Občas mám problém ustávat souboje s o dvě hlavy vyššíma bekama, směje se hráč kola Jan Fujera

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 2. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz - Jan Fujera! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Takhle drtivé vítězství jsme tu dlouho neměli. Jak to, že si získal 77% procent? Tušíš, kdo všechno pro tebe mohl hlasovat?
Tak v sestavě kola jsem byl poprvé a celý tým si toho všiml, máme v kabině skvělou partu tak mě podpořili, ale mám i spoustu kamarádů v jiných týmech po okrese, například v Lubné mám velkého kamaráda Adama Trejbala, tak se to všechno sešlo a proto mám tolik hlasů.
Vstup do sezóny můžete vylepšit tenhle víkend venku proti Srbči. Ta má zatím nula bodů a dvě vysoké prohry. Bude lehkým soustem, nebo jak vidíš vašeho nedělního soupeře ty? Diváci skoro z 90% dávají „dvojku“…
Srbeč má po 2 kolech 0 bodu i 0 vstřelených gólů, ale naposledy jsme tam odsud odjeli bez bodu a ten zápas byl dost vyhrocený, a tak se tam hraje špatně, určitě nás nečeká nic snadného.
Znáš tuhle novinku? Co na ní říkáš? Tipuješ už taky?
Ještě netipuji, ale už jsem si toho všiml a asi brzy i začnu.
Jak by ses jako fotbalista sám charakterizoval? Co si myslíš, že jsou tvoje silné stránky? Co naopak by si rád zlepšil?
Myslím, že jsem dobře rychlostně vybavený, taky vynikám v soubojích 1 na 1. Mohl bych být trochu více týmovější a nabrat pár kil, občas mám problém ustávat souboje s o 2 hlavy vyššíma bekama (smích).
Jaký post na hřišti by si nejradši hrál, pokud by sis mohl úplně libovolně vybrat?
Chtěl bych hrát útočníka, kterého jsem v posledním zápase hrál, ale celou minulou sezónu jak nastupoval na pozici beka. Já fotbal hraji rád, takže mi až tolik o post nejde.
A tvoje celkové fotbalové ambice do budoucna jsou jaké?
Chci hrát co nejvýš, ale s mým týmem, nechci nikam odejít do vyšší soutěže, chci hrát v Řevničově a pomoct minimálně do Okresního přeboru. V Řevničově mě naučili kopat do balonu a nemám zájem někam odejít.
Nebylo těžké zjistit, že fandíš „sešívaným“. Nejsi jako hráč Sparty v kabině terčem vtípků a narážek? Dokážeme si to živě představit, obzvlášť když Slavia nezažívá v posledních letech příliš vydařené období.
Jsem slávista srdcem i duší, s přáteli jezdíme na skoro každý zápas Slavie, např. se zmiňovaným kamarádem Adamem z Lubné. Spoluhráči do mě rýpou neustále, chvilku mě to dost štvalo, ale teď už se u toho zasměji. V kabině jediný Slavista nejsem, například Ondra Bechynský fandí se mnou.
Co si říkal na spojení Slavie se sponzory z Číny a také na velice odvážné ambice, kterými se v Edenu před sezónou netajili?
Tak určitě jsem byl trochu v šoku, kdo nás to vlastně vlastní, ale majitelé chtějí pro Slavii jen to nejlepší a postupem času jsem byl vlastně rád. Zažíváme novou éru po hodně špatném období, teď už budeme snad jen nahoře. Vedení i my fanoušci chceme nejvíc, titul a hrát to nejvíc, co jde.
Návrat do fotbalové Evropy Slávii nevyšel, jaký je na to tvůj názor? Povede se to příští rok? A na jaké místo to v lize letos dotáhne. Má na titul?
Neřekl bych úplně nevyšel, 99% týmu hrálo evropské poháry poprvé v životě, postoupili jsme přes levadii Talin a přes silné Rio Ave a navíc si myslím, že vypadnout s týmem jako je Anderlecht není žádná ostuda. Příští rok to vyjde, tím jsem si jistý. Jsme po změně trenéra, tak uvidíme v neděli jak se ukážeme v Teplicích. Myslím, že na titul ambice máme, ale začátek sezóny tomu nenapovídá....
Dost ligového fotbalu. Jaké ambice má pro tuhle sezóny Sparta Řevničov?
O tom se asi úplně nemluvilo, ale určitě by si všichni přáli návrat do okresního přeboru.
Nedávno jste rekonstruovali kabiny, takže u vás to bude na jedničku. Ale co ostatní kluby v soutěži. Je tam nějaká, kam se vyloženě kvůli jejich zázemí netěšíš? A co ti tam konkrétně nejvíc vadí?
Abych byl upřímný, tak dost nerad jezdím do Slabec, těžko se tam vyhrává, mají malé kabiny i sprchy, takže se tam vždy mačkáme a nejvíce mi nevyhovuje hřiště, je hrozne tvrdé, po každém zápase tam mě bolí kolena a mám sedřené boky do krve.
Kde to naopak mají na úrovni, ať už hřiště nebo zázemí?
V Lubné mají také rekonstruované kabiny a také tam mají o dost lepší trávník než dřív, tam se těším. Nebo třeba na umělý trávník do Rynholce, tam je to od kabin po kvalitu umělky taky příjemné...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.