Především shodit nějaké to nabrané kilo, má jasno navrátilec Tomáš Smékal

Po zdravotních trablích se vrátil do sestavy a hned ve svém prvním soutěžním startu zaznamenal jednu trefu do černého. Mimo jiné také Tomáš Smékal pracuje u zásahové služby v Temelíně. Co nám na sebe prozradil?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tomáši, gratuluji k ocenění Hráče kola. Tušíte, kdo pro vás nejvíce hlasoval?
Děkuji Vám a především děkuji všem, kdo mě svými hlasy podpořili. Myslím si, že nejvíce hlasovali kluci z kabiny a pak ostatní kamarádi, kteří se o mé nominaci do Sestavy kola dozvěděli. Dále vím, že nějaký ten hlas mi poslala i přítelkyně.
Před Pavlem Capouchem ze Sedlčan jste vyhrál o jediné procento. Sledoval jste průběh hlasování?
V průběhu hlasování jsem se koukal asi třikrát. Poprvé hned na začátku, kdy Pavel Capouch měl 50% a naposledy potřetí ve středu 7. září v 9 hodin ráno, kdy do konce zbývaly 3 hodiny, a to jsem stále prohrával tuším o 8 %, takže jsem popravdě ani netušil, že bych tuto soutěž měl vyhrát (úsměv).
Po zdravotních potížích jste nastoupil k prvním divizním minutám a hned jste dal jediný gól svého týmu. Jste se svým vystoupením spokojen?
Je to tak. Dlouho jsem nehrál a bohužel ani netrénoval, s čímž moc spokojený nejsem a sám na sobě cítím, že to ještě není ono. Chce to ještě nějaký čas a trénink a věřím, že to bude dobré. Především potřebuji shodit nějaké to kilo, které se mi podařilo nabrat (úsměv).
Zdravotní potíže jsou pro vás kapitola sama pro sebe. Už se blýská na lepší zítřky?
Bohužel, zdravotní problémy mám často. Toto byla asi má nejdelší nevynucená pauza, kdy jsem měl a ještě stále trochu mám problém s tříslem. Věřím, že posilováním a vždy důkladnou rozcvičkou tyto problémy ustoupí a já budu moci hrát bez jakéhokoliv omezení.
Jankov si zatím vede velice dobře a ve své nováčkovské sezóně drží za dvě výhry a dvě remízy páté místo. Čím si to vysvětlujete?
Pro začátek jsme měli papírově slabší soupeře nebo nováčka soutěže, stejně jako jsme my. Teď se ukáže, jak na tom opravdu jsme, ale já věřím, že máme tým na to, abychom byli někde uprostřed tabulky a hráli fotbal, který nás bude bavit a bude bavit i naše fanoušky, kteří jsou, troufnu si říci, nejlepší v soutěži. Především je naše hra založena na bojovnosti a nevypuštění žádné herní situace, ve které bychom měli přijít o balón. To si myslím, že nás dělá silné.
Minulou sezónu jste kraloval střelcům v Krajském přeboru. Kolik branek byste měl na svém kontě tento ročník?
Nedávám si žádné cíle. Chci být týmu co nejvíce prospěšný a kolik gólů dám, to uvidíme na konci sezóny. Kdyby jich bylo více než deset, byl bych spokojený, jelikož tato soutěž je kvalitní a bude velice vyrovnaná.
Od září pracujete u zásahové služby v jaderné elektrárně Temelín. Co je vaší běžnou pracovní náplní?
Máte pravdu. Od září jsem změnil místo v zaměstnání a nemůžu si ztěžovat. Naším úkolem je především hlídat důležité budovy v areálu elektrárny Temelín, které máme určené, a dále zde máme i další různé cvičení.
Navíc také se svou přítelkyní stavíte dům. Neprožíváte teď tak trochu hektické období?
Než jsem nastoupil na Temelín, tak to opravdu hektické bylo. Z práce jsem jel na stavbu a ze stavby na trénink. Tomu už je teď konec, jelikož na Temelíně máme služby 24 hodin a více volna, které si teď užívám. Takže je více času na stavbu, fotbal a přítelkyni.
Vaším snem je zhlédnout domácí zápas Chelsea na Stamford Bridge. Kdy do Londýna zavítáte?
Ano. Je to můj velký sen, který si jednou určitě splním, ale kdy to bude, to nevím. Popravdě bych to chtěl stihnout ještě za mé aktivní hráčské kariéry, která nevím, jak dlouho bude trvat (úsměv).
Nejprve vás ale čekají pražské Jinonice, kde o víkendu vyzvete místní Motorlet. Těšíte se?
Těšil bych se, kdybych nemusel do práce. Bohužel mi na tento zápas vyšla služba, a tak budu klukům fandit jen od mobilního telefonu. I tak věřím, že bychom zodpovědným a bojovným přístupem mohli nějaký ten bodík z Motorletu přivézt, i když soupeř bude určitě větším favoritem.
Děkuji za rozhovor a hodně štěstí nejen v těžké bitvě s Motorletem.
Děkuji i Vám a všem, kteří se motají okolo fotbalu, přeji také hodně štěstí a mnoho sportovních úspěchů, hlavně klukům na Motorletu (úsměv).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.