Hrát fotbal v Anglii je nezapomenutelný zážitek, vrací se ke svému ostrovnímu angažmá Pavelec

Aleš Pavelec prošel mládežnickými kategoriemi v budějovickém Dynamu, po maturitě vyrazil na zkušenou do Anglie a nyní obléká divizní dres Jankova. Dvacetiletý Pavelec je na začátku své kariéry a divize by nemusela nejvyšší soutěží, kterou si v budoucnu zachytá. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Aleši gratulace k individuálnímu ocenění. K výhře váš výkon bohužel nepomohl. Jak jste utkání s Hlubokou B viděl?
Děkuji. Tak bylo to utkání, kde bylo mnoho šancí na obou stranách, my byli více na balonu ale Hluboká hrozila z rychlých protiútoků dva na jednoho, tři na dva. Musím říct, že jsem se při tomto zápase nenudil, Hluboká má ve svém týmu pár zkušenějších hráčů a bylo to znát, naopak s námi šli 3 mladí dorostenci.
V aktuálním ročníku jste odchytal i divizní souboje. Byla v zakončení protihráčů znát menší kvalita? Nebo jste měl při zákrocích někdy štěstí?
Tak určitě je to jiný fotbal než v divizi, fotbal je celkově pomalejší ale pro brankáře je to trochu jiné než pro hráče, kteří chodí pomoct do B týmu, můj úkol je vždy stejný a to nedostat gól. Ale tak štěstí k fotbalu patří a i při zápase s Hlubokou se mně štěstí drželo za co jsem rád.
Jak jste v Jankově spokojení s probíhající sezónou? Můžete vzít A tým i okresní benfiku.
Tak s A týmem jsme měli výborný start do sezony, udělali jsme rychle 9 bodů, nedostávali jsme hodně branek a dávali góly. Bohužel v zápase se Sedlčany začalo naše gólové trápení a to se odráží i na našem postavení v tabulce. Podáváme kvalitní herní výkony ale bohužel se nám nedaří vstřelit gól a udělat tři body. Za B tým to byl můj druhý zápas a jdu tam proto, abych jim pomohl a snažím se pro to dělat maximum.
V áčku teď chytáte pravidelně, výsledkově se vám ale nedaří. protrhnete černou sérii s Klatovy?
Ano je to tak, výsledkově bohužel ne, ale já doufám, že teď v zápase s Klatovy se konečně odměníme našim fanouškům, kteří s námi jezdí na všechny zápasy a dělají nám domácí atmosféru na každém hřišti a hlavně první polovina sezóny se krátí a my vidíme, že naše postavení v tabulce není úplně podle našich představ, takže tři body jsou pro nás v zápase s Klatovy povinnost.
Ve dvaceti letech máte možnost chytat divizní zápasy, to není špatný počin. Jaké máte fotbalové plány do budoucna?
Tak určitě jsem rád, že můžu chytat na takové úrovni a ještě k tomu v Jankově, kde se cítím opravdu dobře a do budoucna.. Určitě bych se nebránil chytat ještě výš.
Málokdo může také říct, že chytal v Anglii. Prozraďte našim čtenářům, jak se vám to podařilo.
Po maturitě jsem odcestoval do Londýna abych si zdokonalil Angličtinu a poznal jaké to je žít v jiné zemi. Když jsem se rozkoukal a zabydlel tak můj další cíl byl hrát v Anglii fotbal. Šel jsem na domluvený trénink do týmu FC Thamesmead London, kde jsem prošel testy a stal se součástí týmu. Je to nezapomenutelný zážitek hrát fotbal v této zemi, všichni se o vás hrozně starají a berou fotbal jako něco svatého. I do dnes si občas s mým bývalým trenérem napíšeme.
V mládežnických kategoriích jste prošel nejlepšími mužstvy v Českých Budějovicích. Kde se vám líbilo nejvíce?
Když mi bylo 10 tak jsem přestoupil do Dynama ČB, kde jsem prošel všemi mládežnickými kategoriemi až do Juniorky. Byla to velká zkušenost hrát od mladšího dorostu nejvyšší soutěže a trénovat každý den a snad se ty každodenní hodiny strávené na hřišti pomalu vrací. (úsměv)
Vzhledem k vaší práci potkáváte spousty fotbalistů nejen na trávníku, ale i večer na baru. Je tomu tak?
Ano je tomu tak, většinou se tam jde oslavit výhra po zápase. (úsměv)
Stalo se vám někdy, že jste večer naléval pití všeho druhu borcům, kteří druhý den nastoupili proti vám? A vy vysmátý, jo chlapče tobě to běhat nebude.
Nehráli přímo proti mně, ale stalo se mi párkrát, že někdo šel na „jedno“ a ještě k ránu jsem mu naléval drink s tím, že ráno jede na zápas. (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.