Hráč 6. kola Ondřej Kolumpek: Ani jsem nevěděl, jestli na zápas půjdu!

Teprve 17 let je nejlepšímu hráči 6. kola OP Mělník Ondřeji Kolumpkovi. I přesto již nastupuje v základní sestavě A-týmu Mšena a vede si velmi dobře. V rozhovoru jsme mluvili o tom, jaké to je být nejmladší v týmu a dozvěděli jsme se také, který z jeho spoluhráčů je nejlepším fotbalistou. Tak příjemné čtení!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji ke zvolení nejlepším hráčem kola, kterým ses stal po výhře 4:1 nad Lobkovicemi. Jak se ti hrálo?
Zápas byl plný napětí, a to mám rád, takže se mi hrálo dobře.
Co pro tebe ocenění znamená?
Ocenění si vážím a jsem rád, že se mi trénink vyplácí!
Branku jsi nevstřelil, trenér Guttenberg tě ale za výkon chválil. Jednalo se o tvůj nejlepší zápas v sezóně?
Už minulé kolo jsem podal slušný výkon, ale v týdnu jsem dostal rýmu a kašel, takže jsem nevěděl, jestli půjdu na zápas. Nebyl jsem ani přes týden trénovat, takže jsem tak vydařený výkon ani nečekal a byl jsem mile překvapen.
Po bezbrankové první půli jste nakonec dokázali vstřelit 4 branky. Co bylo rozhodujícím okamžikem zápasu?
Celý zápas jsme byli jasně lepší, ale soupeřova obrana byla výborná. Nicméně celý zápas nemohli fyzicky zvládnout a poté rozhodla i výborná kopací technika Vaška Valenty.
Ty teprve v 17 letech nastupuješ v základní sestavě tvého týmu. Kdy jsi poprvé nakouknul do áčka?
V A-týmu jsem poprvé nastoupil někdy před rokem a půl. Nejdříve jsem nastupoval za B-tým, který kope IV.třídu.
Jak jsi zapadnul mezi starší spoluhráče? A jak se ti hraje v jednom týmu se dvěma příbuznými?
Náš tým šlape výborně díky skvělé partě a také díky trenérovi, který má výborné tréninky a chování k hráčům, takže zapadnout nebylo těžké. Navíc, když v týmu hraje můj bratr a strýc, který je kapitánem mužstva. Jsem rád, že mohu hrát s nimi!
Jaký pro tebe byl přechod z kategorie dorostu mezi muže?
I když jsme v loňském roce hráli s dorostem I.A třídu, tak rozdíl mezi dorosteneckou a mužskou kategorií je obrovský. Ale díky tomu, že jsem mohl nastupovat za B-tým, kde rozdíl není moc velký, jsem si zvykl a podával lepší a lepší výkony. V této sezoně už je pro mě priorita A-tým, jelikož dorost spadl do Okresního přeboru. Také už cítím, že i ve chlapech dokážu být platným hráčem a dorost mám spíš pro naplnění potřeby pořád hrát a pomoct klukům uhrát co nejlepší výsledek.
V příštím kole jedete na půdu Obříství. Co od zápasu očekáváš?
Jelikož jsem si minulý zápas s Obřístvím rozsekl hlavu, tak z toho nejlepší pocit nemám. Ale kvalita našeho kádru je ohromná a věřím, že sebereme plný počet bodů.
Jak všechny tvé fotbalové aktivity zvládáš časově a fyzicky?
Trénuji 2x týdně s áčkem,1x s dorostem, o víkendu většinou 2x zápas a ještě někdy jdu i na béčko. Nesmím zapomenout na 4 hodiny hraní týdně ve škole, kde hrajeme pravidelně na tartanovém hřišti i přes zimu. Většinou si udržím fyzičku i přes zimu, jelikož ještě jezdím do Neratovic a na Mělník hrát hokej také s dospělými. Díky tomu, že jsem mladý, se to zvládat dá.
Máš nějaký cíl, kterého bys chtěl ve fotbale dosáhnout?
Řekl bych, že na cíle je pozdě. Kdybych měl, když jsem byl malý, takový zápal do hry jako teď, mohl bych o něčem přemýšlet, ale teď už je pozdě. Klub SK Mšeno mám hrozně rád a nikam bych přestoupit nechtěl... alespoň ne třeba do tří let, a to především díky skvělému trenérovi, kterému snad není ani co vytknout.
Máš nějakého oblíbeného fotbalistu?
Moji oblíbení hráči jsou Leo Messi, Ronaldo, Neymar, Iniesta, Bale a spousty dalších... ale největší borec je pro mě Messi za jeho neuvěřitelnou práci s míčem. Nikomu ho nepůjčí a dokáže vymyslet zázraky.
Který z tvých spoluhráčů ve Mšeně je nejlepší fotbalista?
Tak to nevím, dle mého jsou nejlepší Stejskal, Valenta a Gůťa ml.
Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí do dalších zápasů!
Není zač a díky za otázky!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.