ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 22.kolo Středočeský | Krajský přebor , 2016-2017

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tomáš Pešek využil své šance v základní sestavě rakovnického SK proti Poříčí a vychytanou nulou pomohl týmu k dalšímu vítězství. V zápase předvedl dva krásné zákroky, kterými si zajistil vaši diváckou přízeň. Tomášovi jsme položili pár otázek, na které ochotně zodpověděl. Přiblížil zde např. i svůj vztah s brankařským kolegou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
1) V sezoně si toho příliš neodchytal. Jak jsi se do branky těšil v zápase proti Poříčí?
Proti Poříčí to byl můj první zápas této sezóny a samozřejmě jsem se na něj těšil. Týmu se daří a konečně jsem byl součástí úspěšného tažení i na hřišti a ne jen na střídačce, kde mám po podzimu své V.I.P. místo. (smích)
2) Udržel si čisté konto, ale příliš práce jsi neměl. Jak bys zhodnotil svůj výkon?
V zápase na mě šly celkem tři střely, které sice nebyly úplně jednoduché, ale poradil jsem si s nimi a udržel tak čisté konto, které bylo zásluhou celého týmu.
3) Brankářskou jedničkou je Petr Kabele. Jaký spolu máte vztah, když se mezi tyčemi objevuje on?
S Petrem máme výborný vztah jak na hřišti, tak i mimo něj. Známe se de facto od mala, ale pořádně jsme se poznali až při jeho příchodu na SK. Trávíme spolu volný čas, jezdíme na výlety apod. (smích) A taky občas zajdeme na pivo.
4) Tým se neskutečně zvedl. Čemu to přičítáš?
I když zimní příprava nebyla úplně dle našich představ, do soutěže jsme vstoupili výborně. Úvodní jednogólová prohra s Brandýsem mrzela, protože jsme v zápase odvedli dobrý výkon a obdrželi branku z rohového kopu v závěru zápasu. Od následujícího zápasu jsme ale navázali na vítěznou vlnu, která trvá až dodnes. V kabině je výborná parta, což je velké plus. Dalším plusovým faktorem jsou posily, které naše vedení během zimy přivedlo. Příchodem Pavla Besty a Milana Poláka se vyřešil problém se stopery. Já osobně vidím v této dvojici jistotu zadních řad, která žene tým dopředu. Další posilou je David Dratva, který je také velmi platným hráčem ve středu hřiště. Každé vítězství tým posilní a dodá mu sílu a jistotu, kterou momentálně máme a maximálně ji využijeme v derby s Novým Strašecím.
5) Ty jsi ale pravidelně v zápřahu, když nastupuješ za rezervu v I. B třídě, kde si asi na vytížení při zápasech nemůžeš stěžovat, co? (smích)
Za Benficu jsou zápasy o dost jiné než v A-týmu. Co se týče vytíženosti, tak si opravdu stěžovat nemohu. (smích)
6) Jaké jsou cíle týmu - A-mužstva, i B-mužstva?
Cílem A-mužstva samozřejmě zůstává postup do divize. (smích) Chceme dohrát důstojně sezónu, pokusit se získat co nejvíce bodů a nadále se bavit fotbalem. Nejbližší cíl je výhra proti Novému Strašecí. V B-mužstvu budeme chtít dohrát soutěž a neřešit záchranářské boje. Hrát se dá s každým a následující kolo budeme chtít porazit Braškov, na jehož hřišti jsme takticky zvládnutým zápasem uhráli remízu. Věřím, že to zvládneme, protože spolu jsme silnější!
7) Jaké jsou tvé osobní cíle ve fotbale?
Rád bych dostal více příležitostí v A-týmu. Jinak mým cílem je nadále se fotbalem bavit a mít z něj radost.
8) Týmu se daří, tak jistě probíhají oslavy vítězství. Na koho bys prásknul, že je největší tahoun po zápasech? (smích)
Jsme mladý tým a většina z nás se oslav ujme zodpovědně. Nicméně máme v týmu i pár starších, kteří mají doma určité závazky, ale i přesto jdou s námi a nezaostávají. Třeba Polka (Milan Polák pozn. red.) dobře zapadl do kabiny. A budu jmenovat i svého kolegu z branky, který to sice občas neustojí, ale i tak je to dobrý tahoun. Více bych otázku nerozebíral. (smích)
9) Boj v e.Pojištění.cz lize vrcholí, do konce zbývají tři kola. Kdo si dojde pro titul?
Titul vyhraje Slavia! Těším se, až oslavíme titul na Strahově. Za celou sezónu si ho Slavia zaslouží. Praktiky Plzně mi nejsou sympatické a už jen proto to Plzni nepřeji. Nemám jí vůbec rád. Stejně jako Spartu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.