ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Jsem rád, že jsem mohl nakouknout do Divize D, ale rád bych se vrátil na Ostravsko.

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 11. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Naše redakce položila pár otázek brumovskému Davidu Juřicovi, který svou nominaci získal za dvě branky do sítě Tasovic.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k výhře. Kde jste sháněl podporu?
Dobrý den. Mám hodně přátel, kteří mi fandí a zároveň se dozvěděli, že jsem v sestavě kola a podpořili mě při hlasování.
Co říkáte na náš portál? A schází Vám na něm něco?
Abych byl upřímný, tak váš portál sleduji ojediněle, ale pokud ¨vás navštívím, tak jsem vždy spokojený. Nic mi neschází.
Pojďme na poslední zápas s Tasovicemi. Moc se vám nepovedl. Popište ho našim čtenářům.
Chtěli jsem potvrdit bodování z venkovního zápasu. Já bohužel začal na lavičce a z mého pohledu se mi nezdály Tasovice jako tým ze spodku tabulky. Ve středu pole nás přehrávaly, byly důraznější v osobních soubojích, byly rychlejší u balonu, abych to shrnul, tak my předvedli asi nejhorší zápas na domácí půdě a soupeřovi vyšlo vše na co sáhl.
Jako střídající hráč jste vsítil dva góly. Jakým způsobem padly?
Jak už jsem říkal, nastupuji pravidelně v základní sestavě, ale trenéři se shodli, že momentálně nemám týmu co dát a dostali příležitost hráči, kteří čekali na šanci. V poločase jsem šel na hřiště s tím, že jdu pomoct klukům s nepříznivým utkáním něco udělat, ale než jsem se rozkoukal, bylo defacto po zápase, kdy se stav zastavil na výsledku 4:0. První gól jsem dal po hrubce domácího stopera, kdy jsem postupoval sám na gólmana a se štěstím jsem se trefil mezi nohy. Druhá branka byla po naší spolupráci s Olinem Bartozelem, kdy jsme takto pár sezón zpět sázeli jednu branku za druhou. Juraj Semanko odkopem našel moji hlavu, já prodloužil balón a Olin postupoval sám na gólmana, bohužel s jeho štěstím v poslední době trefil pouze gólmana a balón se odrazil k mé noze a já už neměl problém trefit z velkého vápna odkrytou branku.
Zatím jste předposlední. Čím si vysvětlujete, že se vám nedaří?
Po odchodu trenéra Miroslava Mičegy se tu spoustu věcí změnilo. Hrajeme jiný systém, který nemáme doladěný a dostáváme spoustu laciných branek do otevřené obrany, Naopak na gól se hodně nadřeme. Každopádně tým na divizi máme kvalitní a spíše by odpovídalo 8.-10. místo než předposlední, momentálně moc chceme a to nás sráží, máme deku, jak se říká.
Jaké jsou ambice vašeho týmu?
Určitě udržet divizi.
Který tým vidíte za hlavního aspiranta na postup?
Hodonín s Tomášem Poláchem jsou pro mě číslo jedna.
Letos jste byli přeřazeni z Divize E do Divize D. Která ze soutěží je podle Vás kvalitnější?
Já hrál Divizi E šest let a myslím si, že skupina E je rychlejší, techničtější, a naopak skupina D je spíše o důrazu a o fyzickém fondu hráčů.
Jste s tímto přesunem spokojeni?
Víc mi seděla Divize E. Ale potkávám nové tváře, týmy a stadiony, takže jsem rád, že jsem mohl nakouknout do Divize D, ale rád bych se vrátil na Ostravsko.
Kdy jste začal hrát fotbal?
V šesti letech v Brumově.
Popište nám Vaši kariéru.
Jak jsem říkal, začínal jsem hrát fotbal v Brumově a taky jsem si tady prošel celou mládeží. V šestnácti letech mě Miroslav Mičega vytáhl do mužského fotbalu a začal jsem pomalinku hrávat stabilně v základní sestavě. Ve dvaceti letech jsem opustil Brumov, kdy mi přišla nabídka z 2 ligy a to z Frýdku Místku, který momentálně postupoval z 3 ligy. Hrál jsem spíše za farmu, tehdy to byl Lískovec, účastník Divize E, takže jsem hrál proti svým. Nedostával jsem moc příležitostí si zahrát v druhé lize, tak jsem se rozhodl, že se vrátím a pomůžu Brumovu k záchraně v divizi. Od té doby kopu za Brumov.
Rok jste hostoval ve Frýdku Místku. Připsal jste si na své konto start ve druhé lize?
Jak jsem zmiňoval, tehdy to vedl trenér Milan Duhan a spíše sázel na zkušenost a tu já bohužel na druholigové poměry neměl. Málo měnil sestavu, tak jsem se spíše jen podíval na ligové stadiony, jako jsou České Budějovice, Zlín nebo Hradec Králové. Odehrál jsem jen ještě tehdy 90 minut proti Třinci v poháru, kdy jsme prohráli 2:1.
Jaký je Váš největší fotbalový zážitek?
Mám dva fotbalové zážitky. V Brumově v poháru proti 1. FC Slovácko v čele s Liborem Doškem, kdy jsem srovnal stav utkáni na 1:1. Druhý zážitek, který se mi vryl do paměti, je zápas za Frýdek Místek proti Třinci, kdy si na stadion našlo cestu přes čtyři tisíce diváků, skvělá zkušenost a rád na to vzpomínám.
Čeho byste chtěl ve fotbale ještě dosáhnout?
Za pár dní mi bude dvacet čtyři let, mám dobrou práci a tréninky už moc nestíhám, rád bych hrával pravidelně divizi, ale rád bych načichnul i do 3. ligy.
Jak trávíte svůj volný čas?
Čas je můj nepřítel, volného času mám opravdu málo, ale pokud se ten čas nějaký najde, tak si zahraji hokej a rád jezdím s bratrem na kole.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.