Hodnocení vedení TJ Nučice: Celou sezónu nás trápil nedostatek hráčů

Mužstvo Nučic se celou podzimní část sezóny potýkalo s kádrem. Někteří před startem bojů ukončili svoji fotbalovou činnost, jiní byli marodní či zranění. Nakonec jsou Nučice před zimní pauzou na deváté pozici (o jednu lépe než loni) se sedmnácti body. Názor vedení na průběh sezóny nám zprostředkoval člen vedení a hráč Jan Vedral.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Od začátku jste se potýkali s nedostatkem hráčů. Jak jste to nakonec celé zvládli?
Před letošní sezónou jsme z různých důvodů přišli o 11 hráčů. Proto na začátku sezóny bylo jasné, že musíme spojit síly s naším B-mužstvem. Tuto spolupráci bych chtěl pochválit, protože jsme si pomáhali vzájemně. Celkem z B-mužstva nastoupilo za první tým 13 hráčů, aby zaplnilo mezery po zraněných hráčích. Pět hráčů odehrálo všechny minuty (T.Krutský, Hurtík, Šulc, Kubalík a Novák), jinak zbytek chyběl dva a více zápasů kvůli zranění. Kvůli tomu všemu jsme celkem spokojeni s bodovým ziskem, i když víme, že v některých zápasech bylo na víc a minimálně 5 bodů jsme měli ještě získat.
Však také naskočilo do utkání celkem třiadvacet hráčů...
Jak jsem říkal na začátku, A-mužstvo nemělo pohromadě ani 11 hráčů a museli nám pomoci chlapi z B-mužstva, kterým je většinou přes 40 let, ale v některých zápasech nám hodně pomohli. Například Petr Bradáč v utkání s Konárovicemi, kdy vstřelil pěknou branku. Pavel Hanuš v zápase s V.Osekem nebo Michal Nanko, který nastupoval nejčastěji a dokázal naši hru zklidnit a zpřesnit.
Jak jste na tom s ofenzívní částí? Vstřelili jste druhý nejnižší počet gólů a přitom Kubalík dal sám více než polovinu...
Branek moc nedáváme, ale je to hlavně tím, že nám chybí tvůrce hry. Naši hráči mají kvalitu, ale chybí jim zkušenosti, protože kostru týmu tvoří hráči, kteří ještě nedávno hráli za dorost.
Kdo tedy patřil k výrazným oporám týmu?
Mezi opory týmu patřil na podzim určitě Filip Kubalík, který vstřelil 12 branek. To je sice slušný počet, ale vzhledem k počtu šancí, které pro něj spoluhráči připravili, jich mělo být ještě mnohem více. V pěti zápasech vyšel úplně naprázdno. Naopak proti Oseku zaznamenal hattrick. U Filipa je to hodně o psychice, když se mu dařilo, tak vstřelil 8 branek ve 4 zápasech a jindy zase tři kola po sobě nedokázal rozvlnit síť. Další oporou je Tomáš Krutský v brance, který nám v mnoha zápasech vychytal body. Spíše než individuálními výkony vyhráváme bojovností a týmovou hrou, kdy jeden bojuje za druhého.
A co pro hráče chystáte na zimu?
Soustředěni bude na Šumavě v lednu, ale tam půjde spíše o to utužit partu a trochu se protáhnout na běžkách. Přes zimní přestávku hrajeme kolínskou 1.futsalovou ligu, takže kluci budou stále v pohybu. Rádi bychom do týmu získali nějaké posily, ale hráčů je všude málo, takže to bude složité.
Děkuji za rozhovor a přeji nučické kopané jen samé zdravé hráče.
Taky díky a všem přeji krásnou zimu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.