Hráč 15. kola Filip Mündl: Zabránit gólu je stejně dobrý pocit, jako ho vstřelit!

Podzimní část sezóny je za námi a naopak před námi je jedno z posledních ohlédnutí. Poslední kolo soutěže nabídlo mnoho dramatických okamžiků včetně dvou potyček, naštěstí se ale hrál i fotbal. A to konkrétně v Horních Beřkovicích, k čemuž přispěly oba týmy. Hostující Libiš B si nakonec odvezla výhru i díky výbornému výkonu brankáře z nouze Filipa Mündla (20). S ním jsme si povídali o zápase, ale i o jeho vztahu k fotbalu. Věříme, že vás rozhovor bude bavit!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluju k výhře v anketě o hráče kola. Sledoval jsi hlasování?
Děkuji. Ano, hlasování jsem sledoval velmi bedlivě. Chtěl bych poděkovat všem, co pro mě hlasovali. Je to krásné zakončení sezóny!
Ty jsi musel nastoupit na netradiční pozici brankáře. Kdy jsi chytal naposledy?
Nejsem si tím úplně jistý, ale myslím si, že naposledy jsem byl v bráně tak před rokem. Ale je možné, že to bylo před kratší dobou.
Neměl jsi před začátkem zápasu z nové role trochu strach?
Pro mě to až tak nová role nebyla, takže strach jsem neměl. Něco málo už mám odchytáno, ale rozený brankář nejsem. Šel jsem do zápasu s tím, že udělám vše proto, aby za má záda nic neprošlo. Samozřejmě velký dík patří taky spoluhráčům, kteří zablokovali nejednu střelu.
V zápase jste nakonec zvítězili 1:2. Zaslouženě?
Bylo to pro nás velmi vybojované a důležité vítězství. Udrželi jsme kontakt s čelem a zároveň jsme odskočili čtvrtému týmu o sedm bodů. Základem pro nás bylo udržet nejlepšího střelce na uzdě a nic mu nedovolit, a zároveň vstřelit více gólů než soupeř. Oba taktické body od trenéra se nám povedlo splnit, a tak jsme odjeli zaslouženě se třemi body.
Mohl bys popsat svůj nejtěžší zákrok v zápase?
Můj nejtěžší zákrok nastal asi deset minut před koncem. Jejich nejlepší střelec Adam Chudoba dostal přihrávku z pravé strany, podržel našeho obránce na zádech, navedl si balón na střed brány a vystřelil do mého protipohybu. Všichni už křičeli gól a zvedali ruce nad hlavu, ale můj zákrok je přesvědčil o opaku.
Na které pozici na hřišti se cítíš nejlépe? Nebojíš se, že tě trenér teď bude chtít využívat v bráně?
Nejlépe se momentálně cítím na pozici pravého obránce. Je pro mě nová pozice - hraji na ní od minulé sezóny a zjišťuji, že i když nejsem obráncem, tak mě tato pozice velmi baví. Já sám se považuji za velkého univerzála. Až na stopera jsem hrál už všechno. Tam, kam mě pošle trenér, se vždy snažím makat na 110%. Určitě se nebojím, věřím si i přesto, že nejsem tolik zkušený, jako moji spoluhráči. Dát gól je super pocit, ale když vychytáte protihráče, který jde sám na bránu nebo chytíte penaltu, to je někdy i víc.
V tabulce jste skončili po podzimní části na 3. místě jen s mírnou ztrátou na vedoucí Všestudy. Jste se svým bodovým ziskem spokojeni?
Kdyby nám někdo na začátku sezony řekl, že skončíme po podzimní časti na 3. místě, asi bychom se tomu zasmáli. Realita je však taková, že ztrácíme 3 body na prvního a my uděláme vše proto, abychom tuto soutěž zakončili na 1. místě.
Ty osobně jsi dokázal vstřelit 4 branky. Spokojenost?
Určitě. Minulou sezónu jsem nastřílel 5 branek, a proto jsem si dal za cíl pokořit tuto hranici. Momentálně mám 4 zásahy a věřím, že na jaře překročím toto číslo!
A-týmu se v divizní soutěži vůbec nedaří. Máš šanci, že bys třeba v zimě do týmu nakouknul?
Záleží na trenérech z A-týmu. Já budu trénovat a hrát stále na 100% a zbytek už není na mně.
Vraťme se v čase o trochu zpět. Kdy a jak ses k fotbalu dostal?
K fotbalu jsem se dostal pozdě a začal jsem hrát v 10 letech, kdy mě na první trénink přivedl můj děda a tehdejší trenér Ovčár Luboš Kořínek. Začínal jsem v Neratovicích, pak jsem přestoupil do Libiše. Poté jsem byl půl sezony v Meteoru Praha, kde jsem měl tu čest zahrát si proti týmům jako je Sparta, Slavie nebo Slovan Liberec. Poté jsem se vrátil zpět do Libiše.
Máš kromě fotbalu čas ještě na jiné sportovní aktivity?
Jelikož jsem ještě trenérem našeho výběru mladších žáků, tak moc času není. Samozřejmě teď v zimě si rád dojdu zabruslit. Ale jinak se toho moc zvládnout nedá.
Jak proběhla rozlučka se sezónou?
Rozlučka teprve bude teď v sobotu a moc se na ni těším. Taky je co oslavovat! Doufejme, že si budu vše pamatovat (smích).
Tvůj fotbalový vzor?
Nikdy jsem neměl vyloženě jednoho hráče, na kterého bych se upínal. Jsem z generace, která je ovlivněna personami jako je Zidane, Figo, Beckham a další, takže jsme to neměli jednoduché. Ale na Beckhama jsem byl vysazený, to je pravda. Momentálně z pozice pravého beka se mi líbí Eric Durm z Dortmundu a Joshua Kimmich z Bayernu. On je stejný případ jako já - dlouho nastupoval uprostřed zálohy a najednou hraje pravého beka.
Co pro tebe fotbal znamená?
Fotbal pro mě znamená lásku. Jsou dny, kdy jsem rád, že balón tři dny neuvidím. Ale stejně po prvním dni bez balónu už vím, že mi něco chybí a tak si stejně vezmu ten kulatý nesmysl a jdu si kopat s bráchou na zahradu.
Děkuju za rozhovor!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.