Petr Šafránek, trenér AFK Pečky: Největší posilou do jara by byl kompletní zdravý kádr

Loni čeřily vodu v popředí tabulky, letos i díky katastrofálnímu začátku to stačilo pouze na desátou pozici. O hodnocení podzimní částo soutěže jsem požádal trenéra pečeckého AFK, Petra Šafránka.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, Petře. Loni po podzimu čtvrté místo a dvacet tři body, letos jen desátá příčka a o šest bodů méně. Jaké je vaše hodnocení podzimní části?
S počtem získyných bodů nemohu být spokojen a ve většině zápasů ani s předvedenou hrou. Od mužstva požaduji určitě jiný styl hry a hráči těžko mění návyky. Takže to chce čas a hodně práce. Mužstvo ale musím pochválit, protože se velmi kladně postavilo k celkem náročnější přípravě a to je základ k dalšímu zlepšení. Bohužel neuvěřitelně velká a dlouhodobá marodka nás velmi oslabila. To se projevilo na hře i získaných bodech.
Hodně bodů jste uhráli uprostřed sezóny, ale hlavně začátek byl kritický...
Sestava se od prvního zápasu (především obrana) neustále měnila a tak nelze ani říci, kdy jsme byli horší nebo lepší. Občas ta byla velká improvizace. Klíčový zápas, zda se posuneme do horní poloviny tabulky, byl v Kouřimi. Tam jsme jeli s pěti neprohranými zápasy. Tento zápas nám ale vůbec nevyšel.
Doma jste získali devět bodů, venku osm. Je vám jedno, kde hrajete?
Snažím se nerozlišovat mezi zápasy doma a venku. Venku nám možná i více vyhovuje, že domácí se většinou snaží útočit a my máme více prostoru směrem dopředu. Ukázkový zápas byl v Krakovanech a že to je velmi kvalitní soupeř!
Celkově jste dali prostor sedmadvaceti hráčům, což je možná nejvíce mezi týmy okresního přeboru. Ani se nebojíte nasazovat mládí...
Co vím, tak v Pečkách bylo vždy dost mladých hráčů. Vychází to z velmi dobré práce s mládeží. Dorostenci nastupovali pravidelně, výkonostně jsou bez problému, takže do mužstva patří.
Jak citelně chyběl Růžička starší a jaký je stav po zranění u Rúžičky mladšího? Věřím, že oba na trávnících na jaře uvidíme.
Každý hráč ze základní sestavy svým způsobem chybí, Štěpán Růžička st. dvojnásobně. Jako dlouhodobě nejlepší střelec nejenže dával většinu branek mužstva, ale obrana soupeře ho musela často zdvojovat a to uvolňovalo místo pro další hráče. Štěpán st., doufám, poctivě rehabilitoval a posiloval a pokračuje tak dále a v zimě se budu těšit. Doufám, že na jaře bude mít opět hlad po brankách. Štěpán Růžička ml. nakonec po lékařské konzultaci na operaci nemusel a to je dobrá zpráva.
Teď bude jistě odpočinek, ale co chystáte na zimní přípravu?
Zimní příprava je asi u všech mužstev podobná. Hráčům mohu slíbit, že bude hodně náročná (to určitě tuší). Začátkem února odjíždíme na soustředění. Pro trenéra je ideální, když má většinu mužsta pohromadě několik dní. Nejenom že hráči do sebe dostanou řadu treninkových jednotek, ale večer se utuží kolektiv. Samozřejmě postupně sehrajeme řadu přípravných zápasů. Největší posilou by byl kompletní zdravý kádr pro celou jarní sezónu, to ale nelze zaručit. Určitě budeme chtít do mužstva přivést jednoho až dva hráče, kteří nás fotbalově posunou dále. Kam a které víme, tak uvidíme, jak dopadnou konkrétní jednání.
Které hráče byste za podzimní část vyzdvihl?
Vážím si všech hráčů, kterým není lhostejné proč hrají fotbal. V podzimní části bych výkonostně vyzdvihl stopera T. Plačka, ofenzivního T. Jedličku a s velkým zdravotním sebezapřením odehrál zápasy P. Braňka.
Petře, díky a přeji pohodovou zimu, krásné Vánoce a úspěšné jaro.
Přeji také klid, pohodu a zdraví do velmi prospěšné práce.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.