Kdyby nám s Danem Houdkem šlo chytání jako pití piva, byli bychom v nejlepších týmech světa, vtipkuje Jan Turek

Když nehraje fotbal, rád si brankář plzeňské Doubravky zajde se svým kamarádem z Tachova na pivo. Co ještě jsme se v zajímavém rozhovoru dozvěděli?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, gratuluji k vítězství v hlasování. Tušíte, kdo vás nejvíce podpořil?
Děkuji. Hodně pro mě hlasovala rodina a kamarádka, která se chtěla zasmát mým odpovědím. Nejvíce ale spoluhráči, kteří když se dozvěděli, že jsem v sestavě kola, tak ucítili šanci přidat nějakou korunu do týmové kasy.
Jste prvním fotbalistou Doubravky, který se stal Hráčem kola. Čím to je?
Abych řekl pravdu, tak netuším. Asi mám nejméně pokut, tak kluci napomohli tomu, abych více přispěl.
Pronikl fotbalunas.cz do kabiny plzeňského týmu?
Váš portál se stal velmi oblíbeným. V kabině ho sleduje většina spoluhráčů.
Do Sestavy 11. kola Divize A jste se dostal díky čistému kontu v zápase s Aritmou. Zhodnoťte nám, prosím, toto utkání.
Bylo to pro nás zlomové utkání. Chtěli jsme navázat na výhru v Dobříši, což se nám povedlo. Utkání to nebylo jednoduché, ale bojovali jsme jako tým a to se nám vrátilo v podobě třech bodů.
Pár kol před koncem podzimní části okupujete šestou příčku. Panuje s umístěním a předváděnou hrou spokojenost?
S šestou příčkou spokojenost nepanuje. Osobně si myslím, že máme na víc. Máme hodně mladý tým a také proto nám hodně kolísají výkony. Je také pravda, že nás trápila rozsáhlá marodka, což moc nepřidá. Hodně nám chyběl zkušený Pavel Krejčí, který byl zraněný. Doufám, že ustálíme naše výkony a dostaneme se v tabulce výš, na což určitě máme.
Vy sám jste se do brány dostal až v posledních třech kolech, jinak dostával přednost Václav Bouzek. Jak snášíte pozici dvojky?
Neberu se jako dvojka. Makám pořád stejně. S trenérem gólmanů jsme udělali hodně práce. To mi hodně pomohlo jak fyzicky, tak psychicky. V dospělém fotbale je to u gólmanů tak, že kdo je momentálně lepší, tak chytá. Kor u nás na Sencu, když jsme tam dva mladí gólmani. Jsem rád za to, že jsem dostal příležitost, a snažím se to trenérovi vracet výkony. Hodně mi pomáhají spoluhráči, kteří padají do střel a směrem dozadu bojují. To se vám pak chytá lépe.
Od roku 2003 do zimy 2016 jste byl kmenovým hráčem Viktorie Plzeň. Jak na své působení ve Viktorce vzpomínáte?
Vzpomínám na to moc rád. Strávil jsem ve Viktorce hodně let. Poznal jsem tam spoustu skvělých lidí. Odnesl si zkušenosti od výborných gólmanů a trenérů. Také mi zůstaly zážitky, na které nikdy nezapomenu. Ať už z podávání balonů pří zápasech Viktorky nebo například z procestovaných turnajů.
V červnu jste si také proti Viktoriánům zahráli přípravné utkání (0:9). Co vše jste si z konfrontace s prvoligovým týmem odnesl?
Odnesl jsem si pár gólů, jak napovídá výsledek, ale hlavně jde o zážitek (úsměv). Zahrát si proti takovým hráčům se nepovede každému. Rád na to vzpomínám, když se pak jdu na Viktorku podívat a můžu si říct, že jsem hrál proti nim.
Co dělá Jan Turek, když nehraje fotbal?
Věnuji se i jiným sportům. Například mám hodně rád squash. Když si ale chci odpočinout od sportu, tak rád podniknu něco s kamarády. Například s Danem Houdkem (brankář třetiligového Tachova), se kterým zajdeme na pivo, když je čas. Kdyby nám šlo chytání jako pití piva, myslím, že bychom oba chytali v nejlepších týmech světa (smích).
Ve 12. kole vás čeká derby v Klatovech. Těšíte se?
Samozřejmě. Na každý zápas se těším a o to víc, když je to derby. Doufám, že ho zvládneme a přivezeme do Plzně tři body, i když to nebude jednoduché.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.