V Mostě musel Petr Řehák na detektor lži. Zato písecké angažmá si nemůže vynachválit

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Titul Hráče kola ČFL získal obránce Písku Petr Řehák, který bezchybným výkonem pomohl k porážce Benátek! 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vy nejste původem Jihočech, že? Odkud pocházíte?
To nejsem, pocházím z Ostrova nad Ohří, je to kousek od Karlových Varů, ale pátým rokem bydlím s přítelkyní na Kladně, která tam studuje.
A co vás přivedlo do Písku?
To, že o mě projevil zájem pan Dejmal. Já byl ještě na zkoušce ve Vlašimi a od jednoho manažera byly ještě nabídky někam na zkoušku, ale po schůzce s trenérem a s majitelem a prohlídce areálu, jsem měl jasno, že tady v Písku chci zůstat (úsměv).
Jak jste v Písku spokojen?
Nemůžu si na nic stěžovat, parta je tu skvělá,tréninky mají velkou úroveň, podmínky se plní do puntíku, jsem tu velmi spokojený.
Dostal jste nabídku na fotbalové angažmá a až pak jste se ohlížel po pracovních příležitostech v okolí, nebo to probíhalo naopak?
Abych se přiznal, tak do práce nechodím, ale na žádné vyskakováni to není (smích).
Působil jste i v Blšanech. Sledujete osud tohoto klubu?
Viděl jsem nějaké články, i v televizi něco, a hrozně mě to mrzí, prožil jsem tam velkou část života, byl jsem tam od starších žáků až po první šanci v mužích a chodil na střední školu kousek do Podbořan, které s Blšany spolupracovaly..
A nedaří se ani Mostu, dalšímu klubu, kde jste hrával. Na závěr působení tam asi nevzpomínáte úplně rád, že?
Tak bych to neříkal, jsem Mostu vděčný za to, že mi dal šanci být profesionálním fotbalistou, ale je pravda, že ten konec nebyl povedený, začalo to detektorem lži (Řehák byl spolu s dalšími hráči nucen jít na detektor lži kvůli podezření majitelů klubu, zda se nedopustili cíleného ovlivnění zápasu ve prospěch soupeře, detektorem prošel úspěšně, pozn. autora) a skončilo tím, že klub měl a má vůči mě a ještě třem bývalým fotbalistům Mostu závazky a teď se to všechno ještě řeší. Hlavně je mi smutno z toho, že klub s takovou tradicí zmizel z fotbalové mapy.
Nebál jste se, že přinesete smůlu i do Písku?
To jsem se vážně nebál (smích). Kdybych se toho bál, tak bych mohl hrát fotbal jen někde za barákem, to je prostě fotbalový život.
Rozhodně jste smůlu nepřinesl v posledním zápase, kdy Písek vyhrál důležitý zápas v Benátkách. Byla hned jiná nálada na tréninkách?
Každý fotbalista vám určitě potvrdí, že je vždycky lepší, když se vyhraje (úsměv). Jinak pro nás je důležitý každý zápas, při pohledu na tabulku, když dvakrát vyhrajete nebo prohrajete, je to hrozně znát. A ještě navíc, v této soutěži může každý porazit každého.
Jak zatím hodnotíte sezónu z vašeho píseckého pohledu?
Je to jako den a noc, doma se nám daří, soupeře moc k ničemu nepustíme, ale venku do zápasu s Benátkami jsme získali jeden bod myslím, takže body z venku nám chybí. Je tady mladý perspektivní tým, takže když na nás nastoupí zkušenější mužstvo, tak s tím máme trošku problém,
A celkově? Překvapil vás některý z týmů?
To se nedá vyloženě říct, ale přišlo mi, že dost týmů přes léto posílilo hráči, co mají zkušenosti s první, druhou ligou, a je to na úrovni třetí ligy znát.
Trénuje vás Ondřej Prášil, sám výborný fotbalista, který stále dokáže v KP Jihočeského kraje rozhodovat zápasy. Kopne si s vámi při tréninku, nebo už do hry aktivně nezasahuje?
Minulou sezónu si s námi trenér občas strčil bago, ale tuhle sezónu, už se drží v pozadí (úsměv).
Máte možnost něco vzkázat příznivcům píseckého fotbalu – co to bude?
Ať s námi mají trpělivost (úsměv). A chodí nás podporovat v co největší počtu!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.