Hráč 10. kola Milan Hanuš: Kluci mi neřeknou jinak než Milan Lafata!

V 10. kole zvítězil v hlasování střelec hattricku Milan Hanuš z Horních Počapel. Nemůže následovat nic jiného než rozhovor a pokud budete číst i dál, uvidíte sami, že Milan je velmi sdílný hráč. Dozvěděli jsme se, čím bylo způsobeno polevení ve druhé půli zápasu proti Vehlovicím a kde se na hřišti cítí nejlépe. Nedozvěděli jsme se však, jak by sám sebe na hřišti charakterizoval. Proč?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola, které jsi získal s rekordním počtem hlasů. Jak jsi je sbíral?
Děkuji. Do hlasování se zapojilo dost známých a kamarádů, někteří se kvůli hlasování zaregistrovali na Fotbalunas. Konkrétně Honza Žídek pro mě hlasoval v pondělí a úterý celou noc a pak nadával. (smích) Děkuji všem za podporu!
K výhře ses prostřílel hattrickem. Mohl bys popsat své góly?
Už před zápasem jsem se cítil dobře, i když jsem při rozcvičce netrefil ani bránu. První padl po chybě jednoho ze stoperů soupeře, byl jsem včas, kde jsem měl být a jen to trefil z vápna. Na druhý jsem si narazil s Honzou Mikolášem a vše jsem řešil střelou na zadní. To nedat, tak mě asi sežral Dendy Slezák, stál tam zapíchlej jak vidle před prázdnou kasou. (smích) Třetí padl opět po výborné přihrávce od Mikyho, poslal mi to na úroveň pětky, už to stačilo trefit. Od prvopočátku to byl super poločas celého týmu.
Vzpomeneš si, kdy naposledy jsi vsítil hattrick?
To už snad ani ne, co hrajeme na novém areálu, tak to byl asi první.
Zápas jste rozhodli už během první půle. Byla to od začátku jednoznačná záležitost?
Do zápasu se šlo s jasným cílem, vzít všechny body, trenér nám už trochu šedivěl po předchozích nezdarech. Kluci makali a tohle je jen odměna pro všechny. Body doma, výhra v anketě a teď jim musím pro pivo. (smích)
Jak těžké bylo se v poločase za rozhodnutého stavu namotivovat?
To byl asi problém celého týmu, druhá půle byla z naší strany špatná, moc se neběhalo a dost se kazilo. Jednoduchost z první půle byla pryč. Standa Grohman nám po zápase říkal, že to bylo jeho střídáním, tak nevím. (smích) Určitě musím vyzdvihnout výkon Mildeho (Šmejky), který byl gólmanem kola. Druhou půli nedal soupeři čuchnout, pochytal pár gólovek a tím nám dost pomohl.
S bilancí 5 výher a 5 porážek jste uprostřed tabulky. Jak jsi s vaší pozicí spokojen?
Spokojenost určitě trochu je, jen bylo několik zápasů, kde se dal urvat nějaký bodík navíc a tím se dostat na lepší pozici v tabulce.
V posledních zápasech jste se potýkali s personálními problémy a například v Obříství museli nastoupit i někteří veteráni. Kde se stala chyba?
U nás je to trochu letitý problém a asi nejen v našem týmu. Nemoc, zranění, pár lidí na směně a hodinu před zápasem přemýšlíte, komu zavolat. Horší je, že to do budoucna asi nebude jiné, zájem o fotbal u mladých kluků trochu upadá. Jinak být Béda (P. Dohnal), byli by, dá se říct, tři veteráni a mohlo to být všechno možná jinak (promiň, Béďo). Kluci se cítí na třicet, u nich je věk jen číslo - myslím tím konkrétně P. Lédla, pilíř naší obrany.
Tobě osobně zatím sezóna vychází a se 6 brankami jsi těsně za hranicí nejlepší desítky střelců OP Mělník. Jak jsi na tom ty a střílení branek? Máš nějaký gólový cíl?
Před sezónou bych to asi ani netvrdil. Poslední roky, a teď tomu nebylo jinak, trochu cestuji sestavou. Teď mi začal Pep (trenér R. Houška) věřit a stabilně mě staví do útoku. Tak snad ještě nějaký gól přidám. Cíl určitě nemám, je jedno jestli dám gól já, někdo z kluků, nebo ho připravím. Hlavně, když se vyhraje.
Dokázal bys tedy zahrát i na jiné pozici?
Namám s tím problém. Jen do brány bych radši nelezl.
Okresní přebor přináší spoustu zápasů proti nedalekým vesnicím a dlouholetým kamarádům. Který tým je pro tebe největším rivalem?
Bylo by divné, kdybych nezmínil Dolní blázny z Beřkovic. (smích) Na hřišti se pokopeme, pak jdeme na pivo. Pár kluků bydlí i u nás v Horních Počaplech.
Hned v příštím kole jedete na půdu nedalekých Horních Beřkovic. Co od zápasu očekáváš?
Bude to těžký zápas, u nás stále počítáme marodku, ale určitě to nepojedeme odevzdat, naopak. Když mákneme, jako například ve Všestudech, tak věřím v body. V Horních mám také několik přátel, takže určitě jeden s těch zajímavějších a hecnutějších zápasů.
Jak by ses na hřišti charakterizoval? Co je pro tvou hru typické?
To snad nebudu radši rozebírat, to bych musel vzít do kabiny toho piva mnohem víc. (smích)
Máš nějaký fotbalový vzor?
Vzor asi úplně nemám, dobrých fotbalistů je, bylo a určitě bude, ale fandím Spartě a tam odvádí velmi dobrou práci David Lafata. Kluci mi neřeknou pomalu jinak než Milan Lafata. (smích)
Co pro tebe fotbal znamená?
Pro mě určitě hodně, kdo mě zná, mohl by potvrdit.
Děkuju za rozhovor a přeju hodně štěstí do dalších zápasů!
Já děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.