Hráč 9. kola OP Kolín, Petr Jahoda: Chtěl bych zkusit útočníka, ten nemusí bránit

Hráčem devátého kola se stal po napínavém hlasování bečvarecký středopolař a střelec, Petr Jahoda. V loňské sezóně vyhrál titul nejlepšího střelce ve III. třídě, nyní se po čtyřech zásazích do břežanské sítě dotáhl do popředí tabulky střelců okresního přeboru. Pro čtenáře jsme společně připravili zajímavý rozhovor s tradičními jedenácti dotazy...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Petře, nejdříve gratuluji k zisku ocenění. Jaký pro Tebe má význam?
Děkuji za gratulaci. Jsem rád, nejen za sebe, ale taky za spoluhráče, kterým se ten hlasovací boj podařilo vyhrát a tímto bych jim chtěl poděkovat. Doufám, že se nám sem podaří dostat někoho z týmu do třetice. :)
Jak a kdo organizoval hlasování, abyste překonali ostatní adepty?
Největší podíl na hlasování mají spoluhráči z naší Facebookové skupiny, jejíž název raději zmiňovat nebudu, za zmínku stojí: Glass man - věčně zraněný Ondra Holub Cow´s lover - zaměstnanec místního JZD Vojta Kšírl Chlupáč - nikdy zimou sužovaný Jakub Kšírl Mirko Kamilovič - Míra Černý Jurko Kamilovič - Jirka Vanta Mahagon - Honza dědek... do překladu přezdívky bych se raději nepouštěl 8==D a další...
Jaká byla Tvoje dosavadní kariéra?
Svou fotbalovou kariéru jsem odstartoval v šesti letech za místní klub SK Bečváry, shodou okolností pod Vaším vedením. Kvůli nedostatku hráčů jsem si prošel dorostem fotbalového klubu TJ Sokol Zásmuky, pak následovala Sparta Kutná Hora a MFK Chrudim, kde jsem pod vedením prvoligového trenéra Luďka Zajíce poznal, co je to velký fotbal. Po dokončení školy v Chrudimi jsem se vrátil zpět do Bečvár, kde působím dodnes.
Kde se na hřišti cítíš nejlépe?
Během mé dosavadní kariéry jsem měl možnost vyzkoušet si skoro všechny herní posty, kromě brankáře a stopera. Začínal jsem na krajním obránci, ale vzhledem k tomu, že nevyhraji hlavičkový souboj ani nad spoluhráčem Josefem Čáslavou (má metr padesát :D ), tak trenéři usoudili, že ze mě žádný pes obranář nebude a dali mě do zálohy. Nejvíce mi vyhovuje levá záloha, kde si můžu míč navést do středu hřiště a střelou ohrozit branku soupeře. I jako záložník mám však nějaké obranné povinnosti, které ovšem tolik nedodržuji a levého obránce Vojtu Kšírla dostávám do laktátu po prvních dvaceti minutách hry. Proto bych si do budoucna rád vyzkoušel pozici útočníka, kde tyto povinnosti odpadají.
Máš nějaký fotbalový vzor a proč?
Odjakživa fandím týmu FC Barcelona a mým vzorem je hlavní tvář tohoto týmu Lionel Messi. Líbí se mi jeho kopací technika, kontrola nad balónem a taky jeho manželka Antonella Roccuzzo. :D
Vraťme se k utkání v Břežanech. Jak se Ti hrálo?
Nerad nastupuji do těchto zápasů, kde jsme v pozici jasného favorita a spekuluje se o tom, kolik branek soupeři nasázíme. Nicméně Břežany na nás od první minuty vlétly a po prvních deseti minutách jsem nevěřil, že je to poslední celek tabulky. Po čtvrthodince se však situace stabilizovala a my jsme začali hrát svoji hru. Do zápasu jsem musel nastoupit na pozici středního záložníka, jelikož nám chyběl Martin Horáček. Po boku zkušeného Honzy Dědka se mi na tomto postu hrálo dobře. Taktika byla jasná, vyhrát, dát soupeři co nejvíce branek a pokud možno neinkasovat. Kluci z Břežan si v samotném závěru vybojovali penaltu a upravili tak konečné skóre na 8:1. Po zápase řada hráčů z Břežan konstatovala, že to byl jejich nejlepší výkon v této sezóně. :)
Dal jsi čtyři góly. Který se Ti nejvíce líbil?
Nejvíce jsem měl asi radost, když se mi dvakrát podařilo obejít brankáře a následně pak vsítit. O nejhezčí gól se postaral Petr Kuba, který doslova hokejovým nájezdem přelstil brankáře soupeře. :D
Často dáváš góly střelou z větší vzdálenosti. Jak to trénuješ? Kolikrát trefíš břevínko?
Střelbu trénuji rád, bohužel dost mých pokusů levou nohou končí za přilehlou zámeckou zdí, což je u nás něco do kasičky, takže levá noha je víceméně na opírání. :) Na břevno střílíme skoro po každém tréninku... na 50% úspěšnost bych si asi věřil. :)
Čím se bavíš mimo fotbal? Jaké jsou Tvoje koníčky?
Svůj volný čas trávím většinou s kamarády. Jsem rád, když společně vyrazíme někam do baru, nebo si u někoho doma zahrajeme poker. Mimo fotbal mě baví tenis a nohejbal. Na dovolené se snažím věnovat freedivingu.
Jakou posloucháš muziku?
Nemám vyhrazený styl muziky, můžu od všeho něco. Rád si poslechnu zlatou českou klasiku, ale i zahraniční interprety. Na vlnách alkoholu jasně vítězí Karel Gott - C´EST LA VIE. :)
A tradičně - nějaký pěkný vtip pro pobavení čtenářů.
Abych pravdu řekl, na vtipy moc nejsem a žádný dobrý neznám. Budu se tedy opakovat po minulém vítězi a odkážu vás na skvělý seriál Vyšehrad na obbod.com :)
Petře, díky za rozhovor a přeji hodně zdaru v nadcházejících zápasech

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.