Štěpán Kára: "Byl to sice můj první hattrick, ale věřím, že ne poslední"

Dobřichovská fotbalová základna opět zapracovala a největší počet hlasů v anketě Hráč kola získal útočník Štěpán Kára. Určitě si to zaslouží, protože poprvé ve své kariéře nastřílel hattrick. Nicméně očekává, že se mu to podaří ještě někdy v budoucnu se skvělým dobřichovským manšaftem. Štěpánovi jsem položil pár otázek a vy si celý rozhovor můžete přečíst.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Štěpáne, nejprve gratuluji k zisku tohoto ocenění. A můžeme přejít k otázkám...
Jistě, ale než Vám začnu odpovídat na otázky, tak bych chtěl poděkovat všem, kteří mi posílali hlasy a pomohli mi k tomuto ocenění. Abych nezapomněl, taky bych chtěl poděkovat svým spoluhráčům za skvělou sezónu a zvláště její jarní část. Doufám, že se nám bude dařit i v sezóně následující.
Hráli jste proti nekompletnímu soupeři. Jak takový zápas probíhá?
Oproti minulému ročníku, kdy se nám v jarní části sezóny stávalo, že soupeř nepřijel, to bylo určité zpestření, spíše to znám z dorostu a z vlastního pohledu, kdy se nám hrálo dokonce lépe v deseti než v jedenácti. Ovšem soupeř teď přijel v devíti lidech a to už je znát, ale neznamená, že když je soupeře málo, že budeme zapomínat na svoje úlohy na hřišti a budeme neustále útočit a sypat do soupeře, co se do něj vejde a zapomínat tak na zadní řady, což se nám i vymstilo. Soupeř po čase silově odpadne a jakmile padá jeden gól za druhým, tak ho i zápas přestává bavit a tím kazí hru vlastně oběma týmům.
Co si obecně myslíte o dalším vývoji vesnického fotbalu? Podle reakcí trenérů mají často problémy s kádrem...
Vesnický fotbal musí být zachován, protože v dnešní době, kdy už skoro každé malé dítě pomalu umí ovládat elektroniku dřív, než se naučí chodit, by tímto tempem fotbal rychle zmizel. Vesnický fotbal má určitě obrovský význam, ať už pro hráče, kteří si chtějí udělat žízeň nebo pro diváky, kteří můžou strávit odpoledne mezi přáteli. Jako hlavní problém z reakcí trenérů, bych viděl asi možný nedostatek hráčů k zápasu.
Prosadil jste se hattrickem. Jste střelec?
Střelec rozhodně nejsem, spíš sváteční střelec, to že jsem vstřelil první hattrick v životě, bylo způsobeno nekompletním týmem soupeře a taky tím, že jsem nastoupil až v druhém poločase, kdy jsem hrál na unavené soupeře. Hattrick mě velice potěšil a doufám, že nebyl poslední.
Jaká je vaše role v týmu? Každopádně vím, že spolupracujete s webem Fotbal u nás, za což vám patří velký dík.
Moje role v týmu je klasická pro útočníka, presovat obránce, znechutit jim hru, dostávat se do šancí nebo je vytvářet spoluhráčům a samozřejmě stát tam, kde útočník má. Osobně si myslím, že projekt jako je právě Fotbal u nás.cz je super věc, člověk získá větší přehled a rád si přečte komentáře k zápasům, než jak byl dosud zvyk podívat se na výsledek a dál nic. Myslím, že až se to ještě víc dostane do povědomí lidí, bude to ještě lepší. :-)
Představte, prosím, svoji dosavadní kariéru čtenářům.
Moje fotbalová kariéra, byla a je v Dobřichově, začínal jsem někdy v 6 -7 letech, po žákách jsem moc nehrál a vrátil se k fotbalu až v 17 letech, kdy jsme se s kamarády dohodli, že bychom mohli založit dorost. Po skončení v dorostu jsem se do dospělého fotbalu podíval až kolem 20. roku. Máme tady skvělou partu lidí, tak by se mi ani nikam jinam nechtělo. Protože koho Dobřichov schvátí, nikdy nenavrátí :D
Jaké byly vaše fotbalové začátky? Bavilo vás to, váhal jste nad jiným sportem či úplně jinými zájmy,...
Fotbal byl ze začátku určitě těžký, sice mě bavil, ale neměl jsem rád konkurenci a proto jsem měl pauzy, dokud jsem si to v hlavě nesrovnal a nepochopil, že konkurence je super věc a žene člověka dál, aby se vypracoval. Mimo fotbalu jsem ještě dělal Airsoft a občas si zašel na ryby, ale jinak jsem o jiných koníčcích nepřemýšlel.
Podporuje vás rodina?
V rodině mám plnou podporu, už jen z toho důvodu, že mi trenéra dělá táta. Rád si proti němu zahraju na tréninku. Jediné, co mě mrzí je, že se ještě nerozhodl k tomu, aby si na pár minut zahrál se mnou v zápase, za což bych byl rád. :-)
Čím se bavíte mimo fotbal?
Mimo fotbal rád jezdím na největší světové festivaly. V roce 2014 jsem byl v Belgii na Tomorrowlandu, loni v Rakousku na Electric love a letos v březnu v Miami na Ultra Music festivalu. Někdy si jen tak s kamarády někam vyrazíme nebo si zajdeme jen tak někam posedět. Čas od času si zahraju na Xboxech Fifu nebo nějakou střílečku, ale to jen když není doopravdy co dělat. Jinak pracuji v Praze pro SŽDC jako systémový specialista a dálkově studuji Politologii na Vysoké škole v Kutné hoře. Koníček je pro mě fotbal a cestování.
Říká se, že v Čechách jsme každý fotbalovým trenérem. Jak hodnotíte vystoupení české repre na ME?
Jak jinak to zhodnotit, než že to bylo zklamání. Osobně jsem čekal postup ze skupiny a také, že trenér Vrba dá přednost mladým hráčům, aby se předvedli. Nemůžeme pořád dokola spoléhat na „mazáky.“ Myslím si, že s mladším kádrem by to bylo lepší a postup by se uhrál.
Tipnete si mistra Evropy? A proč právě tento tým?
Jak jednou řekl Gary Lineker: „Fotbal je hra, kterou hraje dvaadvacet lidí a kterou vždy vyhrají Němci.“ Ze všech zápasů, které jsem měl možnost vidět, se mi nejvíce líbil právě ten, který předváděli Němci. Proč zrovna Němci? Nehrají nudný fotbal jako Španělé.
Podělte se s námi o váš nejkrásnější zážitek s fotbalovým míčem.
Nejkrásnější fotbalový zážitek s fotbalovým míčem jsem prožil v dorostu, když tedy opomenu hattrick z posledního kola. Povedlo se mi dát gól téměř z poloviny hřiště. Řekl jsem si o zpětnou přihrávku od útočníka a neváhal vystřelit na bránu. Osobně si myslím, že tomu asi trochu pomohl vítr, ale to k tomu patří. :-) Budu opakovat slova spoluhráčů z předchozích rozhovorů, když řeknu, že na mě ještě něco čeká a doufám, že to bude s Dobřichovem, protože SKD!!!
Štěpáne, děkuji za rozhovor a zároveň vám pogratuluji ke správným tipům v premiéře tipovačky. Trefil jste všechny zápasy posledního kola.
Děkuji, i pro mě to bylo příjemné.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.