Filip Libecajt: Angažmá v Řevničově beru jako restart své kariéry

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz vyzpovídala Filipa Libecajta, který do týmu přišel teprve v zimě, ale hned v prvním jarním kole ukázal, že bude pro tým významnou posilou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V prvé řadě za naši redakci gratulujeme k získání prvenství v anketě hráč kola. Proč jsi odešel z I. B třídy (z Velké Dobré) do III. třídy na Rakovnicku.? Proc sis vybral zrovna Řevničov?
Děkuji, z I. B. třídy jsem odešel kvůli civilnímu životu. Přestěhoval jsem se do Lodenice, původně jsem chtěl jít hrát za Lodenici, jelikož na baráku je spousta práce a času tolik není. V práci se mnou dělají kluci z Řevničova, takže mě nalákali. Od nikud jinud žádná jiná nabídka nepadla, tak jsem v Řevničově.
Máš za sebou první soutěžní zápas. Jak hodnotíš své spoluhráče?
První zápas byl velice těžký, vzhledem k terénu a silnému soupeři, kterým Slabce rozhodně byli. Rozhodně si na spoluhráče stěžovat nemohu, zatím jsme skvělá parta. Na hřišti šlapeme a zatím to přináší ovoce, takže jsem rád, že se nám povedl vstup do soutěže, samozřejmě mám radost, že jsem mohl pomoci i gólově, od toho jsem jsem do Řevničova přišel.
Řevničov se netají ambicemi. Jsi přesvědčen, že můžete ještě dostihnout Rynholec?
Dohánět Rynholec asi není úplně cílem, spíše jít od zápasu k zápasu, oni to mají ve svých rukách, my můžeme jedině vše vyhrát a uvidíme, jak to dopadne na konci soutěže. Řevničov ambice na postup má, a proto jsem také přišel, uvidíme, zda se nám je povede naplnit, přece jen je před námi ještě dost zápasů.
Máš nějaký osobní cíl pro jarní část? Například vstřelit určitý počet branek?
Osobní cíl daný mám a to je postup Řevničova o soutěž výš. Pokud toho chceme dosáhnout, asi budu muset dávat branky, tím mohu být týmu prospěšný a koneckonců od toho je útočník. Jinak počet gólů není ani tak důležitý jako počet bodů pro tým, ale kdybych měl říct číslo, tak asi 13 branek bych dát mohl.
Už jsi tým poznával během zimní přípravy. Kdo je tahounem týmu mimo hřiště? A kdo naopak největším "flinkem" při tréninkách?
Kluci v týmu jsou skvělý. I mimo hřiště je spousta legrace. Tahounem mimo hřiště je určitě Martin Tóth a předseda klubu Jirka Pesl. Co se týče flinků - jsou kluci, které jsem na tréninku ani neviděl, ale chápu, že v dnešní době je to složité. Mám to tak i já, proto ne na každý trénink chodím.
Jsi v Řevničově spokojený? Uvažuješ v budoucnu o návratu do krajského fotbalu?
Zatím jsem v Řevničově spokojený. Dostal jsem šanci hrát, o návratu do krajského fotbalu uvažuji. Kdyby se to povedlo s Řevničovem bylo by to skvělý, samozřejmě se nebráním zájmu a nabídce z vyšší soutěže, takže ano, rád bych se jednou vrátil, ale ne za každou cenu.
Jak bys zhodnotil své podzimní výkony v I. B třídě?
Na podzim jsem v B-třídě odehrál asi 6 zápasů a moc se mi nedařilo. Stejně tak se nedařilo týmu, kdy vše vygradovalo v derby na Doksech, kde se prohrálo. Po výměně názorů jsem došel k tomu, že na Dobrý asi budu muset skončit, takže jsem nehrál. Jinak Velké Dobré moc děkuji, byl jsem tam 15 let a byla to skvělá léta. Jako hráč jsem vždy makal a bojoval, ale gólově mi to na podzim nešlo, proto přišel přestup a v III. třídě se pohybuji od svých 14 let, takže beru přesun do Řevničova trochu jako restart.
A jak se Ti zamlouvá řevničovské fotbalové prostředí? Zázemí, diváci..
Řevničovské fotbalové prostředí tolik neznám. Jsem tu krátce, ale vím, že máme skvělé zázemí, možná lepší než polovina týmu v v I. B třídě. Fandové jsou skvělý, vždyť díky nim dělám tenhle rozhovor. Chci jim poděkovat. Zázemí je na skvělé úrovni, hřiště se dá upravit, bohužel počasí moc nepřálo. Je vidět, že se o fotbal v Řevničově starají správní lidé a to je vždycky důležité. Doufám, že se na zápasech objeví ještě více fanoušků a poženou nás výš a kdo ví - třeba až 2 třídy.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.