O postup se popereme my a Slabce, předpovídá hráč závěrečného podzimního kola Jiří Matějka

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 11. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz - Jiří Matějka! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulujeme k vítězství v sestavě posledního podzimního kola. Měl si z vítězství radost? Tomáš Měsíček nám v rozhovoru prozradil, že ho vítězství bude nejspíše stát basu. Dodržel slib a kolik to stálo tebe?
Díky, určitě jsem radost měl, i když to bylo pak dost těsné, musel jsem právě proto napsat pár kluků, aby mi trošku pomohli a hlasovali pro mě. Právě tohle mě bude stát nejspíše basy dvě… Vozíme je vždycky na venkovní utkání. Měsa slib dodržel, basu donesl.
Kvůli předzápasovému tréninku jsi oželil dokonce účast na Evropské lize. Přistoupili k tomu stejně zodpovědně i ostatní spoluhráči, když viděli u tebe jako Sparťana takovou oběť? Myslíš, že to mělo velký vliv na vítězství proti Řevničovu?
Na tréninky nás pravidelně chodí dost, takže každý trénink je určitě platný, je pravda, že jsem o Spartu nepřišel, po tréninku jsme jí šli sledovat aspoň v TV. A to, že jsme porazili Řevničov, bylo hlavně o tom, že jsme od první minuty přistoupili k tomuhle zápasu zodpovědně a měly na to vliv všechny tréninky, které jsme absolvovali během podzimu.
K nám do redakce se dostala informace o tvém zranění, kvůli kterému si v Branově nenastoupil. Mohl by si nám popsat, o co šlo?
V zápase s Lubnou jsem se v druhém poločase dostal do souboje s protihráčem, nějak nešikovně jsme do sebe vrazili a zlomil jsem si prst na levé ruce, kvůli tomu jsem vynechal zápas v Branově, bylo to těžké sledovat zápas jen z tribuny, ale kluci to zvládli i beze mě, což bylo nejdůležitější. Poslední zápas podzimu s Řevničovem jsem si ale nemohl už nechat ujít.
Jiří Hošek z Řevničova v předchozím rozhovoru mluvil o tom, že do celkového umístění ještě jejich kádr promluví. Jakého jsi názoru ty?
Rozhodně na to kádr mají, stát se přes zimu může cokoliv a myslím, že kandidátů na první místo může být více, ne jen z Řevničova. Je to „jen“ 3. třída ale myslím, že je ta soutěž neuvěřitelně vyrovnaná. Vždyť jsme většinou vyhráli o 1 branku. O postup se ale popereme my a Slabce. Ještě mě zaráží ale 7. místo Baníku Lubná, shodli jsme se v kabině, že to byl nejtěžší soupeř ze všech týmů, docela nechápu, že nejsou výše v tabulce.
Čekal si, že hned jako nováčci zaujmete po podzimu první místo?
No, popravdě řečeno, věděli jsme stoprocentně, že nebudeme bojovat o udržení, už přípravné zápasy v létě, jsme hráli se soupeři, kteří jsou o třídu nebo dvě nad námi a hráli jsme s nima vyrovnaně. Ale, že budeme na prvním místě to jsme asi nečekali ani my sami. Ale sešla se nám dobrá parta, přišli k nám v létě dvě posily a šlape nám to. Postoupit bychom samozřejmě chtěli, ale o tom je ještě brzo vůbec mluvit.
Na čem budete muset před jarní částí v týmu zapracovat?
Rozhodně bychom neměli podcenit zimní přípravu, ta je vždycky důležitá, loni jsme v podstatě neměli ani zimní přestávku, chodili jsme na tréninky pořád a myslím, že na jaře a možná i teď na podzim jsme z toho těžili. Další věc je docházka a životospráva před zápasy, to nám občas taky trošku drhne, ale myslím, že tohle je v každém týmu.
S kým v týmu si nejlépe rozumíš?
Rád bych chtěl říct, že si rozumím se všemi spoluhráči, a i když občas se špičkujeme s ostatníma hlavně kvůli Spartě, které se bohužel krom Evropské ligy moc nedaří. Jinak jak už jsem řekl, myslím, že máme super kolektiv, který jsem ještě ve své kariéře nezažil.
Kdo si myslíš, že by si zasloužil být v sestavě podzimu za výkony v celé první části této sezóny?
Jak za ostatní týmy určitě nevím, ale od nás jednoznačně Milan Beran, myslím, že jeho 18 gólů mluví za všecko, paradoxně ještě nikdy jako vítěz sestavy kola nebyl i když by si to minimálně pětkrát zasloužil, takže to na jaře svými hlasy musíme napravit.
Mohl by si nám krátce shrnout tvoji fotbalovou kariéru?
Začal jsem v sedmi letech v Novém Strašecí, kde jsem prošel, přípravku, žáky, i dorost a v 19 jsem přestoupil právě do Rynholce.
Kdo je tvůj fotbalový vzor a kdo si myslíš, že je v současnosti nejlepší fotbalista na světě?
Když jsem byl mladší, tak se mi hrozně líbil brazilský Ronaldo a teď to dlouhou dobu byl portugalský C.Ronaldo z Realu Madrid, teď se mi ale hrozně líbí Antoine Griezmann z Atletika Madrid a z Liverpoolu Phillippe Coutinho. Jinak zlatý míč za tenhle rok si myslím zaslouží Cristiano Ronaldo, vyhrál Ligu mistrů, vyhrál s Portugalskem Euro, a krom svých individuálních úspěchů nikdo jiný takovéhle klubové i reprezentační úspěchy neměl.
Poslední tradiční otázkou je zda sleduješ portál fotbalunas a jaký máš na něj názor?
Začal jsem ho sledovat právě v létě a myslím, že je to hodně super projekt, který docela takhle na „vesnicích“ chyběl. Hodně se dá dočíst o soupeřích, se kterými budete hrát, nebo jste už hráli. Takže za mě určitě palec nahoru. Jen škoda, že aktivních není více týmů.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.