Pavel Rážek: Mohl jsem jít do I.A třídy. Ale v Českých Kopistech jsem spokojený

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Útočník TJ České Kopisty Pavel Rážek. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Stal jste se Hráčem 8. kola. Máte z druhého vítězství v takové anketě radost?
Samozřejmě, každé individuální ocenění potěší. Musím klukům poděkovat za odmakaný zápas, bez nich bych v anketě být nemohl.
Do sestavy kola vás nominoval trenér Václav Kutzler. Myslíte si, že to bylo oprávněné?
Celý tým odehrál druhý poločas na hranici svých možností, proto bylo pro trenéra těžké někoho vybrat. Nejspíš rozhodly ty dva góly.
Liběšicím jste dal dva góly. Který gól podle vás hezčí?
Určitě ten druhý! Dostal jsem dlouhý míč asi 30 metrů od brány, přehodil jsem obránce a z voleje vystřelil. Míč nabral správný směr a skončil mimo dosah brankáře. Moc hezká rána (smích). První gól byl takový náhoďák. Brankáři propadl centr přímo ke mě a já už jen vystřelil na bránu. Bylo to levačkou, takže rána jak z děla (smích), kterou ani obránce na brankové čáře nečekal a se štěstím nějak prošla až do sítě.
Máte vůbec ponětí, kdo pro vás mohl hlasovat?
Rodina, přátelé a kluci z Českých Kopist.
Jak moc důležité bylo vítězství nad Liběšicemi?
Hodně! V posledních zápasech jsme se dost trápili a už jsme museli zabrat. Bohužel máme velkou marodku. A co vás může víc nahecovat, než hrát proti prvnímu týmu, který ještě neprohrál. První poločas byly Liběšice o třídu lepší, daly gól z penalty, ale jinak naštěstí své šance neproměňovaly. Dost mi to připomínalo některé naše zápasy. O poločas jsme si řekli, že nemáme co ztratit, že ještě zabojujem. No a ono to nakonec vyšlo. Velký dík patří fanouškům, kteří nás hnali celý druhý poločas dopředu.
Po osmi kolech máte dvanáct bodů. Jak jste zatím vy osobně spokojený s podzimní části?
Spokojený moc nejsem, asi jako každý z kabiny. To co kolikrát nedáme a pak jaké dostaneme zbytečné góly. Hrůza!
V dalším kole hrajete v Hrobě. Tam se nevyhrává. Přesto, máte na ně nějaký recept? Mimochodem náš první rozhovor byl také před utkáním v Hrobě...
Na domácím hřišti velice silný soupeř. Musíme hlavně pokrýt Petra Pištoru, klíčového hráče Hrobu. Ten nám dal v tom utkání pět gólů a to se nesmí opakovat. Zkusíme dát aspoň o gól víc než kluci z Hrobu (smích).
Co se u vás od posledního rozhovoru změnilo? Děti určitě rostou jako z vody.
Hrozně to letí. Na dětech je to vidět nejvíc. Jinak se nezměnilo nic. Stále trénuji kluky r. 2008 v Litoměřicku a to zabere spoustu času.
Neláká vás zahrát si někdy i vyšší soutěž?
Už jsem na to starej! (smích). Ale mohl jsem jít před sezónou do I.A třídy, ale v Českých Kopistech jsem spokojený.
Jak jste se vůbec k fotbalu dostal?
Na sídlišti jsem hrál od malička, ale až v deseti letech mě oslovili starší kluci, jestli bych to nechtěl zkusit. Zkusil jsem to a už je to 23 let co hraju fotbal.
Sledujete Ligu mistrů? Komu v ní fandíte?
Samozřejmě, že sleduji. Se starším klukem fandíme Barceloně. Ale pokud se bude hrát dobrý fotbal, budu klidně koukat na Horní vs Dolní (smích).
Kouknete občas na fotbalunas.cz?
Je to super portál, pravidelně čtu reporty ze zápasů a další zajímavosti.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.