František Machurka, trenér Sokola Jestřabí Lhota: Fotbal je krásná hra

Po loňském osmém podzimním místě vystoupali borci Jestřábky letos na pěkné čtvrté místo a získali o devět bodů více. Jestřábku zdobí nízký počet inkasovaných branek a přestože málo gólů dávají, body to přináší. O uplynulé sezóně jsem si povídal s trenérem Františkem Machurkou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Františku, panuje v Jestřábce spokojenost s podzimní částí? Začátek byl trochu slabší, ale výborných pět posledních kol...
První polovina podzimu se nám příliš nevydařila, zejména zápasy doma s Nučecemi a v Kouřimi. Posledních sedm zápasů už dopadlo lépe, jen v Bečvárech jsme nebodovali. Asi je to tedy dobré, manšaft je slušný. Je to odpovídající postavení vzhledem ke kvalitě. Opět byla velmi dobrá spolupráce s B mužstvem a s dorostem. Chodí s námi pravidelně čtyři dorostenci, kteří jsou nadějní a hlavně mají o fotbal zájem. Ve Lhotě funguje velmi dobře výbor a vytváří všem osmi mužstvům odpovídající podmínky. Děkuji hráčům, funkcionářům a zejména správci hřiště Láďovi Týmovi staršímu za jejich obětavost.
Máte nejnižší počet obdržených branek, ale také málo gólů dáváte...
Tradičně nám hraje dobře obrana, ale že dostáváme málo branek je zásluhou celého mužstva. Máme dva vyrovnané a hlavně kvalitní gólmany. Jsou sice věkově rozdílní, ale ani jeden nechybuje a jsou srozuměni s tím, že se budou pravidelně střídat. To jsou důvody kvalitní defenzívy. A směrem dopředu? Máme hodně hráčů technických a spíše jsme hráli takový "gardovský" fotbal. Nemáme takové rabijáty, kteří by toho naplno šli. Postupně se to trochu lepší a hráči začínají více do toho šlapat. Jak říká trenér Slavie Šilhavý: "Fotbal je dneska válka a hráči do toho musí jít naplno."
Jako jeden z mála týmů jste venku získali více bodů než doma (14 vers. 13)...
Uškodil nám domácí zápas s Nučicemi a se Žiželicemi jsme brali jen bod. Naopak v Zásmukách jsme jen těsně vyhráli a Plaňany byly oslabené. Navíc z Krakovan jsme přivezli dva body.
Co chystáte v zimní pauze?
Začneme trénovat v hale, postupně budeme přecházet ven a utužit partu pojedeme do Rokytnice - ráno výběhy, odpoledne hala. O posilách moc neuvažujeme, protože finanční situace nám toho moc nedovolí. Spoléháme na výchovu vlastních. Uvidíme, zda během přestávky něco nevymyslíme...
Můžeš jmenovat největší opory týmu?
Nemůžu nikoho opominout, ale důležitou roli hráli stopeři Skalický s Kličkou. Kureš je naším nejlepším střelcem, některé výborné zápasy odehráli Kesner a Mikeš. Jak jsem zmínil už dříve, oporou byli samozřejmě brankáři. Nejdůležitější byly ale kolektivní výkony.
Františku, díky za odpovědi a přeji do Jestřábky klidnou zimu, pohodové Vánoce a formu do jarních bojů.
Já taky děkuju a přeji všem všechno nejlepší, fotbal je krásná hra.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.