Josef Kuba, trenér SK Bečváry: Postavení v tabulce je pro nás zavazující i do jara.

Podzimním půlmistrem okresního přeboru se stal nováček soutěže, tým SK Bečváry. Jejich spanilou jízdu, která byla ve znamení téměř samých výher, narušilo pouze mužstvo Krakovan, kde Bečvaráci získali jen bod za remízu. O hodnocení sezóny jsem požádal trenéra, Josefa Kubu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Pepo, nejprve gratuluji k prvnímu fleku a hned se ptám, jaké je tvoje celkové hodnocení?
Podzimní část sezóny se nám velmi vydařila, za vše hovoří postavení v tabulce i fakt, že jsme za celý podzim v normální hrací době neprohráli, jen jednou remizovali. Myslím, že se ukázala síla mužstva, které je delší čas pohromadě a které se nám podařilo ještě vhodně doplnit. Některé zápasy nebyly herně podle našich představ, ale v žádném zápase jsme nebyli horší než soupeř, všechny naše body jsou zasloužené. Paradoxně nám možná prospěla jedna sezóna ve III. třídě. Dostali jsme se na vítěznou vlnu, hráči byli hladoví po vítězství a to si s sebou vzali i do okresního přeboru. Máme v mužstvu dost hráčů "vítězného typu", kteří se nesmíří s porážkou a i když se herně nedaří, dokáží to nahradit obětavostí a bojovností, nevypustí žádný souboj. Všem hráčům, kteří se během podzimní části dostali na hřiště, patří velký dík. Jsme si vědomi toho, že vedení v tabulce je pro nás zavazující i do jarní části. Budeme se chtít i nadále prezentovat dobrým fotbalem a dál bavit naši hrou všechny diváky, kteří se na náš zápas přijdou podívat.
Nastříleli jste druhý nejvyšší počet branek, je to známka kvalitní ofenzívy?
Naše mužstvo je ofenzivně naladěné, většinu zápasů jsme měli herní převahu a byli jsme často u branky soupeře. Ale to samo o sobě nemusí vést ke gólům. Musíme si šance vytvářet a proměňovat je. A to se nám začalo dařit. Máme i střelce v záložní řadě. Je důležité, že to není jen na jednom nebo dvou hráčích, že naše "palebná síla" je rozložena.
Výborně pracovala i obrana, Inkasovali jste nejméně gólů spolu s Jestřábkou (průměr 1/zápas).
To, že jsme dostávali málo gólů, je dobrá vizitka nejenom obrany, ale defenzívy celého mužstva a samozřejmě brankáře. Ale pokud hrajeme na půlce soupeře, je to bezpečná vzdálenost od naší branky. A pokud měla naše obrana práci, tak ji ve většině případů zvládla dobře. Co zbylo, s tím si poradil brankář, který byl po celý podzim oporou.
Celý podzim jste odehráli s poměrně stabilní sestavou.
Měli jsme tak trochu i štěstí, že nás nepotkala žádná vážnější zranění a že jsme sestavu nemuseli nijak výrazně měnit. Ale úplně bez absencí to také nebylo. Ale máme kvalitní hráče, kteří dokázali plnohodnotně zaskočit tak, že to na výkonu nebylo znát.
Od kterého zápasu jsi očekával víc a kde jsi byl naopak příjemně překvapen?
Je velmi těžké zápas co zápas podávat ten nejlepší výkon. Nejhůře jsme sehráli domácí utkání s mužstvem Plaňan. Sice jsme hráli na soupeřově půlce, ale bez šancí. Ale i přes mizerný výkon jsme vybojovali 3 body. Obavy jsme měli hned z prvního zápasu v Jevanech. Ale zvládli jsme ho na jedničku a zvítězili vysokým rozdílem. Myslím že nás Jevany podcenily nebo zanedbaly letní přípravu.
Co chystáte na jarní část?
Zimní přípravu začínáme v půlce ledna. Získat posily v jarním přestupním termínu není jednoduché vzhledem k tomu, že je zrušeno hostování. Ale chceme mužstvo udržet a měl by se po zranění vrátit jeden kvalitní hráč (jméno neprozradím).
Kdo patřil mezi výrazné opory a koho bys doporučil do sestavy sezóny?
Je velice těžké vybrat 3 hráče, kteří by zasloužili být v sestavě podzimu. Mělo by tam být celé mužstvo... Ale pokud se mám zhostit tohoto úkolu, tak bych začal u brankáře Stoupy, který vždy podržel, když bylo třeba. Honza Uher - opora zadních řad, neprohrává osobní souboje, pilíř celé obrany. Honza Dědek - záložník k neutahání. Myslím, že nikdo v této soutěži nemá takový fyzický fond jako on. Mirek Černý - útočník. Podával stabilní a kvalitní výkony ve všech zápasech. Chyběl jen proti Plaňanům a bylo to hned znát. Zároveň se ale musím omluvit všem ostatním, které jsem nejmenoval. Stejně tak bych mohl s klidným svědomím jmenovat dalších deset jmen...
Pepo, díky za odpovědi a přeji klidný čas adventu, hezké Vánoce a kvalitní jaro.
Děkuji za přání a i já přeji hráčům, našim fanouškům a přátelům fotbalu totéž.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.