Novopečený tatínek Jan Staněk: Jsem nejšťastnější chlap na světě

Velikonoční pondělí bylo pro rodinu Staňkovu mnohem radostnější než kdekoliv jinde. Večer se totiž univerzál Karlových Varů stal novopečeným otcem, když se mu narodila dcera Emma. Nejen o čerstvých pocitech a nových povinnostech jsme se bavili s Hráčem 21. kola Divize A.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, gratuluji k dalšímu, už třetímu ocenění Hráče kola. S Rokycany jste se na vítězství ale nadřeli…
Ocenění Hráče kola určitě potěší. Tímto děkuji všem, kteří pro mě hlasovali. S Rokycany to byl těžký zápas. Nepříjemný soupeř, se kterým se nám moc nedaří. Ale dle mého názoru jsme si tři body jednoznačně zasloužili.
K výhře jste přispěl gólem z přímého kopu, jak je už u vás zvykem. Jak k celé situaci došlo?
Před koncem prvního poločasu si chytře na hranici vápna došel pro faul náš nejlepší střelec Marian Geňo. Poté jsem využil podle mě špatného postavení hostujícího gólmana, který si stoupl přímo za zeď. Stačilo mi jen usměrnit balón k pravé tyčce.
Trenér Tichota zmínil, že týmu chybí lehkost a přímočarost, která vás zdobila na podzim. Souhlasíte?
Myslím si, že v této soutěži není žádný zápas lehký. Každý zápas se na nás týmy maximálně připravují, o to to máme těžší. S trenérem ale souhlasím.
Připadá mi, že jste v týmu takový „chlap pro všechno“. Zahrajete na stoperu, na kraji obrany nebo v záloze. Jaká pozice vám osobně sedí nejvíce?
Jsem univerzální hráč. Za svou kariéru jsem si zahrál všechny pozice na hřišti. Nejlépe se cítím na stoperské dvojici s Martinem Pěkným (lehký úsměv).
Minulou sezónu jste působil v Tachově, když hrál o udržení v ČFL. Nyní bojuje na špičce soutěže. Jste v kontaktu s bývalými spoluhráči? Co v tachovském klubu dělají dobře?
Pár zápasů jsem v Tachově působil. Bylo to příjemná zkušenost, i když se výsledkově moc nedařilo. Letos kluky sleduji a moc jim fandím, ať se umísti co nejlépe. Myslím si, že jim tato sezóna od začátku sedla, drží při sobě. Mají dobrou partu a skvělé zázemí. V některých zápasech jim nechybělo i štěstí, ale to k fotbalu patří.
Zpět k Buldokům. V týmu máte věkově sedm dorostenců, jak se na to v kabině díváte?
Mladých kluků v týmu máme dost, ale o tom dnešní fotbal je. V kabině to nějak neřešíme. Jsme jedna parta a táhneme za jeden provaz.
A co naopak přínos zkušených spoluhráčů? Dřížďal nastoupil v Lize mistrů, Vrtělka v poháru UEFA nebo Psohlavec dlouho nastupoval v naší nejvyšší soutěži…
Martin Psohlavec už je tu delší dobu, pro mě je jedním z hráčů, kteří jsou těžko nahraditelní jak v kabině, tak na hřišti. Dřížďal s Vrtělkou jsou zkušení borci, kteří patří v každém zápase mezi největší opory týmu. Je vidět, že tihle tři borci mají něco ve své kariéře už odkopáno.
Na Čížovou momentálně ztrácíte tři body. Boj o čelo Divize A bude probíhat až do posledního kola, jak to tak vypadá.
Určitě to bude vyrovnané až do posledního kola. Ale teď je ještě moc brzy přemýšlet o tom, kdo Divizi A vyhraje. Jdeme zápas od zápasu a uvidíme, co z toho dokážeme nakonec vytěžit.
Nyní zajíždíte do Sedlčan, kde na vás bude opět čekat bouřlivá atmosféra. Těšíte se na zápas?
Na zápas se Sedlčany se těším jako na každý jiný. Uděláme vše pro to, abychom si odvezli tři body.
Teď už ale k vám osobně. Jsem rád, že jste si na rozhovor vůbec udělal čas, jelikož se vám v týdnu narodila dcera. Představte nám nový přírůstek do rodiny!
Na Velikonoční pondělí v 21:56 přišla na svět naše dcerka Emma. Tato chvíle mě udělala nejšťastnějším chlapem na světě. Moc bych chtěl poděkovat své ženě za to, jak vše zvládla. Holky miluji a doufám, že mi budou dělat jen radost.
Jak se vám líbí být novopečeným tatínkem?
Je to krásné, i když jsem toho za čtyři dny moc nenaspal. Přeji každému chlapovi aspoň jednou v životě tohle zažít.
Těšíte se i na probdělé noci a další tatínkovské povinnosti? Umíte například přebalovat?
Toho se vůbec nebojím, patří to k tomu. Budu vzorný otec a nenechám vše jen na své ženě. Přebalovat je brnkačka (smích).
Už jste se spoluhráči dcerku zapili? Kdo „slavil nejpoctivěji“?
Ještě jsme to nějak neslavili, přece jen teď není moc času. Sedli jsme si s pár kluky v úterý k Lize mistrů a nějaké to pivko padlo, ale nebylo to přehnané.
Děkuji za rozhovor a přeji především, ať doma vše bez problému klape!
Moc vám děkuji!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.