Jsme sice nováček, ale do trojky prostě patříme, prohlašuje rezolutně Tomáš Měsíček

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 6. kole a z vašeho hlasování vzešel jako vítěz Tomáš Měsíček! Redakce fotbalunas.cz ho tradičně vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak ses o nominaci do sestavy kola dozvěděl? Měl si z vítězství radost a stálo tě to něco v kabině?
Dozvěděl jsem se o tom od svých spoluhráčů, kteří portál pravidelně sledují a musím upřímně říct, že nominaci do sestavy kola jsem opravdu nečekal. O to větší pak byla samozřejmě radost z vítězství, ke kterému mi pomohli svými hlasy právě kluci z kabiny a další známí. No a kolik mě to bude stát, zatím nevím. Pokladník se ještě neozval, ale vyřeším to nejspíš tak, že koupím basu na příští venkovní zápas a zpříjemníme si tak cestu domů naším "Bobíkem". To je autobus, kterým jezdíme na venkovní utkání. Z toho se stává už tak trochu naše tradice.
Nominaci ti vynesl výkon v šestém kole , kde jste bojovali o první místo se Slabcemi. Byl si se svou hrou ty osobně spokojený? A koho jiného by si ještě vyzdvihl?
V takovém zápase těžko vyzdvihovat jednotlivce, odmakali jsme ho na 110% naprosto všichni a odměnou nám byla zasloužená výhra. Slabce nám několikrát v obraně slušně zatopily, ale podržel nás i skvělými zákroky brankář Ivan Haužvic. Mně osobně se hrálo celkem dobře. Ze začátku jsem to musel trochu rozdýchávat, protože Slabce mají samé mladé a rychlé kluky, ale po pár minutách už to šlo.
V následujícím kole jste jednoznačným výsledkem zvítězili nad Srbčí, mohl by si nám utkání krátce shrnout?
Při pohledu na výsledek a tabulku se může zdát, že se jednalo o jasnou záležitost. Tak to ale rozhodně nebylo. Soupeř to byl nepříjemný a rozhodně nám nedali nic zadarmo. V podstatě jsme ještě ani nezačali a už jsme prohrávali, když z přímého kopu po mé nešťastné teči šel míč přímo do růžku naší branky. To nás ale nepoložilo a vytvořili jsme si několik dobrých příležitostí. Problém byl spíš ve finální přihrávce a koncovce. Naší herní převahu jsme nakonec zužitkovali hned čtyřikrát. Ve finále to mohlo skončit i mnohem větším rozdílem
Jako nováček soutěže si vedete velice dobře. Koho tipuješ na konci podzimní části na první příčce? Máte vy sami ambice na postup?
Je pravda, že se nám zatím daří, nesmíme ale usnout na vavřínech a pokračovat dál v tom, co nám říká trenér. Jen tak to někam povede. Jsme sice nováček, ale do trojky prostě patříme. Kdo loni sledoval naše tažení IV. třídou, musí souhlasit. A já věřím že tenhle tým má víc než na trojku, uvidíme. Tipovat na vítěze si netroufnu, tahle soutěž je strašně vyrovnaná a porazit tady může kdokoli kohokoli. Vždyť pět z našich dosavadních sedmi zápasů skončilo těsně o gól. Ikdyž podzimní prvenství by bylo fajn. Dokopná by hned měla lepší nádech.
Většina týmů se potýká s problémem špatné docházky na tréninky, jak je to u vás?
Nejsem asi úplně ten pravý, kdo by měl hodnotit tréninkovou docházku. Kvůli mému pracovnímu vytížení o většině tréninků slyším jen z vyprávění (smích). Když už se ale na tréninku ukážu, účast je nadprůměrná. Je to také tím, že máme skvělé trenéry a trénink je pak zábavnější a dává smysl. Nesmím zapomenout na občasné tréninky s kluky z vedlejších Lán, trénink v tomto množství pak má hned jinou úroveň.
Mohl by si nám přiblížit svůj nejhezčí, případně nejlepší zážitek z tvé fotbalové kariéry?
Nerad vzpomínám na sestup do pralesní IV. třídy. Těch hezkých zážitků bylo dost, jako první se mi vybavila docela rarita, a to když jsme si několik let zpátky připsali na své konto jedno odehrané mezinárodní utkání proti anglickému týmu Cambridge. Kamarád z Anglie, který žije několik let v Rynholci, pozval na návštěvu do Čech své známé z tohoto týmu, proti kterému jsme se postavili a vyhráli 2:1. Pro představu, tým Cambridge hraje přibližně 15. nejvyšší soutěž od britské Premier League.
Kdo tě přivedl k fotbalu?
Ono to přišlo tak nějak samo. S klukama ze školy jsme často chodili hrát do parku nebo na hřiště. Moje dětství se většinou odehrávalo venku někde s míčem.
Jak dlouho hraješ v Rynholci? Přemýšlíš o tom, že bys do budoucna opustil svůj tým a šel hrát někam jinam?
V Rynholci jsem od starších žáků. S výjimkou dorosteneckého období tam budu příští rok už sedmnáct let. Do jiného klubu se nechystám, v Rynholci to mám rád, je tam skvělá parta lidí, super podmínky a zázemí. Co víc si přát.
V 8. kole budete zajíždět do Chrášťan, jaký očekáváš průběh utkání?
Nečekám vůbec jednoduché utkání. Chrášťany svými výkony potvrzují, že fotbal hrát umí a v minulosti nám to už několikrát ukázaly. Musíme podat zodpovědný výkon a vpředu být efektivní. Deset šancí na vstřelení gólu tam nedostaneme. Věřím, že utkání zvládneme a zvítězíme o jednu branku.
Poslední a již tradiční otázka, sleduješ náš portál fotbalunas? Líbí se ti, případně bys něco změnil či vylepšil?
Portál fotbalunas.cz sleduji od loňského roku a musím ho jen a jen chválit. Líbí se mi, že se dozvím spoustu dalších a zajímavých informací z naší soutěže. Čím více uživatelů ho bude sledovat, tím bude jenom lepší.
Děkuji ti za rozhovor a přeji mnoho štěstí do dalších utkání.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.