Hráč 15. kola OP Kolín, Jan Jelínek: Baví mě kšeftovat na trzích

Hráčem 15. kola jste zvolili Honzu Jelínka, defenzívního hráče Nučic. Nučice zahájily vcelku úspěšně jarní část sezóny a tak není divu, že se daří i hráčům. Honza, ač není vysloveně střelcem, dokázal pár minut před koncem srovnat skóre v utkání proti Žiželicím. Položil jsem Honzovi pár otázek, na které jsem dostal zajímavé odpovědi. Čtěte dále...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, gratuluji k zisku ocenění fanoušků, kdy jste se stal hráčem patnáctého kola. Vedl vás jako tým úspěšný vstup do jarní části k optimismu i v zápase proti Žiželicím?
Děkuji za gratulaci a díky patří všem, kdo pro mě hlasoval. Myslím, že první zápas určitě nejen ve mě vyvolal pozitivní náladu směrem k nadcházejícímu zápasu s Žízelicemi. Věřil jsem, že nějaké body urveme.
Bylo toto utkání těžší než v Kouřimi?
Rozhodně bylo. Kouřim spíš více nahání hrůzu jen napsaná na papíře než ve skutečnosti. Předpokládali jsme, že Žíželice se budou snažit hrát hodně s balónem a kombinovat. To jsme relativně eliminovali a nepouštěli je moc do šancí, i když jsme měli někdy i štěstí.
Jak se hrálo vám osobně?
Ať se snažím vzpomínat, jak chci, kromě gólu, co jsem dal, mě nenapadá nic, co jsem udělal výrazně dobře. Proti běhavým středním záložníkům se hraje vždycky špatně, ale nic výrazného taky nepředvedli.
Představte čtenářům krátce svojí dosavadní kariéru.
Začal jsem hrát fotbal v šesti letech ve Stříbrné Skalici po boku mého slavnějšího bratra. V mládežnických kategoriích jsem vystřídal všechny posty, ale jelikož jsem nebyl velký talent, tak první moje delší hrající pozice byl levý bek. Postupem času jsem se probojovával dopředu a byl ze mě i útočník. V dospělých, ale už bylo jasné, že mi jde lépe někoho nakopnout než ho obehrát a tak jsem zase šel do obrany. A tam jsem zůstal do konce mé štace ve Stříbrné Skalici. Po patnácti letech jsem odešel do Nučic. Po několika půlročních hostování jsem nakonec přestoupil. Před dvěma lety po oficiálním přestupu do Nučic jsem byl ještě na půl roku si zkusit zahrát A - třídu v Sázavě. I když jsem toho moc neodehrál, rád na to vzpomínám. Po půl roce jsem v Nučicích až dodnes, kde hraji jen středního obranného záložníka a to mi asi sedí i nejvíce.
Jak tipujete vývoj tabulky OP?
Tak nevím, co by se muselo stát, aby Bečváry OP nevyhrály. Překvapují mě určitě výkony Plaňan, kam teď pojedeme. Čekal jsem, že se budou pohybovat tak v polovině tabulky. Jsem rád, že ,,Legion of Desolation'' začínají mít problémy a nedaří se. A co se týče sestupu si myslím, že to Zásmuky odskáčou.
A nyní výběrový dotazník - Real nebo Barcelona?
Ani Real ani Barcelona. Sleduji a mám rád anglický styl fotbalu. Za mě jednoznačně Chelsea. V České nejvyšší soutěži jsem fanoušek Slavie jako celá moje rodina.
Coca Cola nebo Kofola?
Rozhodně Coca Cola. Většinou na žízeň piji ledový čaj nebo vodu. Coca Colu piji většinou, když ji mám dochucenou nučickým drinkem ,,rumem''.
Maso nebo zelenina?
Určitě zelenina, jelikož od malička nesmím žádné maso. Většinou mým hlavním chodem bývají pokrmy právě ze zeleniny a brambor. Největším gastronomickým zážitkem je pro mě asi mexická kuchyně.
Moře nebo hory?
I když to na mě na první pohled nevypadá, tak raději preferuji výpravy k moři. Moc mě baví chodit do měst na trhy a obchodovat a domlouvat prodej místních suvenýrů.
Levá nebo pravá?
Popravdě nevím, kdy jsem dal gól svojí slabší levou nohou. Moc gólů nedávám, ale když už, tak spíš hlavou. Ale vzpomínám si, že svůj první gól v dospělých jsem dal patou levou nohou.
Karel Gott nebo Helena Vondráčková?
Popravdě jsem veliký fanoušek Karla Gotta. Miluji jeho písničky. (Stokrát chválím čas, Lady Carneval, Být stále mlád atd..) Mimo to, každým rokem jezdím s klukama na rockový festival Rock For People, kde před dvěma lety vystupoval právě Karel Gott a bylo to super.
Dílna nebo zahrada?
Abych byl upřímný, tak nejsem typ člověka, co by si rád něco kutil a vyráběl nebo trávil čas na zahradě. Jsem spíš lenivější typ ve volných chvílích.
Horňák nebo dolňák?
Asi horňák. Objem u mě vítězí.
Výsledek zápasu Plaňany - Nučice?
Věřím ve 3 body. V Plaňanech se nehraje nikdy dobře, ale myslím, že to zvládneme. Bude záležet hlavně na tom, jestli dokážeme uhlídat Proskočila.
Honzo, díky za odpovědi a přeji, ať Vám fotbal stále přináší radost
Také díky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.