Zlepšený přístup k fotbalu dělá z čejovského nováčka černého koně Poutník ligy, má jasno kapitán Čejova Jan Semrád

Nováček Poutník ligy z Čejova zatím v této sezóně válí. Spolu s Novým Rychnovem zatím narozdíl od ostatních týmů neokusili Čejovští hořkost porážky. Velkou měrou k této skvělé bilanci přispívá střední obránce a kapitán čejovského souboru Jan Semrád. Ten zatím podává výborné výkony, za což byl v šestém kole soutěže oceněn vítězstvím v anketě Hráč kola. Rozhovor s Honzou vzniknul později kvůli jeho cestě do zahraničí, nyní si však rozhovor s pilířem čejovských zadních řad můžete přečíst.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, mohl by jsi na úvod prozradit, kde jsi začínal s fotbalem a jak se tvá hráčská kariéra dále vyvýjela?
Začínal jsem v Čejově asi v 10 letech a po celou dobu mé kariery jsem hráčem Čejova.
Čejovské výsledky v minulých sezónách byly jako na houpačce, pád do III. třídy, pak suverénní postup do OP. Nyní coby nováček Poutník ligy táhnete sérii šesti zápasů bez prohry. V čem spatřuješ hlavní důvod, že se Čejovu ve vyšší soutěži tak daří?
Těch důvodů je určitě víc, ale ten nejdůležitější je asi trochu jiný přístup oproti sezóně kdy jsme sestupovali, minulý rok jsme se dobře sehráli a letos z toho těžíme.
Vyhráli jste v Kamenici, doma s Budíkovem, přivezli bod z Pacova. Který z těchto zápasů se týmu nejvíce povedl?
Myslím, že nejvíce se povedl zápas v Kamenici, navíc to byl první zápas a všichni byli plni očekávání, ale každý z nás tam odevzdal skvělý výkon a s přispěním skvěle chytajícího Martina Krupičky jsme si zaslouženě odvezli 3 body.
Jako tým jste dostali pouze pět branek, což je výborné vysvědčení čejovské defenzívy. Překvapuje tě taková bilance? S jakým očekáváním jste vstupovali do soutěže, byly nějaké konkrétní cíle na jakých místech v tabulce by jste se chtěli pohybovat?
Je to dobrá bilance, určitě nás to těší, ale neradi bychom usnuli na vavřínech. Před sezónou byl jeden hlavní cíl a to udržet se v OP. V tuto chvíli je naším cílem hrát tak jak hrajeme a držet se v tabulce co nejvýše.
Jaká je nyní v Čejově parta? Scházíte se s klukama i mimo hřiště, účastníte se nějakých kulturních akcí?
Partu máme s klukama výbornou, asi nikdy dřív jsem něco podobného nezažil. Jsme tu všichni skoro stejně staří, hodně se hecujem a užíváme si to a když na to přijde, tak vyrazíme společně na limo, pivo…
A co tréninková morálka? Dříve prý byly s docházkou na tréninky problémy. Zlepšil se přístup hráčů k fotbalu od doby, kdy jste se potáceli u dna Poutník ligy?
Morálka je celkem dobrá, právě zlepšení přístupu nám pomohlo v tom, abychom hráli tak jak hrajeme nyní.Hodně tomu přispělo také to, že se nám vyměnil trenér, asi jsme potřebovali nějaký impuls, ale pořád je co zlepšovat, třeba Pechy pojal jako ideální trénink hraní fify na PS, aspoň že okoukal jak se kopou přímáky :D
Ty jsi se dostal potřetí do sestavy kola, nyní si hlasování o Hráče kola vyhrál. Sleduješ tuto anketu a překvapilo tě hodně tvé vítězství? Chtěl by jsi třeba něco vzkázat těm, co ti posílali hlasy?
Tak mě překvapilo už to, že jsem se tam dostal potřetí, i když se mi proti Jiřicim nedařilo ideálně. Anketu jsem sledoval, kluci to prožívali, je to takové zpestření, každopádně jim děkuju za hlasy… :D
Máš nějaký oblíbený fotbalový klub či nějaký fotbalový vzor?
Klub asi ne, fandím Honzovi Kopicovi z Plzně a jednou bych chtěl být stejně dobrý jako můj kolega na stoperu.
Co pro tebe znamená fotbal? A věnuješ se třeba i jiným sportům?
Fotbal mám jako zábavu, máme tu také skvělé fanoušky a je radost zde hrát. Dále hraju hokej, florbal a jezdím na kole.
Na jaké místo na světě by jsi se chtěl podívat a proč?
Maledivy, kvůli krásné přírodě.
Rande s jakou ženou by jsi určitě nikdy neodmítl?
Samozřejmě s tou mou :D

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.