V Řevničově kroutím už patnáctou sezónu, pátral v paměti hráč kola Jiří Pesl

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz - Jiří Pesl! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulujeme k vítězství v sestavě 8. kola. Jak jste se o nominaci dozvěděl? Měl jste radost, když jste zjistil, kolik fanoušků máte, kteří vás zvolili jako toho nejlepšího?
Děkuji, o nominaci jsem se dozvěděl z facebooku SK Sparty, kam tuto zprávu vložil náš hráč Martin Toth, jinak samozřejmě, snažím se sledovat portál fotbalunas. Nevím, jak se vybírají hráči do sestavy kola, každopádně jsem byl překvapen, že jsem nominován. Myslím, že má nominace byla spíš náhodná a zároveň děkuji všem, kdo mi hlas poslali.
Již po páté zvítězil někdo z řevničovských řad. Dozvěděli jsme se, že u vás systém pokut na rozdíl od jiných týmu nefunguje. Nezačali jste přemýšlet o zavedení?
To asi není náhoda, zřejmě dobrej oddíl. Ne, teď vážně. V našich řadách je spoustu šikovných fotbalistů. Je pravda, že pokuty se u nás nyní neplatí a zavedení pokut, možná je zavedeme.
Jak byste ohodnotil výkon vašeho týmu v utkání proti Pavlíkovu?
To byl skvělej zápas a přišel po vítězství v Lubné. Všechno si to v tomto zápase sedlo. Osobně jsem od Pavlíkova čekal víc, tím nechci nějak znevažovat výkon soupeře. Těch aspektů je víc, ustálila se sestava, povedlo se pár zápasů, v průběhu podzimu došlo k výměně trenéra. Trenér Milan Toth, cítil, že si od trénování potřebuje odfrknout a nabrat energii. Vystřídal ho pan Josef Šrytr. Zázemí je na skvělé úrovni. Do týmu se zapracovávají a zapracovali někteří hráči z dorostu Honza Fujera, Venca Blín a Venca Klain. Bohužel další šikovné dorostence máme na Tatranu. To je ale kauza z jejíž průběhu já osobně radost nemám a ani celý výbor SK Sparty.
I v 9. kole se vám podařilo zvítězit. Do dosažení první příčky v tabulce vám ještě pár bodů zbývá. Myslíte, že dokážete urvat v posledních dvou kolech plný počet bodů?
Ano, v Branově jsme naplno bodovali, ale byl to jeden z těch zápasů, kdy body spíš urvete bojovností a ne krásou. Za posledních 7 let je to snad po druhé, co se nám povedlo na Branově bodovat. Jé, první příčka, bylo by to pěkné. Jdeme krok za krokem a s pokorou, ale jak už říkal Milan Pedál v jednom z rozhovorů, když byl zvolen hráčem kola, soutěž může vyhrát kdokoliv. Myslím, že je v našich silách bodovat v obou zápasech.
Jak dlouho působíte v Řevničově?
Zapátrám v paměti. Od 8 let do 19 než jsem šel na vojnu, pak jsem s fotbalem seknul a přestěhoval jsem se do Prahy. V roce 1998 jsem opět začal ve Velkých Přílepech u Prahy no a po 2 letech jsem se vrátil do SK Sparty, kde už kroutím 15 sezonu a věřte v mém věku si to pěkně užívám.
Co nebo kdo vás dovedl na dráhu fotbalu?
Vzhledem k mému věku, si to už nepamatuji. To byla samozřejmě sranda, otec hrál fotbal, děda byl předsedou no a tak to asi vzniklo. Šel jsem na hřiště a řekl trenérovi žáků v té době p. Landa, že chci hrát fotbal.
Vedete svého syna k fotbalu nebo jinému sportu?
To je jasná věc, syn Jirka je gólman Řevničovské přípravky.
Který fotbalový zážitek, je pro vás tím nejhezčím nebo nezapomenutelným?
Nevím, jestli mám jen jeden. Je jich víc. Jeden z těch nejdůležitějších a nejsilnějších je ten, kdy syn Jirka poprvé kopnul do balonu no a pak jsou to samozřejmě nejvýznamnější úspěchy naší fotbalové reprezentace a Pražské Sparty, kterých je teď poskromnu.
A již tradiční otázka na konec. Sledujete portál fotbalunas? Jaký na něj máte názor?
Ano sleduji portál fotbalunas. Myslím, že je to dobrá věc pro fanoušky fotbalu nižších fotb. soutěží. Co mi chybí, asi větší spolupráci s administrátory jednotlivých klubů a jejich příspěvky na Váš portál.
Moc vám děkuji za rozhovor a přeji mnoho štěstí do dalších kol.
I já děkuji, a přeji Vám mnoho pozitivních článků na Vašem portále.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.