ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA Miroslavem Čočkem z Veselé, tomu chybí na portálu www.fotbalunas.cz už jen on-line přenosy - 12.kolo Zlínský | 1.B třída sk. B, 2016-2017

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V úvodu gratulace k hráči kola, co řeknou na výhru Tvoji spoluhráči a co Tě to bude asi v kabině stát?
První reakce se dostavily prakticky okamžitě po zveřejnění výsledku v naší teamové skupině na nejmenované sociální síti, kde byly uvedeny známé fráze typu „můžeš to donést“ nebo „to bude drahé“. Takže to samozřejmě donesu. A jestli to bude drahé, tak tím si nejsem jistý, protože netuším, jestli pokladník nemá nějakou extra položku typu hráče kola. Náš pokladník je v rámci své funkce důsledný, takže bych se ničemu nedivil.
Tvůj výkon podle fotbalových expertů proti Kostelci u Holešova byl výborný, jak ho hodnotíš sám a také výkon Vašeho týmu, navíc v anketě jsi vyhrál před brankářem Moravanu Michalem Nevřalou o pár desetinek, jak si viděl jeho výkon v tomto zápase?
Upřímně si nemyslím, že by můj výkon byl něčím výjimečný. Spíš si říkám, jestli si ti, kdo mě do sestavy kola nominovali, neřekli, že by mě tato nominace a případné vítězství nenakoply k lepším výkonům. Co se týká zápasu, tak ten byl poznamenaný tím, že se hrálo na velmi těžkém terénu, což nám obecně příliš nesvědčí. Specifikum bylo navíc v tom, že jedna polovina hřiště byla v pohodě a druhá polovina připomínala svou konzistencí plastelínu. Myslím si, že nám pomohl úvodní los, kdy jsme si mohli vybrat stranu, na které začneme. V zápase jsme měli malinko více ze hry a dostali jsme se i do více šancí, kdybychom je proměnili, mohlo to být veselejší. Michal Nevřala v těchto situacích svůj team držel ve hře o body. Vybrali jsme si dvě slabší chvilky, první poté, co jsme se dostali do vedení, druhou pak v závěru utkání, kdy nás soupeř zatlačil. Naštěstí jsme své vedení uhájili a mohli jsme se radovat z vítězství. Ale nebylo to jednoduché utkání, museli jsme to odmakat.
Kde jsi začínal s fotbalem a jaká je zatím Tvoje kariéra, myslíš i na vyšší soutěž? Na které trenéry nejraději vzpomínáš?
S fotbalem jsem začínal tam, kde s ním i za pár (desítek) let skončím, tzn. na Veselé. V mým fotbalových začátcích a v prvních letech mé fotbalové „kariéry“ nás vedl trenér Karel Jurásek, který věnoval spoustu svého úsilí tomu, aby z nás po fotbalové stránce něco bylo. V dorosteneckém věku jsem hrál ve Slušovicích, kde jsme měli skvělý kolektiv a v posledním roce jsme dokonce dosáhli na vítězství v krajském přeboru. V dorostu nás převážně vedl Kamil Elšík, který je pro mě dosud trenérem, pod kterým jsem zažil nejkvalitnější fyzickou přípravu. Rád na toto období vzpomínám. V kategorii mužů je to v rámci mé kariéry poměrně jednoduché, protože jsem ji celou strávil na Veselé a zažil jsem zde dosud dva postupy – z třetí třídy do okresu a z okresu do I.B. Je to už poměrně dlouhá doba, mančaft se nám kompletně proměnil, ale myslím si, že veselský fotbal zažívá nejlepší období ve své historii a to zejména díky práci svých členů, kteří se zde fotbalu věnují. Věřím tomu, že můžeme být schopni, pokud udržíme mančaft pohromadě a samozřejmě pokud budeme mít trošku štěstíčka, v následujících letech bojovat třeba i o postup do vyšší soutěže.
Jak se Ti hraje se svými spoluhráči, koho považuješ za největší tahouny Veselé? Tomáš Dujka má ligové zkušenosti, dokáže poradit mladším spoluhráčům a nechají si vůbec říct?
Myslím si, že máme aktuálně dobře vyvážený team, který tvoří z menší části starší hráči a z větší část mladí, kteří mají na rozdíl od nás starších stále nějakou perspektivu růstu. Máme poměrně široký a velmi vyrovnaný kádr, což je vždy výhodou. Co se týká tahounů, tak by podle mě nebylo spravedlivé jmenovat někoho konkrétního. Zkrátka jednou se zadaří někomu, podruhé zase jinému. Příchod hráče typu Toma Dujky, s jeho zkušenostmi a přístupem k fotbalu, byl a je pro mužstvo velkým přínosem, což všichni vnímají. Tom odvádí taky spoustu práce mimo hřiště, tj. nad rámec toho, co se od něj jako od hráče očekává, takže za to klobouk dolů.
