Forma jako hrom? Nemyslím si, usmíval se Kryštof Novák

Fotbalisté Jiříkova jsou zatím na jaře stoprocentní. Ve dvou zápasech dali sedm branek, hned šest nasázel Kryštof Novák. S Hráčem 15. kola jsme si tak hned trochu popovídali.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Stal jste se Hráčem kola, gratulujeme. Potěší vítězství v takové anketě?
Určitě takové vítězství potěší o to víc, když ho vůbec nečekáte. Ale je to individuální ocenění v kolektivním sportu, bez spoluhráčů, které mám v Jiříkově bych ho jen těžko získal.
Jste první hráčem Jiříkova, který to vyhrál u čtenářů. Máte ponětí, kdo pro vás hlasoval?
To, že jsem první z Jiříkova, kdo vyhrál vaší anketu, mě samozřejmě těší o to víc. Ale kdo pro mě hlasoval, to opravdu nemám ponětí. Každopádně každému, kdo mi dal hlas, tímto moc děkuju.
Budete muset za rozhovor něco zaplatit do klubové kasy?
Samozřejmě už padlo, že tentokrát to budu mít drahý (smích).Ale nějak to snad usmlouvám (smích).
Naposledy jste porazili Velký Šenov 3:1. Hosté ale rozhodně nebyli o nic horší. Jak těžké to bylo derby?
Věděl jsem, že ačkoliv je Šenov ve spodní části tabulky, tak to nebude nijak lehké utkání. A to se mi potvrdilo. Šenov byl fotbalovější a vytvářel si hodně šancí, které ale naštěstí nedokázali proměňovat. Tohle utkání jsme uhráli srdcem a bojovností. Jak by řekl pravý fotbalista - „Dali jsme do toho srdíčko a šli naproti štěstíčku" (smích).
Vy máte na jaře formu jako hrom - dvě utkání, šest branek. Že by dobrá zimní příprava?
Nevím, jestli bych to nazýval formou jak hrom, jsem prostě útočník a proměňovat šance, které mi moji spoluhráči připraví, je moje úloha. Občas se prosadím i individuálně, ale myslím si, že většina mých gólů padla po souhře se spoluhráči. Já se jen snažím proměnit každou šanci, kterou mi tým připraví. A co se týče mé přípravy, tak ta probíhá dá se říct celoročně. Jsem fanoušek fitness, takže se snažím být pětkrát, až šestkrát týdně ve fitku a to dělá podstatnou část mé přípravy.
Kolik gólů byste chtěl v sezóně nastřílet? Aktuálně jich máte na svém kontě sedmnáct
To je těžké odpovědět. Samozřejmě se budu snažit, aby jich na konci sezóny bylo co nejvíc. Je pravda, že mě láká meta třiceti gólů a budu se o ní snažit až do posledního zápasu, ale všechno je ve hvězdách. Hlavní pro mě je, aby se dařilo celému týmu.
S Jiříkovem držíte třetí místo. Čekal jste vy osobně, že se budete držet tak vysoko?
Rozhodně jsem to nečekal. Na začátku sezóny jsem si říkal, že by byl úspěch, kdybychom drželi střed tabulky, ale že budeme takhle nahoře, to mě samotného velmi překvapilo. Snad se takhle dobře povede i dál a kdo ví, kam až se jiříkovský fotbal dostane.
Jak se vám líbí úroveň I.B třídy?
Po fotbalové stránce určitě líbí. Jsem rád, že to není až taková řezničina. Ale co mě příjemně překvapilo asi nejvíc, jsou fanoušci. Samozřejmě se vždy najde i nějaký ten remcal a fotbalový všeználek, ale jinak jsou fanoušci skvělí a já jsem vždy rád, když se na nás přijde podívat hodně lidí.
Neláká vás si v budoucnu vyzkoušet vyšší soutěž?
Lákalo mě to spíš jako malého. To jsem vždycky chtěl hrát za Slovan Liberec a reprezentaci. Teď mám fotbal opravdu jen jako zábavu a vyšší soutěž se bude odvíjet od toho, kam to s Jiříkovem dotáhneme.
V dalším kole jedete do Heřmanova. A budete favoritem...
Ano, budeme favoritem, ale to rozhodně neznamená, že to pojedeme s myšlenkou lehké výhry a zisku tří bodů. Věřím tomu, že to nebude lehký zápas a budeme k němu přistupovat stejně vážně, jako s jakýmkoliv jiným týmem v tabulce.
Jak jste vůbec začal s fotbalem?
S fotbalem jsem začal v šesti letech, hrál jsem za FK Rumburk. Ale ve čtrnácti jsem toho musel kvůli zdravotním problémům nechat. Vrátil jsem se k němu před rokem, kdy mě oslovili kamarádi právě z Jiříkova, jestli bych se nechtěl vrátit a hrát za ně. Ze začátku se mi do toho moc nechtělo, ale nakonec jsem souhlasil a jsem za to rozhodnutí rád.
Znáte vůbec portál fotbalunas.cz?
Samozřejmě znám, sleduju ho pravidelně. Jsem rád, že je tu web, který nepíše jen o Lize mistrů, ale také o nižších soutěžích.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.