Srdce, zápal a nasazení v Anglii je úplně jiné než tady, vzpomíná Aleš Pavelec

Gólman Jankova Aleš Pavelec nastoupil ke svému prvnímu zápasu za nový klub a hned proti němu stálo Roudné, tedy jeho předchozí zaměstnavatel. Jak se mu chytalo?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Aleši, gratuluji vám k titulu Hráče 2. kola! Už jste někdy získal podobné individuální ocenění?
Děkuji. Ne, tohle je premiéra a jsem rád, že se to povedlo při mém debutu v Jankově.
Na zápas s Roudným přišlo krásných 588 diváků. Jak se vám před takovouto kulisou chytalo?
Bylo to super, fanoušci nás podporovali a hnali nás hodně dopředu. Bylo znát, že my jsme doma. Bohužel jsme jim to nedokázali oplatit třemi body.
Právě utkání proti Roudnému pro vás bylo speciální, ještě před necelým měsícem jste byl Malšanem. Co vás k přestupu do Jankova vedlo?
Ano, byl to pro mě ještě o něco větší zápas než pro ostatní, hrát proti bývalému klubu. K přestupu došlo hrozně rychle, dostal jsem pár nabídek po Jihočeském kraji, ale podmínky v Jankově mi vyhovovaly nejvíce. Hned jsem byl povolán na přátelský zápas v Třeboni. Ale na Roudné vzpomínám jen v dobrém. Je tam super parta, trenéři i zázemí. Jen jsem cítil, že já sám potřebuji nový impulz a změnu.
Zapadl jste už do kabiny Jankovských?
S pár klukama jsem se znal už předtím a se zbytkem jsem se seznámil rychle. Myslím si, že mě vzali mezi sebe.
Pracujete jako barman ve známém českobudějovickém klubu Maxim. Kolikrát u vás už spoluhráči tmelili kolektiv?
(smích) Bylo to hned po prvním zápase s Mariánskými Lázněmi. To se musela oslavit naše první výhra v letošní divizi! Ale bohužel jsem musel být na druhé straně baru než ostatní (smích).
Mají na mnohdy přeplněném baru přednost nebo nějaké jiné výhody?
Určitě je beru jinak než ostatní zákazníky, takže asi lehká "protekce" tam bude (smích). Ale na druhou stranu tam je i sklenička pro mě, takže je obsluhuju rád (smích).
Spoluhráči mi na vás prozradili, že máte rád rychlá auta. Jakým zajímavým kouskům jste už usedl za volant a po kterých naopak toužíte?
Ano, auta to je kapitola sama o sobě (úsměv). Měl jsem tu čest řídit Hummer, Lamborghini Aventador, Mercedes SLS AMG, Porsche Panamera. Takový můj malý sen je určitě si sednout za volant Mercedesu G63 6x6. Ale svoje auto je svoje auto (úsměv).
Studoval jste v Lodnýně, kde jste také působil v jednom z místních fotbalových klubů. O jaký se jednalo?
V Londýně jsem nestudoval, ale jen pracoval a po nějaké době jsem si tam našel i fotbal. Jednalo se o tým v 5. anglické lize - Thamesmead FC. Odehrál jsem tam půlku sezóny a pak jsem se vrátil domů. V Anglii se bere fotbal úplně jinak, na každém rohu tam vidíte fotbalové hřiště, na kterém hrají fotbal všechny věkové kategorie. Takové srdce, zápal a nasazení při tréninku a zápasech, ať už je to v první či v té páté lize, je úplně jiné než tady v České republice. Byla to pro mě velká zkušenost.
Za který klub byste si někdy rád zachytal?
V České republice určitě za Spartu Praha a ve světě za Barcelonu. Ta představa, že na vás kouká 99 000 diváků na stadionu, je úžasná.
Teď vás ale čeká další nováček divize, konkrétně Sušice. Přivezete ze západních Čech další tři body?
Sušice dostala šest gólů na Motorletu, takže si myslím, že si teď bude chtít doma spravit chuť. Na druhou stranu my máme po dvou kolech čtyři body a odehraný slušný zápas v derby, takže náš cíl je určitě přivézt si domu všechny body a obdržet co nejméně branek.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.