Kdybych byl zdravý a mohl trénovat, nebudu hrát na Borku, ale ve Čtyráku, říká Muž kola Tomáš Tengl

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 11. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tomáši, gratulace ke druhé podzimní výhře v naší anketě Muž kola. Komu patří největší dík, za zaslané hlasy?
Největší díky patří určitě mojí mamince a přítelkyni. Posílaly každou hodinu až do noci, aspoň to tedy říkají. (úsměv) Také samozřejmě kamarádům a nějakým spoluhráčům.
Do sestavy kola vás vynesl hattrick do sítě vedoucího týmu tabulky z Voselna. V šatně z vás musí mít pokladník radost, dá se říct, že podzimní dokopná bude financována z větší části z vaší kapsy. Bude mít nějaký banner, že jste hlavním sponzorem při rozlučce s podzimní částí?
Řeklo se, že budeme hlasovat pro Kolyho, ať taky dá něco do kasy. Nevím, kde se stala chyba. Myslím si, že už jsem jak za hattrick, tak hráče kola zaplatil dost a víc už po mě chtít nebudou!
Vraťme se k víkendovému zápasu s Úsilným. Vám se v posledních kolech nedařilo a teď vás čekal vedoucí tým. Chtěli jste čekání na výhru prolomit? Chtěli jste svého soupeře něčím překvapit?
Sám jsem měl z toho utkání trošku obavy. Ale někdy se to už zlomit muselo a nám se to povedlo. I když to nebylo celý zápas stoprocentní.
Zápas jste dovedli k jasné výhře 6:0. Tenisovou terminologií se dá říct, že jste svému soupeři uštědřili kanára. Bylo znát, že chybí Úsilnému dva nejlepší střelci Sláma s Vazačem a odpovídá výsledek předvedené hře?
Na Usilném jsem se byl dvakrát podívat a věděl jsem, že jejich síla je hlavně v ofenzivní dvojici Vazač - Sláma. Byla hodně znát jejich absence. Soupeře jsme k ničemu nepustili a zaslouženě vyhráli.
Jak už jsem zmínil na začátku, vstřelil jste hattrick. Popište našim čtenářům, jak branky padaly?
Na první gól mi dlouhým nákopem přihrál Michal Vrba. Přesně takové míče od něj chci. Zpracoval si na prsa, sklepnul a střelou na vzdálenější tyč jsem to trefil. Druhý gól padl po rohu. Protihráči to přistálo na zádech, odrazilo se to ke mně a už to chtělo jen trefit do brány. Třetí gól byla celá zásluha Kuby Franka. Zatáhl míč z vlastní půlky až před vápno, kde mi přihrál kolem obránce a sám před gólmanem jsem ho obstřelil.
Na podzim jste zakulatil počet branek na 10. Chystáte se opanovat krále střelců nebo tomu necháte volný průběh?
Nebudu lhát. Každou sezónu chci být nejlepší. Dvakrát už jsem střelce 3. třídy vyhrál, bylo by fajn se o to pokusit do třetice. Musí ale držet zdraví a také tým mě musí podpořit. Sám bych to nezvládl. Když se kouknu ty roky zpět, jsou tam pořád stejná jména. Duo z Mokrého, Vazy, Hezy a teď i Slámič. Uvidí se na konci soutěže.
Oslavil jste 31. narozeniny, zaslechl jsem, že jste dostal specifický dárek?
Moje maminka jezdí skoro na každý zápas. Teď jsem dva zápasy nedal gól. Tak mi dala ponožky s nápisem " tahle noha dává góly", že už se na to nemůže koukat. A asi to funguje, uvidíme co v Pištíně.
Tabulka je velmi vyrovnaná. Prvních šest týmů dělí tři body. Mrzí vás některé ztráty, které vás mohly tabulkou posunout výš? Překvapil vás někdo na podzim svými výkony nebo postavením v tabulce?
Nejvíc nás bolí určitě ztracené body z Dívčic, kde to jde hlavně na moje triko, co jsem tam vše nedal. Určitě i doma s Žabama a nemluvím o Lipí! Tam nás nepodržel jindy výborný gólman a mít víc štěstí...sedm zbytečných bodů a mohlo to být vše jinak. Ale na kdyby se nehraje, bohužel. Čekal jsem, že tabulka bude takhle vyrovnaná. Možná Chrášťany mě překvapili, jak jsou dole.
Minule jste prozradil, že jste pingpongová rodina a v Rakousku vám začíná sezona. Tak jak si zatím vedete?
Ze čtyř zápasů máme jednu remízu a jinak samé výhry, takže velmi slušně na to, že jsme postoupili a jsme nováček. Mě osobně se zatím také daří. Snad nám to vydrží co nejdéle.
Co takhle nějaká nabídka z vyšší soutěže? Nelákala by vás více než 3. třída na Borku?
Přiznám se, že každý rok mám několik nabídek jít hrát někam jinam. Mám spoustu kamarádů a známých ve fotbalu, který to zkouší. Pořád tak nějak ale doufám, že s Borkem se tady vykope krajská soutěž. Navíc to zázemí a stadion by mohl leckdo závidět. Na Borku jsem maximálně spokojený a nikam se nechystám. I když si pohrávám s myšlenkou vrátit se jednou na Čtyrák, bohužel to bych musel trénovat.
Dostalo se ke mně, že když se ukážete na tréninku, berou to spoluhráči jako "svátek"?
Je pravdou, že nechodím na tréninky. Na začátku sezony jsem párkrát byl. Bohužel častá zranění a operovaná kolena mi nedovolí tolik jako mladým klukům, navíc dělám ve čtyř směnném provozu. Do toho patky jezdím na pinčes, kdy trénujeme. Za podzim si musím brát počtvrté dovolenou, abych byl aspoň na zápas. Mrzí mě, že pro to nemá někdo pochopení. Ale dělám to tak už pátým rokem, co jsem na Borku. Kdybych mohl trénovat a byl zdravý, nebudu hrát na Borku, ale ve Čtyráku. Nemám proč se na něco vymlouvat.
Ještě by mě zajímalo, kolik gólů už jste vstřelil?
Bylo jich už spousta. Od žáků, dorostu a i mužích ve Čtyráku bych to nespočítal. Co jsem přestoupil, tak vím, že mi chybí 16 gólů do stovky za Borek. Doufám, že to zvládnu do konce sezony.
Poslední zápas podzimu vás čeká na hřišti Pištína. Ten se výsledkově na konci podzimu zvedl. Co očekáváte od zápasu a na koho si dát v dresu soupeře pozor?
Pro nás bylo dobře, že se jim teď dařilo a brali soupeřům body. Doufám, že navážeme na svůj výkon s Úsilným a vyhrajeme. Bude to bojovný zápas na jejich hřišti. Musíme si dát pozor na celý tým. Věřím, že to zvládneme.
Děkuji za rozhovor a ať se daří i v dalších kolech!
Také děkuji za rozhovor a doufám, že už to je naposledy. Ať se daří webu i nadále a má spoustu fanoušků.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.