Trenérské duo z Kroměříže ohodnotilo podzimní část sešívaných

David Klimek prozradil, že na střídačce áčka bude dále působit i v jarní části. Jeho dlouholetý kamarád a spoluhráč  Ivo Světlík přinesl do kabiny pohodu, kamarádství, ale pořád u něj platí úcta ve vztahu trenér - hráč. Tito dva mladí trenéři dovedli sešívané k výhrám nad Vyškovem a Sigmou, přesto přezimují na sestupové příčce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Pane Klimku, s čím jste šel do sezóny?
,,Nějakým způsobem poskládat mužstvo z hráčů, kteří budou chtít hrát za HS. Zapracovat místní hráče, mládež, která je tu výborná. Bohužel podzim se výsledkově nepovedl."
S jakým týmem se vám nejlépe hraje?
,,Abych pravdu řekl, tak se nejlépe hraje s mužstvem z horních pater tabulky. Hrají fotbal a naši hráči se daleko více nachystají!"
Co takové derby?
,,Je to specifický zápas, nemusí se motivovat hráči, oni se nachystají sami. Hráči se znají s hráči Hulína, takže to je specifické utkání."
Napadlo Vás někdy, že budete trénovat áčko?
"Vždycky jsme chtěl trénovat mládež, k dospělým jsem se moc netlačil. Třetí liga je velmi nevyzpytatelná a pro mě je největší nevýhoda, kloubení ligového fotbalu s amatérským."
Jak se to stalo, že dívka, které není ještě ani dvacet, vám dělá vedoucí mužstva? Jak si ji pochvalujete?
,,Hledal se člověk, který bude tuto funkci vykonávat, Kristýna ty předpoklady k tomu má, takže dostala tuto nabídka a tuto činnost vykonává."
Trénujete s Ivem, změnily se mezi vámi vztahy?
,,My máme vztah takový, jaký jsme měl, když jsme byli děti. Fotbal nám ho určitě nezmění."
Jaká bude kadr pro jarní část sezóny?
Dva hráči nám na konci podzimu řekli, že z klubu budou odcházet, ostatní nám nic neřekli, takže myslíme, že zůstanou. Budeme chtít kádr posílit, máme hráče vytipované, ale k tomu budou ještě nějaká jednání."
IVO SVĚTLÍK: Jak jste se ocitl na HS?
,,S Davidem si voláme, věděl jsem, jaká je situace v Kroměříži a po 10. kole mě nejen David, ale i vedení oslovilo s tím, pomoct Slavii do konce sezóny.
Jaké to bylo v kabině?
,,V kabině jsem byl naposledy před 8 roky jako hráč. Velká změna, z těch hráčů, které jsem znal, tak tam byl jen David Čep, se kterým jsem tu hrál. Jinak ta kabina byla úplně nová. Z těch prvních dojmů, které jsem poznal, tak v té kabině ta atmosféra nebyla optimální. To jsme se snažili během pěti kol zvednout a dohrát to důstojně, s tím že se chceme posunout v jarní části."
Na kterého z hráčů za vašich hráčských dob si vzpomenete ?
,,Za 8 roků co jsem tu působil, to byl Stojaník, Buksa, Šilinger, Paciore, ze Zlína bratři Klimkovi atd."
Vám se podařilo postoupit do druhé ligy, jaký to byl pocit?
,,Byli jsme hráči Zlína, tam jsme tu možnost posunout se výš neměli, tak jsem rád za nabídku z Kroměříže. Podařil se jeden postup, hráli jsme MSFL, třetím rokem si to tak sedlo, nás fotbal bavil a bylo to o tom, že se tu dělá něco dobře, dobrá parta."
Jaký je plán přípravy?
,,Utkání jsou zajímavá, druholigová. Máme tam Pardubice, Nové Město nad Váhom, nějaká divizní mužstva, třetiligové kluby a většina utkání by se měla odehrát tady na umělé trávě v Kroměříži."

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.