Když podáte dobrý výkon, je výhoda, že za vás platí trenér a spoluhráči, směje se hráč kola Jakub Hotový

V zápase s nebezpečným Velešínem podržel svými zákroky v brance Planou a následně suverénně ovládl i hlasování o Hráče kola. Řeč je o brankáři Jakubu Hotovém, se kterým jsme mimo jiné probrali týmový sazebník pokut a dozvěděli jsme se, že od svých zkušených spoluhráčů se učí nejen na hřišti, ale i při pozápasových oslavách.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v naší anketě. V zápase s Velešínem jste předvedl několik důležitých zákroků a dokázali jste zvítězit nejtěsnějším možným rozdílem, takže pro brankáře asi nic jednoduchého?
Děkuji. Máte pravdu, po sérii nezdarů, kdy se nám nepodařilo bodovat ve čtyřech zápasech po sobě, jsme věděli, že je nejvyšší čas to změnit, ideálně proti Velešínu. Samozřejmě jsme věděli, že nás nečeká lehké utkání, neboť Velešín v této sezoně dokázal obrat o body několik kvalitních mužstev. Proto jsme k zápasu přistoupili na 100% a odměnou nám bylo vítězství. Jako brankář musíte být po celý zápas koncentrován stejně a je jedno, zda je stav 0:0 nebo vedete 5:0.
Jste odchovancem českobudějovického SKP, odkud jste před nedávnem vyšel z dorostu. Planá pro vás byla volbou číslo jedna nebo jste měl i jiné nabídky?
Nabídek bylo poměrně hodně, což mě překvapilo a rozhodování nebylo vůbec jednoduché. Mezi zájemci se objevily i týmy z krajského přeboru jako Olešník či Rudolfov, ale pro mě bylo důležité, abych pravidelně nastupoval, a svého rozhodnutí nelituji.
Jak vzpomínáte na dorostenecká léta v SKP?
Jenom v dobrém. Po celou dobu jsme v SKP měli velice kvalitní tým, se kterým jsme vždy hráli na špici krajského přeboru. Vyhrát soutěž čtyřikrát za sebou v různých věkových kategoriích se nepovede každému, že? V SKP hraje dodnes mnoho bývalých spoluhráčů a kamarádů, takže jejich zápasy pravidelně navštěvuji a lanařím hráče, kteří tuto sezonu končí, k nám do Plané. (úsměv)
V Plané nastupujete v jednom týmu spolu se svým dvojčetem Ondřejem, říká se, že mezi sourozenci tohoto typu panuje určitý typ zvláštního propojení. Pociťujete něco podobného i na hřišti?
Na hřišti zatím ne, ale v normálním životě určitě. Stává se, že občas míváme stejné nápady, nebo dokonce řekneme úplně totožnou větu nastejno. Ve fotbale se to projevuje jen tak, že jsem vůči němu mnohem kritičtější, než k ostatním spoluhráčům.
V bráně se střídáte s kolegou Nováčkem, jak vnímáte tento fakt?
Když jsem přestupoval do Plané, byli jsme domluveni, že se budeme pravidelně střídat, a tak mi to také vyhovovalo. Ze začátku jsem byl vůči této dohodě trochu skeptický, ale mé obavy byly zbytečné. Planá splnila vše, co slíbila, za což jsem moc rád. Novas je zkušený brankář, od kterého se rád naučím nové věci. I v normálním životě je to fajn kluk. (úsměv)
Prý jste štědrým přispěvatelem do klubové kasy? Prozradil byste našim čtenářům, za co všechno vás letos již pokladník zkasíroval?
Ano, sice jsem zatím nic neplatil, ale Honza Pintér mi všechno poctivě píše. Vzhledem k tomu, že jsem v týmu nový, se ze začátku objevovaly pokuty jako první start za Planou, první start v 1. A třídě, první nula atd. Ale také musím zaplatit za nové kopačky, nové boty. Nejvyšší částku ale nejspíš budu muset zaplatit za tento rozhovor. (smích)
V týmu Plané je plno kvalitních fotbalistů s bohatými hráčskými zkušenostmi, s takovými je asi radost hrát nemám pravdu?
To byl také jeden z faktorů, proč jsem se nakonec rozhodl pro Planou. Když je vidím hrát a trénovat, opravdu bych jim netipoval věk, který doopravdy mají. Je to velmi úctyhodné a zároveň velká pocta s takovými hráči smět sedět v jedné kabině.
Patříte k nejmladším hráčům v kádru. Jak jste na tom s pozápasovými oslavami, také se, stejně jako na hřišti, učíte od starších?
Určitě. Jak jsem viděl na pozápasovém posezení po Velešínu, mám co dohánět. Co někteří mí spoluhráči vypijí, je rovněž úctyhodné. (smích) Ale, když podáte dobrý výkon, je výhoda, že za vás platí trenér a spoluhráči. (smích)
Poslední dobou se vyskytl jakýsi módní trend, který spočívá v blond přelivu. Vás bratr si prý pořídil rovněž něco podobného. Co na to říkáte vy? Neplánujete také podobnou změnu účesu? :D
Bratrovi se to líbí, to je hlavní. Také v kabině dostal výstižnou přezdívku- Slunce. (smích) Mně osobně se sice tento výstřelek příliš nezamlouvá, ale zároveň zastávám názor, ať každý vypadá, jak chce a jak se cítí dobře. Pokud jde ale o fotbalistu, musí pak podávat standartní výkony, aby se nestal terčem diváků. Oba máme rádi určitou extravaganci, takže je možné, že v budoucnu také přijdu s nějakou netradiční formou účesu. Ale barvení mám od bráchy zakázané. (smích)
Jak prozatím hodnotíte průběh sezóny z pohledu Plané?
O spokojenosti bych určitě nemluvil. Před sezonou jsme měli za cíl hrát v horních patech tabulky, a to se zatím moc nedaří. Je pravda, že tato soutěž je velice kvalitní a zároveň vyrovnaná, ale hlavní problém, se kterým jsme se doposud potýkali, byla slabá účast hráčů na trénincích a především na zápasech. S jedním hráčem na vystřídání se boduje těžko. Naštěstí už dovolené skončily, a tak se snad minimálně do konce podzimu na zápasy budeme scházet ve stejné sestavě, jako na zápas s Velešínem.
Nyní vás čeká derby s Nemanicemi. Co od tohoto zápasu očekáváte?
Nečeká nás lehký zápas. V kabině jsem zaslechl, jak jsou tyto zápasy vyhecované, takže se určitě těším. Nemanice jsou kvalitní tým, podobně jako Velešín s námi ještě minulý rok hráli o soutěž níž, nyní hrají o postup do kraje. I přesto věřím, že se nám podaří navázat na výkon z předchozího zápasu. Také doufám, že se utkání obejde bez nějakého záporného momentu, protože tyhle věci na hřiště nepatří.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho dalších úspěchů!
Také děkuji a touto cestou bych chtěl poděkovat všem, kteří pro mě alespoň jednou hlasovali.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.