Hráč 14. kola David Chaloupka: Jednou bych chtěl hrát za reprezentaci ČR!

Hvězdou minulého kola byl mladý obránce Benátek B David Chaloupka. Ten se ve svých šestnácti letech dokázal probojovat do základní sestavy týmu a výborným výkonem pomohl k výhře 1:2 ve Staré Boleslavi. Odchovanec FK Mladá Boleslav sní o návratu do prvoligového týmu, dává si ale ještě vyšší cíle. Mluvili jsme také o tom, jak se mu hraje v extrémně mladém B-týmu Benátek a jak funguje spolupráce s áčkem. Pro další zajímavé odpovědi čtěte dál...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. Sledoval jsi hlasování?
Od známého jsem se dozvěděl, že jsem zařazen do sestavy kola a pak jsem průběžně hlasování sledoval.
V podzimní části sezóny jsi do zápasů B-týmu několikrát zasáhl z lavičky, teď ses poprvé objevil v základní sestavě. Byl jsi nervózní?
Nervózní jsem nebyl, protože už jsem v B-týmu absolvoval celou zimní přípravu včetně všech přípravných zápasů.
Kdy ses dozvěděl, že půjdeš do hry?
Dozvěděl jsem se to v průběhu týdne.
Ty ještě můžeš více než dva roky nastupovat za dorost. Myslíš, že už jsi definitivně přesídlil do mužů?
Defintivně asi ano, ale když se nebudou křížit zápasy B-mužstva a dorostu a bude to potřeba, tak určitě přijdu dorostu pomoct.
Pojďme k zápasu: Jak se ti hrálo?
Hrálo se mi skvěle. Bylo ideální počasí a dobře připravené hřiště. Soupeř byl kvalitní. Já mám mimo defenzivních úkolů jako obránce i podporovat ofenzivu a to mě baví.
Jak jste se vyrovnali s místním hřištěm menších rozměrů?
My jsme měli celou zimní přípravu v Benátkách na umělé trávě, která je také jedna z menších, tak nám to vyhovovalo.
Jaký to byl pro tebe skok oproti I. A třídě dorostu?
Je to samozřejmě úplně něco jiného, než v dorostu. Tady musím dávat míč rychle od nohy, přihrávky musí být přesné, souboje jsou mnohem tvrdší, hra se celkově zrychlila.
Jak se ti hraje ve velmi mladém B-týmu? Nechybí týmu nějaký zkušený vůdce?
Hrajeme se mi skvěle. Tým mi naprosto vyhovuje. Je nás více, kteří jsme přešli z dorostu do chlapů. I když jsme mladší tým, známe se a víme, kdo, jak a co hraje. V týmu jsou i kluci, kteří již v minulých sezónách hráli ve chlapech a ti nám pomáhají. A pak je to hlavně trenér, který má právě ty zkušenosti, a který je náš vůdce v kabině i na hřišti.
Ty jsi s fotbalem začínal v FK Mladá Boleslav. Proč ses rozhodl odejít právě do Benátek?
Ano, to je pravda. Začínal jsem v roce 2005 v FK MB a v roce 2012 jsem začal hrát za Benátky. Přestup do Benátek nebylo moje rozhodnutí. Prostě jsem se v Boleslavi nevešel do sestavy.
Myslíš, že je šance jednou se vrátit do Mladé Boleslavi, do ligového týmu mužů?
Ano. Myslím si, že šance je vždycky. Záleží na každém hráči, jak na sobě bude makat a jaký tým ho posune směrem vzhůru. Já ale teď hraju za Benátky a chci být platným hráčem našeho mužstva.
Jak funguje propojení benáteckého A-týmu a B-týmu? Mají hráči z béčka reálnou šanci dostat se do kádru týmu hrajícího ČFL?
Propojení mezi A a B týmem funguje naprosto bezvadně. Reálnou šanci mají opravdu všichni. Pan Jícha, který nyní trénuje A-mužstvo, byl mým trenérem ve starších žácích. Stejně tak, jako Honza Buryán, který byl mým trenérem v dorostu a teď trénuje B-chlapy, za které kopu. Právě oba trenéři se domluvili, že už celou zimní přípravu jsem střídavě chodil i s A-týmem. Takže propojení je tady evidentní.
Máš nějaký fotbalový vzor?
Ano, mám. Můj velký fotbalový vzor je Marco Reus. Kdybych měl vybírat mezi obránci, pak by to byl Sergio Rámos a Hector Bellerin.
Čeho bys chtěl ve fotbale dosáhnout?
Zní to trochu neskromně, ale jednou bych chtěl hrát za reprezentaci ČR.
Co pro tebe fotbal znamená?
Fotbal je pro mě druhá rodina. Někdy mám spíš pocit, že je na prvním místě.
Děkuji za rozhovor a hodně štěstí do dalších zápasů!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.