Ondřej Stoupa: Musím pořádně potrénovat, abych si vylepšil statistiky

Hráčem šestnáctého kola OP se stal bečvarecký brankář, Ondřej Stoupa. Ondra mi rád poskytl odpovědi na několik otázek a vy si můžete rozhovor teď přečíst.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ondro, gratuluji k tomuto ocenění. Z pohledu diváka bylo utkání proti Pečkám atraktivní. Jak jsi zápas viděl z brány?
Utkání určitě zajímavé, kdy v první půli jsme byli aktivnější my, ve druhé to byly Pečky. Zápasu by seděla remíza, každý poločas patřil jednomu z týmů. Ale my vyhráli, takže jsem ho viděl krásně.
V utkání jsi čelil dvěma penaltám. Jaký je Tvůj názor na penalty, konfrontace střelce a gólmana, ...
Penalty jsou dobrá věc, když někdo fauluje ve vápně, musí za to být potrestán. Konfrontace střelce a gólmana?? Když to hráč trefí, můžeš se přetrhnout a stejně tam jsi za šaška. Když jich pak za zápas chytáš 7 (Kouřim, 2+5) a ani jednu nechytneš, jsi tam zase za blbce a ještě máš odřený kolena.
Chytil jsi někdy nějakou důležitou penaltu?
Jedinou penaltu, kterou si pamatuji je proti Úvalům, kde nás sudí Brejník řezal od začátku a až do konce. V devadesátý za stavu 1:1 nařídil pokutový kop za hraní rukou, které bylo hraní bokem. Trenér mi před zápasem říkal, že ty penalty úvalský hráč zahrává doprava, skočil jsem tedy doprava. Penaltu jsem lapil a my jeli do KH s bodíkem. Cestou domů trenér pronesl: "Říkal jsem doprava, doprava!! Ale dobře!". Ono doprava z pohledu střelce a gólmana je totiž různé :-)
Z časových důvodů děláme rozhovor až po zápase v Žiželicích. Jaké bylo toto utkání?
Utkání v Žíželicích pro nás nezačalo vůbec růžově, domácí na nás nastoupili velmi aktivně a v první půli nám dělaly velké problémy jejich kolmé přihrávky za naši obranu. Nefungoval nám střed hřiště a v útoku jsme balon snad ani neměli.
Druhý poločas byl z vaší strany mnohem lepší. Byla bouřka v kabině?
Bouřka v kabině neproběhla žádná, pouze jsme si konstatovali určité věci z prvního poločasu. Do druhé půle jsme nastoupili aktivně my a zatopili jsme řádně pod kotlem. Došlo k přeskupení a krása střídala nádheru. Žízelice v 70. minutě začaly šlapat vodu - křeče, zdržovačky, došlo i na klasické střídání přes celou šíři hřiště (Pepo, půjdeš dolů, jdi na druhou stranu) ... Naše úsilí brankou bohužel neskončilo. Musím uznat, že i ve druhém poločase nás soupeř několikrát pozlobil. Mají kvalitní tým, kluky s rychlýma nohama, jsou silní na balonu. Zápasy s Pečkama a Žíželicema byly kvalitou v tomto ročníku asi nejvydařenější. a divácky velmi atraktivní. Oba jsem si užil a i něco chytil. :)
Tentokrát jste sice ztratili, ale pořád máte na čele zajímavý náskok. Mluví se v týmu o možnosti postupu?
Postup je zajímavá věc, určitě příjemná.. Takže se o ní mluví. I.B třída je ale kapitola sama pro sebe. Rozhodně to nelze odehrát pouze s třináctičelnným kádrem. Nerad bych strávil sezónu sice ve vyšší třídě, ale s děsivým skóre a s pětadvaceti hororovými víkendy. Pokud postoupíme, bude se muset přivést pár šikovnejch kluků a třeba takovej Jarda Němců, aby nám tam pomohl trochu potahat za nitky (smích)
Co Ty a statistiky? Cihlář vyrovnal Tvůj počet zápasů s nulou a Douděra Tě v tomto kole předstihl v minutové neprůstřelnosti... Kdy Ty se chystáš navýšit svoje rekordní čísla v tomto ročníku?
Žere mě to! :D Jsem nadstandardní brankář, zasloužím si nadstandardní statistiky!! Hned v příštím zápase bude nula a začneme připisovat minutky do neprůstřelnosti. Né, oba dva jsou velmi kvalitní gólmani, takže jim to přeju ;) Myslím si, že v OP na Kolínsku o brankáře není nouze, pohybuje se tu větší počet velmi dobrých brankářů.
Kolik času týdně věnuješ fotbalu?
Týdně jsem třikrát na hřišti. V Praze hrajeme futsal a malou kopanou, o víkendu fotbal za Bečváry. Tréninky nestíhám, takže jedu silnej individuál. Onehdá jsem si pořídil z teleshopingu ten balon na gumě a ve Stromovce pravidelně trénuji, vážně... Času je dost, když si ho dokážeš správně naplánovat.
Vrátím se ještě k Tvému dřívějšímu působení v Kutné Hoře. Jak na něj vzpomínáš a co bylo důvodem, že se Ti nepodařilo získat trvalou pozici jedničky "A" týmu?
Vzpomínám na něj často a rád. Byl jsem tam s přestávkami nějakých deset sezón, takže tam mám spoustu přátel. Pozici jedničky jsem nezískal, protože jsem byl dřevák oproti exligovým brankařům. S největší pravděpodobností to ale způsobil můj přesun do Prahy, kdy jsem nestíhal jezdit na tréninky. Pozici dvojky jsem nechtěl a odešel jsem za dukátem do Suchdola. To byl můj definitivní konec fotbalu na vyšší úrovni.
Když už jsme u budování kariéry - co bys poradil začínajícím fotbalistům, aby se prosadili co nejvýš a aby měli z fotbalu radost?
Jak by řekla moje šéfová v práci: "Hlavně se z toho neposrat!"
Tvoje aktivní působení u fotbalu bude, jak všichni doufáme, ještě dlouhé, nicméně - napadne Tě někdy, zda a v jaké roli bys chtěl být u fotbalu po ukončení aktivní kariéry?
Já bych po ukončení aktivní kariéry chtěl být pouze fanouškem. Kdybych byl trenér, tak bych nepřežil já a nebo hráči. Rád bych propojil práci s fotbalem. Ale dělat fyzioterapeuta např. diviznímu týmu, to nemá smysl. Takže "Výš jen výš ... vzhůru na Zikkurat - šupity, šup."
Ještě pár týdnů a bude zase přestávka. Kam bys jel na vysněnou dovolenou, kdybys nebyl ničím limitován?
Nikam. Budu poctivě trénovat, abych v příští sezóně měl lepší statistiky! Později mi Ondra prozradil, že by ho lákalo například Peru a nebo Pálistán, Gruzie a tato oblast...
Ondro, děkuji za krásný rozhovor a přeji Ti, ať Ti vše vychází
Taky díky a "Sportu nazdar!"

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.