Ondřej Hruška: Jako hrající trenér bylo nejhorší období, co jsem ve fotbale zažil

Ondřej Hruška převzal trénování A-mužstva v létě na začátku sezony. A jak říká, tak trochu nechtěně. Pravdou je, že v nezáviděné situaci a ve spolupráci s Petrem Loukotou si vedl víc než dobře. Po podzimní části soutěže se FK Kunštát v 1.A třídě Jihomoravského kraje nachází na čtvrtém místě tabulky s momentálně sedmibodovou ztrátou na vedoucí Svratku Brno. Zimní příprava už probíhala jasně pod taktovkou Ondry a s jeho pověstnou nesmlouvavostí a tvrdšími tréninky se měli možnost všichni hráči dosyta seznámit. Jak viděl průběh zimní přípravy, jak vnímá tým a jak se mu spolupracuje s Petrem Loukotou, uvádí v krátkém rozhovoru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jaká byla zimní příprava z vašeho pohledu?
Myslím, že v rámci možností celkem dobrá, sehráli jsme šest přátelských zápasů, absolvovali jsme soustředění v Bystřici nad Pernštejnem, tréninková morálka byla na slušné úrovni, nicméně by bylo určitě zapotřebí trénovat ve vyšším počtu lidí.
Můžete okomentovat a charakterizovat současný tým, který jde do jarních bojů?
Ve srovnání s podzimem jsme zůstali téměř kompletní a navíc do týmu přišli Ondra Španěl a Roman Zeman. K tomu už se aktivně zapojuje Marek Nečas, který bude hrát jaro střídavě s dorostem a A-týmem. Nelze opomenout, že naplno od ledna trénuje Zdeněk Bednář, který jde výkonnostně nahoru a určitě také promluví do jarní části sezóny.
Jaké jsou cíle pro tuto sezonu?
Máme v kádru sedm hráčů do 21 let a během jarních zápasů bude jednoznačný zájem, aby tito mladí kluci byli maximálně zapojení do hry. Umístění v tabulce není priorita, nicméně by bylo i vzhledem k fanouškům a vedení klubu dobré se umístit do 5. místa.
Jak se cítíte v nové funkci trenéra?
Původně jsem měl být jen jako asistent, pak nikdo nebyl k dispozici jako hlavní trenér, takže jsem podzim absolvoval jako hrající trenér, bylo to nejhorší období, co jsem ve fotbale zažil. Naštěstí jsme to celkem zvládli a máme 23 bodů. Na vedení týmu se aktivně podílí Petr Loukota, všechno s ním probírám, jeho nadhled a přímočarost je hodně prospěšná, všechny hráče dobře zná jak povahově, tak herně a má k tomu hodně co říct. Myslím, že jsme našli cestu, jak to dělat společně. Popravdě řečeno bych byl raději na hřišti než na lavičce, je to pro mě utrpení se na fotbal jenom dívat. To Petr, ten už je ledově klidný (smích).
Rozhovor vznikl pro oficiální web klubu FK Kunštát (fkkunstat.cz)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.