Když jsem šel do Třince, tak jsem nic neřešil, říká Tomáš Matoušek

Odchovanec a navrátilec do Kroměříže, to je Tomáš Matoušek, kerého jste zvolili nejlepším hráčem 19.kola MSFL. Proč přestoupil z Hulína, chtěl by se vrátit do druhé ligy a jak bude vnímat derby proti svému bývalému týmu SK Spartak Hulín? To všechno se dozvíte v rozhovoru právě s tímto hráčem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Mohl byste nám povědět něco o vaší dosavadní kariéře?
Od žáčků jsem hrál za Hanáckou Slavii Kroměříž. Dostal jsem se až do mužů. Po dvou sezonách jsem přestoupil do druholigového Třince, kde jsem strávil čtyři sezóny. Potom jsem se vrátil zpět do Kroměříže, ale po neshodách s trenérem Chytrým jsem strávil rok v Hulíně. Teď jsem zpět v Kroměříži a udělám vše proto, aby se zachránila.
Přestoupil jste z Hulína, co vedlo k tomuto přestupu?
Přestoupil jsem zároveň s Dominikem Krhutem, se kterým se mi v Hulíně hrálo výborně. A dále to bylo i z pracovních důvodů.
Za měsíc vás čeká zápas právě na půdě Hulína, jak budete vnímat tohle utkání?
Dříve jsem to bral jako velké derby, ale po roce stráveném v Hulíně už to tak neberu. Je to zápas, jako každý jiný. Na Hulín mám jen dobré vzpomínky. Byl jsem tam nesmírně spokojený. Dařilo se mi tam, rozuměl jsem si s trenérem Lehkoživem i s panem Pěnčíkem a chci jim za vše poděkovat.
Start do jara se Kroměříži hodně povedl, jaký máte cíl na umístění?
Start se povedl, hlavně výsledkově. Herně to nebylo ze začátku ono, ale zlepšuje se to. Cíl na umístění nemáme, prioritou pro nás je záchrana.
Bude vás toto ocenění něco stát do klubové kasy?
Určitě připravím klukům do kabiny nějaké to pohoštění. Musím ještě promyslet, co to bude.
Jaké máte fotbalové cíle? Chtěl byste se vrátit alespoň ještě do 2.ligy?
Mým nejbližším fotbalovým cílem je záchrana Hanácké Slavie v MSFL. Další cíle si teď nedávám. Určitě by mě lákalo a měl jsem i možnost jít do druhé ligy, ale nevím, jestli bych do toho ještě šel. Když jsem šel do Třince, tak mi bylo dvacet let a nic jsem neřešil. Teď je mi šestadvacet a mám práci, druhá liga mě nezabezpečí. Musím už přemýšlet jinak a myslet na budoucnost. Ale budu velice rád, když se nabídky objeví.
Dal jste o víkendu důležitý gól na 1:1, jak padl?
Vybojoval jsem míč na polovině hostů, ten doputoval k Tomášovi Oklešťkovi, který mi přihrál pod sebe. Já si míč zpracoval a vystřelil z hranice vápna. Střela mi sedla a zapadla ke vzdálenější tyči.
Sledujete náš portál fotbalunas?
Portál fotbalunas sleduji. Pročítám si po každém víkendu výsledky a komentáře na tomto webu.
Koho tipujete na vítěze MSFL, případně kdo si myslíte, že by zvládl hrát FNL?
Na vítěze MSFL tipuji Uničov, ale nevím, jestli bude chtít postoupit. FNL by určitě zvládla Sigma B, ale tam zase nevím, jestli by do toho znovu šla. FNL je docela finančně nákladná a něco se napsalo o finanční situaci v Olomouci. Jsem sám velice zvědav, kdo nakonec postoupí.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.