ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Svůj první ostrý start za muže jsem měl, když mi bylo šestnáct let a sedm dní, pravil Jan Michalec

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 17. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Dnes přinášíme rozhovor s Uherskobrodským Janem Michalcem, který dvěma góly zatížil konto fotbalistů z Hodonína, a nemalou měrou přispěl k třibodovému zisku svého týmu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře o hráče kola. Jak jste se dozvěděl o své nominaci?
Děkuji, nominace jsem si všiml sám, jelikož vaši stránku občas sleduji.
První utkání s lídrem tabulky z Hodonína jste v podstatě rozhodl dvěma zásahy před přestávkou. Jaký to byl zápas?
Zápas to byl velmi důležitý, protože jsme věděli, že pokud v Hodoníně uspějeme, snížíme jejich náskok z šesti bodového vedení na pouhé tři body. Myslím si, že zápas to byl velmi povedený, jak pro mě tak i pro celý náš tým. Každý z nás na hřišti odvedl maximální výkon. Motivace byla silná a všichni jsme věděli co je ve hře!
Popište našim čtenářům obě své trefy?
První branku jsem vstřelil po vynikající individuální akci Vojty Doliny, který po levém křídle obešel Hodonínského stopera Kyselku a nádherným centrem našel můj náběh na zadní tyč. Já pak hlavičkoval do Petrášovy odkryté brány úplně nebráněný. Moje druhá branka, přišla po centru z pravé strany od Filipa Hruboše. Míč letěl mezi Hodonínského stopera a jejich brankáře. Jelikož jsem si na ten souboj věřil, vletěl jsem do toho, ačkoliv to možná zavánělo zraněním. Vyskočil jsem výš, než jejich stoper a prudkou hlavičkou pod břevno jsem zvýšil naše vedení na (2:4).
Zimní pauza byla poměrně dlouhá. Jak jste se těšil na začátek jarní sezóny?
Máte pravdu, zimní příprava je vždy dlouhá a u většiny fotbalistů se jedná o to méně oblíbené období. Na začátek soutěže jsem se velmi těšil, protože mistrovská utkání mají daleko větší náboj než ta přátelská. Těšil jsem se i proto, že budu moct ukázat to, co jsem v zimní přípravě natrénoval a odmakal.
Jaká byla příprava v Uherském Brodu?
Byla to moje již druhá zimní příprava v Uherskobrodských mužích. Myslím si, že příprava to byla povedená, jelikož jsme ze všech přípravných utkání, soupeři podlehli pouze 1x a to se Zlínem "B", který hraje MSFL. Osobně jsem v zimní přípravě vstřelil šest branek, takže i z tohoto hlediska, zimní přípravu hodnotím jako pozitivní.
V prvním jarním zápase jste porazili vedoucí Hodonín a přiblížili jste se mu na tři body. Začínáte spřádat myšlenky na postup?
Určitě ano, v hlavě to všichni máme. Bylo by krásné postoupit a vrátit Uherský Brod do vyšší soutěže, kterou už nějaký ten rok nehrál. Ale pořád musíme být nohama pevně na zemi, jelikož máme pořád ztrátu tří bodů a je před námi třináct zápasů, které musíme zvládnout minimálně tak jako ten v Hodoníně.
Nyní vás čeká zápas proti Staré Říši, kde jste v létě remizovali 1:1. S jakým cílem jdete do toho zápasu?
Každý zápas máme stejný cíl a to vyhrát. Chceme na našem domácím hřišti potvrdit cenné vítězství z Hodonína a udělat další krok na cestě k prvnímu místu.
Popište nám svou kariéru?
K fotbalu mě přivedl děda, který aktivně hrával až do čtyřiceti let. Začínal jsem v sedmi letech v Uherském Brodě, kde jsem prošel celou akademií. Svůj první ostrý start za muže, jsem měl, když mi bylo šestnáct let a sedm dní. Bylo to v Divizi a hráli jsme v Líšni, já nastoupil na patnáct minut a doteď na to s úsměvem vzpomínám. V sedmnácti letech jsem měl střídavý start v FC Slovácko U19, abych mohl hrávat jak ve Slovácku, tak i v Brodě.
Jakou soutěž byste si v budoucnu chtěl zahrát?
Určitě bych si velmi rád zahrál nějakou vyšší soutěž. Osobně věřím, že to není nereálné, když se podívám kolik kluků, co hrálo v mém věku divizi, teď hrají např. 1. ligu Ale to je pouze takový můj sen, za kterým se snažím jít.
Jaká je v Brodě parta a máte nějaký předzápasový rituál?
V Uherském Brodě si myslím, že je parta skvělá. Starší kluci jsou stejně přátelští tak jako my mladí. Opravdu se teď v Brodě sešel tým, který si rozumí ve všech směrech.
V neděli čeká reprezentaci kvalifikační zápas proti San Marinu. Jak to vidíte s postupovými šancemi našeho nároďáku?
Šance pořád je, i když menší, ale je. Přál bych jim to, aby postoupili, ale pokud ne, tak se nedá nic dělat. Ale pro další roky máme velmi dobré talentované mladé hráče v zahraničí, kteří by mohli úspěch na reprezentační scéně mít.
Jak trávíte svůj volný čas?
Jelikož jsem ještě student, v maturitním ročníku, tak teď můj volný čas je pouze škola a fotbal.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.