Hráč 6. kola OP, Matěj Chromý: Naštěstí je zábava až po utkání...

Vaše hlasování určilo vítězem ankety Matěje Chromého. Nučický středopolař se stal vítězem ankety již podruhé a vy si nyní můžete přečíst zajímavý rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Matěji, gratuluji k úspěchu. Co byste rád řekl úvodem?
Úvodem bych chtěl určitě poděkovat fanouškům, přítelkyni a spoluhráčům za hlasy a podporu.
Jak ohodnotíte zápas v Libodřicích? Dal se očekávat vyrovnaný zápas a to se potvrdilo...
Zápas v Libodřicích se nehodnotí vůbec lehko. Začátek byl dosti vyrovnaný se šancemi na obou stranách. I když jsme první inkasovali, tak jsme se z toho dokázali rychle oklepat a rázem jsme vedli o dva góly. Zklamáním pro mě je, že jsme tento náskok nedokázali navýšit nebo alespoň udržet až do konce.
Jak se hrálo vám?
Ze začátku se mi nehrálo moc dobře. Nedařily se mi přihrávky a hlavně jsme po mé chybě dostali gól. Takže zápas pro mne nezačal úplně dobře. Do hry mě dostala až vstřelená branka.
Čím vás domácí překvapili?
Před zápas jsme si říkali, na koho si máme dát pozor a jakým stylem Libodřice hrají, takže nás asi ani nic nepřekvapilo. Jen mě osobně překvapil Pavel Sova, který Libodřicím tvořil celou hru a byl neskutečně silný v osobních soubojích.
Vstřelil jste krásnou branku. Střely z větších vzdáleností umíte trefovat. Jste na to specialistou?
Rozhodně bych se nenazval specialistou. Jsem rád, že to tam občas spadne.
Jaký váš nejkrásnější gól vám utkvěl v paměti?
Těžko říct, ale myslím, že jeden z povedených gólů jsem vstřelil před čtrnácti dny v Jestřabí Lhotě. Byl hodně podobný tomu v Libodřicích. Filip Kubalík vyhrál souboj na půli hřiště a prostrčil mi míč na levou stranu. Podařilo se mi utéct soupeřům, jenže jsem se dostal do velkého úhlu. Chtěl jsem přihrávat zpět spoluhráčům, ale všichni byli daleko a hrozilo, že bych trefil bránícího hráče. Nezbývalo mi nic jiného, než vystřelit. Snažil jsem se mířit na zadní tyč, což se nakonec povedlo a spadlo to tam.
V sobotu hostíte Jevany. Jaká bude atmosféra?
Atmosféra bude rozhodně skvělá, bouřlivá a řekl bych, že i dost vypjatá jako každý zápas s Jevany. Ještě když teď zápas vyšel na naše posvícení. Očekáváme velkou diváckou účast a s tím spojenou podporu fanoušků.
S jakou taktikou půjdete do utkání? Na koho ze soupeřů si musíte dát největší pozor?
Do zápasu půjdeme s taktikou vyhrát, jako každý zápas. Určitě budeme hrát zodpovědně zezadu, ale rozhodně to neznamená, že budeme jen čekat, s čím soupeř přijde. Myslím, že pozor bychom si měli dát na trojici Popelka, Krákora, Koula.
Není riziko právě posvícení? Bude stoprocentní příprava na zápas?
Jelikož je Posvícenská zábava až po zápase, tak bude příprava určitě stoprocetní.
Jak vůbec probíhá nučické posvícení? Má nějaké tradice,..?
V průběhu týdne do Nučic přijíždí houpačky a kolotoče, ve všech rodinách se navaří, napeče a jde se na fotbal. Po fotbale je v místní hospodě Posvícenská zábava. V neděli po obědě se chodí na houpačky a poté opět na fotbal, po kterém je tzv. „Zlatá“ (posezení s živou hudbou na hřišti).
A jako všichni v této sezóně - prozraďte nám nějaký dobrý vtip.
Vtipů moc neznám a dobrý vypravěč už vůbec nejsem, nicméně tady je jeden, který mě pobavil: Myslivec si dá v hospodě karbanátky a najednou z jídla vyndá dlouhý chlup: "Pane vrchní, prosím vás, jak se takový chlup dostal do karbanátku?" Vrchní vysvětluje: "Víte co? My máme kuchaře, který je hrozně šikovný, ale nemá jednu ruku. Tou svojí jednou rukou karbanátky nevytvaruje, tak si pomáhá podpaždím." Myslivec: "No to snad nemyslíte vážně." Vrchní: "Nebojte se, on má zdravotní průkaz. Ale buďte rád, že jste si nedal plněné papriky."
Matěji, díky za odpovědi a ať se vám vyvede posvícení...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.