Lukáš Lanc, trenér FK Libodřice: Šesté místo bychom chtěli uhájit i po jarní části

Po loňském podzimu se hřály Libodřice na šestém místě stejně jako letos. Přesto měly v jarní části starosti se záchranou. Zdali trenér Lukáš Lanc očekává podobný scénář, nám trenér prozradil v rozhovoru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Lukáši. Pěkné šesté místo. Jak zpětně hodnotíš třináctku podzimních zápasů?
I když jsem si představoval, že budeme mít o 3 až 4 body více, musím podzimní část hodnotit kladně. Začátek jsme měli famózní, první čtyři kola jsme vyhráli a nastříleli jsme 22 branek. Poté přišel útlum a bodově se nám tolik nedařilo. Velké pozitivum bylo, že i když jsme prohrávali, hráči se do poslední minuty rvali o výsledek a soupeři nedali nic zadarmo. Fakt je ten, že jsme na tom téměř stejně jako loni, což znamená, že záchranářské starosti nás potkat mohou. I když věřím, že budeme podávat nadále dobré výkony a uhájíme si minimálně to šesté místo.
Ano, výborný začátek, ale pak jste naplno bodovali až v posledním kole proti Jevanům. Ale tři remízové zápasy jste dokázali dotáhnout pokaždé na dva body...
Souhlasím, po čtvrtém kole přišel bodový útlum. I když hra nebyla špatná. Tři body navíc z remízových zápasů bereme, penaltový rozstřel se nám celkem daří. Hráči penalty celkem úspěšně proměňují a s velkým přehledem je chytá Kolář. Za tři body proti Jevanům v posledním kole jsme rádi, protože zůstat na 18 bodech by pro mne byl podzimní neúspěch.
Nastříleli jste třetí nejvyšší počet branek, přestože se váš excelentní střelec Hrstka ke konci trochu zasekl...
Naše ofenzíva a střílení branek jsou další pozitivum. Ano, Hrstka se ke konci trochu zasekl, i přesto jsme dokázali branky střílet. Což je dobře, protože nemůžeme spoléhat jen na jednoho hráče. I když Markovy góly jsou pro nás nepostradatelné. Útok začíná od obrany, takže za našimi čtyřiceti vstřelenými brankami stojí celé mužstvo.
Máte poměrně úzký kádr, významně zasáhlo do hry jen 15 hráčů...
Tady nás hodně tlačí pata. Úzký kádr je problém většiny mužstev. Museli nám pomáhat kluci z B týmu, kterým za to děkuji. Zranění se nám vyhýbala, ale pracovní vytížení některých hráčů byl problém. Hrstka chyběl v Plaňanech a ve Velkém Oseku, kde by se zcela jistě střelecky prosadil a my mohli mít bodů více. A Košík chyběl od 7. do 12. kola, když musel pracovně do zahraničí, což je velká škoda, jelikož odjížděl ve výborné formě. A určitě by také přispěl k nějakému bodovému zisku.
Inkasovali jste druhý nejvyšší počet žlutých karet (34) a 1 červenou. Je to díky stylu vaší hry?
Vyplývá to z naší důrazné hry, bojovnosti a vůlí po vítězství. V Libodřicích se zkrátka hraje tvrdě, nikoli však zákeřně!
Jak proběhne zimní příprava?
Zimní příprava proběhne v domácích podmínkách. Soustředění určitě neplánujeme. O posilách samozřejmě uvažujeme, ale jednání se teprve rozběhnou a jména si zatím nechám pro sebe.
Kdo z týmu patří mezi TOP hráče a do sestavy sezóny?
Nerad bych vyzdvihoval jedince, jelikož v Libodřicích se hraje týmově. A každý má na úspěchu podíl. Jelikož si mnoho našich zápasů viděl, tak to nechám na tobě, jestli někoho z našeho týmů zařadíš do sestavy sezóny.
Lukáši, díky za odpovědi a přeji pohodovou zimu, krásné Vánoce a klidné jaro.
Taky díky, a všem čtenářům přeji také hezké Vánoce.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.