Co Tvoje další zájmy, kromě fotbalu a práce, komu fandíš a kdo je Tvým fotbalovým vzorem?
Kromě fotbalu a práce už jen rodina a zase práce. Nebo možná lépe, kromě práce a rodiny, je mým dalším zájmem fotbal. To by bylo možná výstižnější. Jinak nejsem vyloženě fanouškovský typ. V rámci klubového fotbalu samozřejmě držím palce klukům ze Zlína. A obecně se rád podívám na jakýkoliv dobrý fotbal. Co se týká mých fotbalových vzorů, vždycky mě bavili spíše hráči bojovníci, zarputilci, kteří sice možná nebyli tolik vidět, ale kteří byli i tak pro mužstvo nepostradatelní. Dříve jsem trošku více sledoval např. Pavla Nedvěda. Z jiných sportů mám velmi rád ragby, v němž by se mohl fotbal v řadě ohledů inspirovat.
Jak hodnotíš dosavadní kola, kdo Tě nejvíc ze soupeřů překvapil a co říkáš na Vaše postavení v tabulce, začátek nebyl asi ideální?
Myslím si, že můžeme být s dosavadním průběhem spokojeni. Začátek samozřejmě nebyl ideální, což ale u nás není nic tak překvapivého. S Admirou to byl boj, těžké utkání hned na rozjezd, se Slavičínem to mohlo dopadnou všelijak, tam to bylo z naší strany trošku nešťastné utkání, ale od té doby jsme se chytli a dařilo se nám, vyjma excesu na Mladcové, který asi nemá smysl komentovat, a prohry s Nevšovou, kde však výsledek vůbec neodpovídá průběhu utkání. V této sezóně zažíváme neúspěšnější podzimní část v I.B, tj. obecně v dosavadní historii klubu nejúspěšnější sezonu vůbec.
O víkendu hrajete šlágr kola s rezervou otrokovické Viktorie, co očekáváte od tohoto zápasu?
Viktorku považuju vzhledem k jejímu hernímu projevu a individuálním schopnostem hráčů za nejlepší team soutěže, takže očekávám velmi těžké utkání. Uvidíme, jak bude vypadat terén. V každém případě budeme chtít odčinit vysokou porážku z jarní části předchozího ročníku soutěže a určitě nedáme svou kůži lacino, nemáme co ztratit.
Co říkáš na výkony fotbalistů Zlína v lize, dnes navíc v poháru vyřadili Spartu?
Přiznám se, že ligový (a jakýkoliv jiný) fotbal příliš nesleduju. Já si fotbal raději sám zahraju. Ale samozřejmě nějaké lehké povědomí mám. Myslím si, že klíčem k dosavadnímu úspěchu fotbalistů Zlína bylo to, že někteří kluci ze Zlína si v letní přípravě přišli zatrénovat k nám na Veselou, kde získali návyky, které pak přenesly do hry ligového zlínského mužstva.
Jak se Ti líbí náš nový portál o nižších soutěžích, jsou zde i statistiky jednotlivých hráčů, branky, karty, střídání - co by jsi ještě vylepšil na portálu fotbalunas.cz
Za mě osobně velká pochvala všem, kdo se podílejí na činnosti portálu, včetně zástupců mužstev, kteří píší ohlasy k jednotlivým utkáním. Je to velký pokrok oproti původním webům, které se okresní či krajské kopané věnovaly. Co se týká vylepšení, tak mě napadají např. on-line výsledky probíhajících utkání?! Ale to by byla už jen třešnička na dortu. Svou práci děláte velmi dobře.
Dík za rozhovor a ať se Ti i nadále daří...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 14 31:12 31
2 SFK Elko Holešov B 14 44:18 30
3 FC Fryšták 14 41:24 27
4 Hvozdná 14 27:23 23
5 SK Březnice 14 30:36 22
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 18
2 Tomáš Janíček 14
3 Jakub Chudárek 13
4 Jan Večeřa 13
5 David Dorazín 10
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 52 53,1% 1
2 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
3 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
4 Libor Adamik 36 57,1% 0
5 Ladislav Beran 34 49,3% 0
Zobrazit celou tabulku