ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 16.kolo | 1.B třída sk. A - Jaroslav Píšek by byl rád, aby spoluhráči trénovali tolik, že už si nezahraje

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 16. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Jaroslav Píšek z Kamenného Újezdu zpovídán pro fotbalunas.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k zisku titulu hráče kola. Znamená to pro vás něco nebo jen zásah do peněženky?
Děkuji. Zásah do peněženky určitě. Je to odměnou za nějakou práci na hřišti, i když si myslím, že za tu dlouhobější. Protože si myslím, že v tomhle zápase nikdo z nás nepředvedl dobrý výkon. Ale z toho dlouhobějšího hlediska se nám daří.
Jaký byl vůbec zápas s Vyšákem vašima očima?
Když to porovnám s předchozím zápasem se Suchdolem, ve Vyšáku se nám nedařilo, i když výsledek hovoří jinak. Ale narozdíl od zmiňovaného domácího zápasu jsme proměňovali šance.
V průběhu zápasu jste se z kraje obrany přesunul do středu zálohy. Bylo z důvodu abyste po tom absolvovaném půlmaratonu ušetřil síly nebo to byl taktický záměr?
Myslím, že se to tak prostě vyvinulo vlivem střídání. Od začátku jsem nastoupil na beku, za což jsem byl po tom půlmaratonu rád (smích) . Ale na tom beku se člověk cítí takový zastrčený a nedostane se moc do hry. Takže jsem byl rád, že jsem se v průběhu druhé půle dostal i víc do hry tím, že jsem byl ve střední záloze.
Jaký post vám tedy na hřišti nejvíce vyhovuje?
Řekl bych předstoper, protože jsem ve středu hřiště. Ale zároveň spíše vzadu, většinu hry mám před sebou a stíhám jí sledovat.
Co očekáváte od příštího zápasu s Frymburkem?
Očekávám určitě zajímavé utkání asi jako bylo to poslední domácí proti Suchdolu. A samozřejmě plný počet bodů připsaný na naše konto.
Jaký je váš oblíbený fotbalový klub a fotbalový vzor?
To se teď těžko komentuje (smích). Protože dlouhodobě mým oblíbeným klubem vždycky byla Barcelona, ale teď se jí moc nedaří. Ale samozřejmě jí zůstanu věrný. Co se vzoru týče, když jsem byl malý býval jím Luís Figo. Teď už se k nikomu takhle neupínám.
Utkvěl vám v paměti nějaký zápas, na který jen tak nezapomenete?
Nezapomenu na jeden z prvních zápasů v mužích v Kamenném Újezdu. Myslím, že mi bylo asi patnáct kdy jsem dostal snad poprvé příležitost v základu a taky na beku. To jsme hráli ještě 1. A. a hráli jsme proti Lažišti. Bohužel už ve 40. minutě jsem šel ven z placu, protože jsem neuhlídal kanonýra Lažiště Hrbka, který do té doby stihl vstřelit dva góly a to přeze mě. To si pamatuji hodně živě (smích).
Kdo je vašem týmu vůdčí osobnost?
My jsme hodně mladý tým, takže tu vůdčí taktovku po Jirkovi Steckbauerovi bych řekl, že nikdo zatím zas až tolik nepřevzal. Samozřejmě to bude Martin Sivák ve středu zálohy, který určuje tempo hry a kolem něj se všechno točí, takže bych řekl, že Martin.
Kolikrát v týdnu se potkáváte se spoluhráči na tréninku?
Tým trénuje dvakrát týdně. Já bohužel studuji ve Vídní a tak jsem rád, když přijedu na zápas a to taky ne každý týden. Takže tréninky jsou dvakrát, ale co vím od trenéra moc s docházkou spokojený není. To kdyby se zlepšilo věřím, že máme na vyšší patra tabulky než v jakých se nyní nacházíme.
Chtěl byste prostřednictvím fotbalunas něco vzkázat svým kamarádům, spoluhráčům, rodině...?
Rozhodně! Spoluhráčům bych rád vzkázal ať trénují a dál se zlepšují do doby kdy já si jen tak nezahraji. Samozřejmě bych rád poděkoval celé rodině, která mě vždy podporovala a nadále podporuje v čemkoliv co si usmyslím. Také musím poděkovat všem, kteří pro mě hlasovali, i když trochu podezřívám svou přítelkyni, že to nějak nahackovala a poslala víc hlasů sama (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.