Jednou bych si chtěl zahrát na Stamford Bridge, říká kmenový hráč Jihlavy

V rozhovoru s hráčem kola Filip Vedralem se mimo jiné dozvíte, jaké jsou jeho cíle, jak se dostal z Jihlavy do HFK Olomouc, nebo jestli je podle něj pro mladé kluky lepší Juniorská liga nebo MSFL, jelikož si v obou soutěžích zahrál.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Mohl byste nám povědět něco o vaší dosavadní kariéře?
S fotbalem jsem začal v šesti letech v FC Vysočina Jihlava, kde jsem prošel všechny kategorie od nejmladší přípravky až po juniorku.
Jste v HFK na hostování z Jihlavy, jak se toto hostování zrodilo?
Toto hostování se zrodilo z ničeho nic. Sportovní manažer Jihlavy, pan Bokša, si mě před jedním z tréninků zavolal k sobě do kanceláře a nabídnul mi možnost vyzkoušet si dospělý fotbal v MSFL v 1. HFK Olomouci a dal mi 24 hodin na rozmyšlenou. Po konzultaci s bývalým trenérem a následně pak i s rodiči jsem tuto nabídku přijal. Za 5 dní jsem se už stěhoval do Olomouce.
Jaké jsou vaše nejbližší fotbalové a životní cíle?
Mým nejbližším fotbalovým cílem je momentálně záchrana holického klubu v MSFL. Dalším blízkým cílem je probojování se v letní přípravě do kádru jihlavského A-týmu. Životním cílem je pak samozřejmě 1. fotbalová liga. A takovým velkým snem je zahrát si jednou na Stamford Bridge, jelikož jsem od malička velkým fanouškem londýnské Chelsea. Po konci fotbalové kariéry bych rád u fotbalu alespoň částečně zůstal. Buď v roli trenéra, na nějž dálkově studuji Masarykovu Univerzitu v Brně, nebo třeba sportovního manažera.
Prošel jste juniorskou ligou, teď i MSFL. Co si myslíte, že je lepší pro mladé hráče a proč?
Myslím si, že obě dvě soutěže mají svůj přínos pro mladé hráče. MSFL je však už dospělý fotbal oproti Juniorské lize, která tvoří teprve takový přechod z dorostenecké kategorie k mužům.
V čem je MSFL jiná od Juniorské ligy?
V první řadě v obtížnosti osobních soubojů, kdy je zapotřebí větší množství síly proti dospělým chlapům. Dále také po taktické stránce, kdy se musíte rychleji rozhodovat, co a jak udělat, abyste byli v pravou chvíli na správném místě a danou situaci spravně vyřešili.
Bude vás toto ocenění stát něco do klubové kasy?
Věřím, že určitě ano. Ale zatím nemám nic vymyšleného. Asi se nejprve poptám kluků v kabině a pak se uvidí, jestli zvítězí tradiční chlebíčky nebo si budou přát něco speciálního.
Co považujete za svůj největší fotbalový úspěch?
Za svůj největší dosavadní fotbalový úspěch považuji reprezentaci ČR na Danone Nations Cupu mladších žáků (r. 1996) v Paříži v roce 2008, kde jsme se umístili na čtvrtém místě. Dále stojí za zmínku vítězství v Moravskoslezské lize v dorostenecké kategorii U-17.
Do sestavy kola jste byl vybrán na základě doporučení trenéra Vlastimila Paličky, jak moc si toho ceníte?
Vážím si toho opravdu hodně a jsem velice poctěn, že mě pan Palička doporučil. Ale byl bych radši za vítezství v sobotní utkání s Velkým Meziříčím a připsali si pro nás tolik důležité 3 body do tabulky.
Sledujete portál fotbalunas?
Ano, portál fotbalunas.cz sleduji pravidelně.
Koho tipujete na vítěze MSFL a na postup do FNL?
V současné chvíli bych na vítěze MSFL tipoval Uničov, ale do konce sezony zbývá ještě 10 kol, tudíž ještě není nic rozhodnutého a může se stát cokoliv. Bude zajímavé sledovat, kdo nakonec MSFL vyhraje a postoupí do FNL.
Jaký máte názor na nový systém 1.fotbalové ligy?
Bude to zajímavá změna a snad bude i atraktivní pro hráče i diváky. Osobně jsem však zastáncem tradičního systému, jaký zde funguje doposud, a jaký se uplatňuje i v ostatních zahraničních ligách. Určitě bych uvítal větší množství utkání v jedné sezoně, ale spíš rozšířením soutěže o dva nebo čtyři účastníky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.