácha se hecuje a říká, že jak nás porazí, tak že bude mít splněno a pověsí kopačky na hřebík, takže chudák brácha asi vytvoří rekord nejstaršího hrajícího hráče v okrese. (smích)
Kdybys měl možnost zahrát si s libovolnými třemi hráči, o koho by se jednalo?
Tak jako Baníkovec by to bylo se Svěrkym, Lukeš a výjimka by byla Nedvěd, ještě dnes by byl v nároďáku lepší, než ti sparťani!
Míváš předzápasový rituál?
Tak dalo by se říct, že den před zápasem si musím zajít na pár kousků s kamarádama, ať se mi dobře spí, ale samozřejmě to nějak nepřeháním, ať jsem druhý den fit. (smích)
Co říkáš na českou reprezentaci na Euru ve Francii, kde se umístila na posledním místě skupiny?
Tak prostě šlo vidět, že na to česká liga nemá, je tam těch hráčů moc. A myslím, že to v dohledné době nebude lepší. Nemáme střelce, zálohu ani obranu, jediné, co máme je gólman a to je málo. (smích)
Typická otázka na konec, sleduješ náš portál www.fotbalunas.cz? Vylepšil bys na něm něco?
Ano, sem tam jo, zvláště teď když tady vyhrávají samí kluci z Poličné, je vidět, že ta kvalita tady je. (smích) No a vylepšil bych asi tak nějak celkově, ať je tady vice fotek a ať je to barevnější, prostě takové veselejší by to mohlo být. (smích)
Chtěl bys na konec někomu něco vzkázat?
Tak samozřejmě děkuju všem, co mi posílali hlasy a ogarům z Poličné, ať se nebojí, že flaša se už chladí. (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.