Hráč 2. kola OP Kolín, Jaroslav Bečvařík: Musím říct rodině a kamarádům, aby dali šanci ostatním.

Mohutným finišem svých fanoušků se o jedno procento hlasů stal vítězem ankety Jaroslav Bečvařík. Jarda je trvalou oporou jevanského týmu, záložník nebo stoper. Jarda je také prvním hráčem v historii této ankety, který v kolínském okresním přeboru vyhrál tuto anketu již podruhé. Také nesmím opomenout zmínit, že se stal i hráčem loňské sezóny. Jarda našel chvilku času na zajímavý rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jardo, gratuluji k titulu Hráč kola a také k ocenění Hráč sezóny. Vyhrál jste podruhé tuto anketu, byl jste zvolen hráčem sezóny. Vnímáte to tak, že jste TOP hráč okreního přeboru?
Děkuji za ocenění, je to zásluha rodiny a kamarádů, kteří mi posílají hlasy. Asi jim budu muset domluvit, aby se dostalo taky na ostatní :) Určitě by nebylo dobré, abych hodnotil sám sebe, to nechám na ostatních. Jen se snažím využívat zkušenosti, které jsem posbíral z vyšších soutěží. Nikdy jsem nebyl nějaký střelec, kolikrát mám větší radost, když na gól nahraju někomu jinému. Snažím se poctivě trénovat a pak se mi to vrací.
V prvním kole jste podlehli doma nováčkovi z Bečvár. Bylo tam podcenění nebo co se stalo?
Musím říct, že tento zápas byl nejhorší, který jsme za mého působení v Jevanech sehráli. Osobně jsem se prvního zápasu po letní pauze obával, protože většina hráčů nechodila na žádné tréninky a to se potom i v téhle soutěži těžko vyhrává. Ať si každý sáhne do svědomí. Jinak Bečváry vyhrály zaslouženě, mají dobrý tým.
Naposledy jste už nezaváhali a porazili Pečky. Jaký to byl zápas? Pečky ke konci výsledkově dotahovaly...
Zápas proti Pečkám byl z naší strany o mnoho lepší než ten proti Bečvárům. Konečně zase začínáme hrát svoji hru, kterou jsme přehrávali soupeře v jarní části. Měli jsme dobrý vstup do zápasu, soupeře jsme ze začátku tlačili a bylo otázkou času, kdy dáme gól. Potom se hra vyrovnala a i Pečky měly nějaké šance. Za stavu 4:1 trenéři prostřídali 5 hráčů, aby si všichni zahráli a soupeři se podařilo utkání zdramatizovat. Některá střídání přišla na můj vkus brzy a potom byl konec zápasu zbytečně vyhecovaný, protože soupeř cítil šanci na vyrovnání.
Jak se hrálo vám? Co se vám dařilo či nedařilo?
Mně se zápas celkem vydařil, i proto tenhle rozhovor :) Snažím se hrát každý zápas tak, aby mě to osobně bavilo a měl jsem čisté svědomí, že jsem odevzdal maximum, co v tu chvíli šlo.
Troufnete si hodnotit výkony rozhodčích na okresních trávnících? Pečecký trenér si postěžoval na tendenční řízení v tomto utkání...
Rozhodčí bych komentovat moc nechtěl, to je kapitola sama pro sebe. Některé zápasy, které jsem osobně viděl nebo ve kterých jsem hrál (a děje se to bohužel dle mého názoru ve všech soutěžích), jsou už ,, předem rozhodnuté''. Tohle mě osobně na fotbale vadí a zároveň odrazuje. Bohužel to asi nikdy nebude lepší, protože tahle doba už taková je, vše se točí kolem peněz. Já osobně, kdybych se dozvěděl před zápasem, že je některý zápas předem rozhodnutý, ať už z jedné nebo z druhé strany, tak bych nikdy do takového zápasu nenastoupil! Já nehraju v Jevanech dlouho, ale všimnul jsem si, že většina soupeřů je proti Jevanům vysazená. Nevím, jak to zde chodilo dříve. Většinou už po prvním odpískaném faulu nebo ofsajdu hráči a trenéři soupeře křičí na rozhodčího, že je poškodil a že tenhle zápas nemůžou vyhrát atd. Konkrétně v zápase s Pečkami se kopaly tři penalty a všechny byly správně odpískané. V jednom případě musím uznat, že rozhodčí mohl odpískat ještě jednu penaltu proti nám, ale byl to oboustranný souboj a rozhodčí faul neodpískal. Od tohoto okamžiku začalo být utkání zbytečně vyhecované.
V minulé sezóně jste sice skončili "až" druzí, ale byla určitá naděje, že se vám podaří proklouznout do 1.B třídy. To nakonec nevyšlo. Bylo to zklamání?
Já jsem do Jevan přišel až před jarní částí, kdy se mužstvo pohybovalo v horní polovině tabulky. Jarní část se nám povedla po všech stránkách a nakonec jsme skončili na druhém místě, kdy byla šance, že postoupíme z druhého místa do 1.B třídy. Nakonec se nepostoupilo, což mrzelo nejen mě, ale i ostatní. Jelikož, jak už jsem odpovídal předtím, moc hráčů na tréninky nechodí, tak si myslím, že je pro Jevany dobře, že zůstaly v okresu.
Jaké cíle si kladou Jevany v tomto ročníku? Je pro vás postup priorita?
Nevím, jaké cíle má vedení, ale my hráči se snažíme vyhrát každý zápas a uvidíme, na jaké místo to bude stačit. Určitě se chceme pohybovat v horní polovině tabulky. Musí se ovšem zlepšit tréninková docházka.
V dalším kole jedete do Konárovic. Jaký zápas očekáváte?
Do Konárovic se jedeme pokusit vyhrát. Očekávám zápas, kde budou asi převládat osobní souboje a bude to spíš o bojovnosti. Máme dost zraněných, tak se snad kluci dají dohromady a vyhrajeme :)
Na webu Fotbal u nás se rozběhla Tipovačka. Zajímá vás? Rád sám tipujete, sázíte,...?
Když mám čas, tak si rád zkusím tipovačku. Je to dobrý nápad a možnost, aby si každý zkusil tipnout výsledky všech zápasů. Občas si vsadím, ale to je párkrát do roka.
Co očekáváte vy sám v následujícím období do konce roku?
Doufám, že se bude nadále dařit ve fotbale a že budeme hrát dobrý fotbal. Jinak jsem se pustil do rekonstrukce baráku a ještě při práci studuji dálkově vysokou školu, takže volného času moc nemám :)
Aby to nebylo jen o fotbale - který vtip vás v poslední době nejvíce pobavil?
Asi zůstaneme u fotbalu, nedávno jsem četl vtip :) "Tak ty si myslíš, že nerozumím fotbalu, jo?!" oboří se na manžela paní Pátková. "Tak mi schválně řekni, jak se jmenuje první brankář Manžestru United?"
Jardo, díky za rozhovor a přeji krásné utkání v Konárovicích.
I já děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.