Gólman musí být tak trochu "magor", směje se Jan Brožík

Velmi zajímavý rozhovor vám přinášíme na konci fotbalové sezóny 2015/16. Hráčem 26. kola se stal brankář SK Lukavec Jan Brožík.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k ocenění Hráč kola. Potěšilo vás to?
Děkuji, ocenění mě moc potěšilo. Především to byla zásluha celého týmu, který předvedl v Hrobu bojovný výkon. Děkuji také trenérovi za nominaci.
Jak vnímáte podobné ankety, kde se dostane na jednotlivce?
Vnímám to jako výkon hráče v utkání podpořený výkonem celého týmu.
Máte vůbec ponětí, kdo pro vás hlasoval?
Hlasovala celá kabina za to klukům děkuji. Musím jim za to donést nějakou lahvinku. Moje přítelkyně rozpoutala také hlasovací mánii (smích).
Jak jste byl spokojený se svým výkonem proti Hrobu?
Se svým výkonem jsem byl docela spokojený. Byly tam situace, které se daly vyřešit lépe. Hlavně sem byl spokojený s výkony svých spoluhráčů. Vyzdvihnout bych chtěl výkon kluků z béčka, jmenovitě Míry Vlasáka a Martina Zajpta.
Vám se dařilo v pokutových kopech. Měl jste na domácí střelce nějaký recept?
Žádný recept jsem neměl. Snažil jsem se při penaltách do poslední chvíle zůstat stát a jít na "jistotu".
Sezóna je za námi, Lukavec skončil na pátém místě. Jak hodnotíte uplynulý ročník 2015/16?
Myslím si, že se nám sezóna vcelku vydařila. S pátým místem jsem spokojený, ale mohlo to být ještě lepší. Mohli jsme uhrát lepší výsledek v Libochovicích a Českých Kopistech. Naopak v Oldřichově jsme nemělí nárok, sfoukli nás jako svíčku a oplatili nám porážku z podzimu. Pěkným zápasem pro oko diváka bylo domácí utkání se Straškovem (6:5). To jsem si hrál v 5. minutě na Neuera, kdy jsem šel do kličky a podklouznul jsem. Soupeř pak dával gól do prázdné branky. Naštěstí kluci zápas otočili v náš prospěch.
Říká se, že fotbalový brankář, je vlastně na hřišti tak trochu samotář. Platí to i pro vás?
Asi na tom něco bude (smích). Gólman musí být tak trochu "magor". Normální člověk by hlavou pod nohy soupeře jen tak nešel (smích).
Jaká byla dokopná, užili jste si jí?
Dokopná se vydařila.. Podrobnosti ale uvádět nebudu (smích).
Sledujete EURO? Jak jste byl spokojený s tím, jak dopadly zápasy v jednotlivých skupinách?
EURO?? Jedna velká bída v podání naší reprezentace. Byl jsem překvapený výkony takzvaných fotbalových trpaslíků jako Albánie, Island, Maďarsko. Nechali na hříšti srdce, jezdili po zadku od začátku do konce a to se o výkonech naší repre rozhodně říci nedá. Můj favorit na vítězství je tým Francie.. Zatím to není od nich žádná hitparáda ale oni se rozjedou (smích).
Jak budete prožívat letní fotbalovou pauzu?
S přítelkyní Ráďou plánujeme svatbu, která bude v srpnu v Lukavci na fotbalovém hřišti. To nám zabere asi veškerý volný čas.
Jaké máte záliby a kde pracujete?
Pracuji jako řidič pro jednu pekárnu, kde dělám noční a zabere mi to většinu času, takže toho volného moc není. Na zápasy také často chodím rovnou z práce, protože hrajeme většinou dopoledne. Mými největšími zálibami kromě fotbalu, je hlavně přítelkyně, která s námi jezdí na každý zápas a dělá nám skvělé fotky, na které se kluci vždycky těší. Má vlastně nejlepší docházku z celého týmu (smích). Rád hraji také tenis a s klukama chodíme hrát xbox.
Sledujete vůbec webový portál fotbalunas.cz?
Portál sleduji pravidelně, líbí se mi. Jsou zde zajímavé informace a postřehy z jednotlivých utkání.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.