Vyhrát celou soutěž by bylo fantastické, zasnil se Lubomír Kořínek

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 6. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Obránce SK Lukavec Lubomír Kořínek. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Stal jste se Hráčem 6. kola. Potěšilo vás vítězství v naší anketě?
Tak určitě, každé vítězství vždy potěší. A když jste hráč kola naší soutěže, dodá vám to více sebedůvěry, to nebudu zastírat. Vždy rád dodávám, že nás na hřišti běhá nebo chodí vždy jedenáct a každý je závislý na tom druhém (smích).
Máte ponětí, kdo pro vás vůbec hlasoval?
Myslím si, že o většinu hlasů se zasloužili moji spoluhráči z kabiny. A také naše klubová fotografka Radka Brožíková. Kluky určitě motivovala i lahvinka, kterou doplním naši sbírku na dokopnou.
Do sestavy kola vás nominoval trenér Jiří Hönig. Myslíte, že to bylo oprávněné?
Na hřišti se našli určitě hráči, kteří podali lepší výkon než já. Napříklda Jiří Mišani, základní kámen obrany, bez něj to není ono. Brankář Honza Brožík, který chytil několik tutovek. A jeho vychytané penalty na konec? Tam není co dodat. Nicméně vzhledem k jejich kvalitám, se to bere jako standardní výkon (smích). U mě trenér spíše viděl podaný výkon na hranici mých současných možností. I když tam bylo pár chybiček, třeba ta penalta (smích).
Naposledy vyhrál váš spoluhráč Radek Udatný. Vypadá to, že se vám v naší anketě daří, co?
Výhra Radka Udatného z minulého kola nebyla překvapením. Troufám si říct, že ho v anketě ještě pár let mít budete (smích). Až za těch 5 nebo 6 let ukončí kariéru v áčku a přesune se do béga (smích). Doufám, že budeme mít stejně kvalitního nástupce na jeho post. Ano, máte pravdu. Daří se nám.
Jak zpětně hodnotíte zápas proti Kopistům, proti kterým jste urvali dva body?
Nejsem žádný pamětník, ale myslím si, že to jsou snad první body, které jsme z Kopist přivezli. Takže utkání hodnotím velice pozitivně. Zápas to pro diváka musel být pohledný. Sice nepadlo moc gólů, hrálo se však nahoru dolů, šancí bylo na obou stranách požehnaně. Kluci z Kopist se proti nám vždy vyhecují a hrají výborný fotbal, takže dva body z venku jsou úspěch.
Jak po šesti kolech hodnotíte vaše postavení v tabulce? Jste spokojený?
Páté místo není vůbec špatné. Nicméně pokud připomenu ztracené body v Rovném a ve Svádově, kde jsme soupeře značně přehrávali, ale nedokázali proměnit hromadu šancí, tak nejsem spokojený. Druhé místo by bylo daleko lepší.
V dalším kole hostíte první Liběšice. Máte na lídra soutěže nějaký recept?
Ideální recept je pokrýt jejich hlavní opory, hrát důrazně, nedělat zbytečné chyby a proměnit vypracované šance. Jestli to zvládneme? Tak to se přijeďte podívat do Lukavce v sobotu dopoledne (smích).
Kde byste rád viděl Lukavec na konci sezóny?
Horní polovina tabulky je velice vyrovnaná a šanci má každý, vyhrát soutěž by bylo fantastické. Uvidíme jak se nám dál povede.
Co dělá Lubomír Kořínek, když zrovna nehraje fotbal?
Jako většina obyvatel se většinu času snažím pracovat. Ve volném čase si zahraji hokej nebo zajdu na squash či in-line se svou přítelkyní Terezou. Nepohrdnu však ani odpočinkem na gauči s nějakou dobrotou a dobrým filmem v televizi (smích).
Sledujete Ligu mistrů? Komu v ní fandíte?
Nejsem typ, který by vždy v úterý a středu seděl u televize a sledoval vše co dávají. Vyberu si vždy jen zajímavé utkání. Jinak vždy sleduji výsledky druhý den. Nemám vyhraněný klub, kterému bych vyloženě fandil nebo byl jeho skalním fanouškem, tedy pokud si na něj zrovna nevsadím (smích). Jinak fandím týmům s českými hráč. A samozřejmě dobrému fotbalu!
Jak tipujete kvalifikační utkání Německo - Česko?
Věřím, že předvedeme výborný fotbal a přivezeme si z Německa jeden bod (smích).
Znáte vůbec portál fotbalunas.cz?
Samozřejmě znám, hlavně díky našemu live informátorovi Honzovi Brožíkovi (smích), který do naší skupiny podává vždy nejaktuálnější novinky a další informace. Jinak si myslím, že taková stránka je skvělý nápad. Je příjemné, když se někdo zajímá o kluky z I. B. třídy a soused nebo kamarád si o vás pak přečte.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.