Hráč 18. kola Ondřej Novák: Nebyla chvilka, kdy mě fotbal přestal bavit!

Ondřej Novák (26) byl zvolen nejlepším hráčem uplynulého kola soutěže. A protože gólů podle vlastních slov příliš nedává, jedná se o unikátní chvíli, kdy můžeme tohoto obránce Pěčic vyzpovídat. Ondřej si však při rozhovoru počínal jako zkušený mazák a prozradil nám, že je potřeba jít od zápasu k zápasu. Dále jsme mluvili o velké zimní posile Pěčic i o tom, který z bratrů Nováků je lepším fotbalistou...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluju ke zvolení hráčem kola. Jak se ti proti Mělníku hrálo?
Děkuji. Proti Mělníku se mi hrálo velice dobře. Byl jsem dost natěšený, protože jsem vinou zranění i velké konkurence spoluhráčů nastoupil v základní sestavě až právě proti tomuto týmu. A jsem moc rád, že se nám podařilo zvítězit.
Bylo znát, že k vám přijel soupeř z vrchních pater tabulky?
Mělník svoji kvalitu určitě má, ale to náš tým také. Myslím si, že jsme to především v prvním poločase potvrdili a Mělník jsme k ničemu nepustili. Druhý poločas už byl více vyrovnaný, ale i tak si myslím, že jsme si vyhrát zasloužili.
Mohl bys čtenářům popsat svou branku?
Moje branka padla v první řadě díky bojovnosti a zarputilosti našeho velkého bojovníka Aleše Kořínka, který vybojoval míč a byl faulovaný. Pak už si vzal do parády balón náš kapitán Mirek Hubač, zahrál "konečně" pořádně standardku, já jsem si naběhl na přední tyč a balón jsem trknul nechytatelně na zadní.
Pro tebe to byl první gól sezóny. Jak sis ho užil?
Tak vzhledem k tomu, že těch gólů moc nedávám, tak jsem si ho určitě užil. Ale důležitější pro nás je, že to vedlo ke třem důležitým bodům.
Jak jste zvládli závěr utkání? Přeci jen, dohrávali jste bez vyloučeného Flachbarta…
Závěr jsme asi mohli zvládnout trochu lépe, kdybychom více drželi balón. Díky tomu se Mělník dostal trochu do tlaku nakopávanými balóny. Naštěstí právě díky Honzovi Flachabrtovi, který má snad všechny vysoké míče, s tím nebyl nějaký větší problém. A konec už jsme si pohlídali - ta červená přišla opravdu až v úplném závěru a nemělo to na vývoj utkání vlastně žádný vliv.
Podzimní část soutěže se vám příliš nevydařila. Dostali jste to pocítit během zimní přípravy?
Podzim se nám opravdu nepovedl podle našich představ. A bylo to znát i v zimní přípravě. Byla samozřejmě jako vždy dost náročná, ale vzhledem k tomu, že hodně věcí probíhalo s balónem, tak byla i dost výživná a zábavná.
Na jaře naopak zatím sbíráte body. Co se změnilo?
Nic velkého se asi nezměnilo, kádr zůstal až na pár změn také stejný. Jen jdeme asi každý zápas víc za tím vítězstvím a díky tomu nám přeje i to pověstné štěstíčko. Snad nám to vydrží co nejdéle.
Je hodně znát přítomnost zkušeného Flachbarta, který přestoupil z Kosmonos?
Právě příchod tak zkušeného hráče, jako je Honza Flachbart, nám dost pomohl a myslím si, že každému z nás se s ním musí hrát opravdu dobře. Jeho zkušenosti jsou na hřišti opravdu znát.
Ty jsi také v týmu nováčkem – před sezónou jsi přestoupil z Bezna – Sovínek. Jak se ti v Pěčicích líbí?
Tak jako úplný nováček se necítím, přeci jen jsem už v týmu od loňské zimy. V Pěčicích je super parta, snažíme se hrát kombinační fotbal, který nás baví. Takže jsem zde naprosto spokojený.
Jak ses adaptoval na vyšší soutěž? A troufnul by sis s Pěčicemi ještě výše?
Na vyšší soutěž jsem se adaptoval vcelku v pohodě, ale to by měli posoudit asi spíše jiní. A co se týká ambic, tak určitě tady ambice na posun ještě jsou, ale jak se říká, musíme jít zápas od zápasu (smích). A když vše vyhrajeme, můžeme pomýšlet i výše...
V jednom týmu nyní nastupuješ se svým mladším bratrem Václavem. Jak se ti s ním hraje?
S bráchou nastupuji v jednom týmu, až na pár výjimek, v podstatě celý život. A hraje se mi s ním opravdu dobře! Ale samozřejmě je pořád co zlepšovat.
Kdo je lepší fotbalista?
Tak kdo je lepší fotbalista, je naprosto jasný (smích)!
Máš nějaký fotbalový vzor?
Fotbalový vzor jsem nikdy nějaký velký neměl, ale vždy jsem obdivoval hráče, jako byl třeba Steve Gerrard.
Co pro tebe fotbal znamená?
Fotbal pro mě znamená opravdu hodně. Zatím nebyla ani chvilka, kdy by mě fotbal přestal bavit. A užívám si každý okamžik na hřišti.
Děkuju za rozhovor a přeju hodně štěstí do dalších zápasů!
Taky děkuji za rozhovor a ať se vašemu webu daří!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.