Hráč 19. kola, Jan Uher: Dopolední termín mi vyhovoval - byl jsem živější

V netradičním dopoledním termínu odehráli fotbalisté Bečvár svůj zápas v Plaňanech. A odehráli ho vítězně, i když se dlouho nedokázali střelecky prosadit. Druhou gólovou pojistku přidal ve druhém poločase Honza Uher z trestného kopu. Nejen tento gól, ale dlouhodobé kvalitní výkony jej usadili do křesla pro hráče tohoto kola. Přinášíme vám s Honzou zajímavý rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, přijmi gratulaci k tomuto ocenění. Co pro tebe znamená?
Každé ocenění vždycky potěší, tohle nevyjímaje. Hlavně jsem rád, že jsem další hráč Bečvár, co tuhle anketu vyhrál. Pro mě i pro ostatní kluky je vždycky napínavé čekat na páteční rozhovor. Váš web sleduji pravidelně a jsem rád, že dobře funguje. Po letech suchých článků v jistém deníku to je dobré oživení. Pro naše kluky samozřejmě hlasuji, ale např. k tipování jsem se ještě nedostal. Co mi tu chybí....možná by bylo zajímavé víc statistických srovnání, třeba který tým se nejvíckrát červenal a podobně, nebo jiné srovnání v podobě grafu. Údaje o naběhaných kilometrech, tak to už bych chtěl asi moc...:)
Jak jsi viděl zápas v Plaňanech ze hřiště?
Zápas s Plaňany byl o našem prvním gólu, ten přišel až ke konci prvního poločasu, ale šance jsme měli už dřív. Dopoledne bych hrál klidně pořád, byl jsem takový živější než v podvečer, tak možná i proto jsem Hráč kola! Dobrým soupeřem byl plaňanský Proskočil, na kterého to domácí hodně hráli. Souboje s ním byly taky fajn. Myslím, že takový hráč by se nám hodil, nikoho jiného při vší úctě k soupeři asi zmínit nemůžu. Mě osobně se hrálo dobře, ale to i jiným borcům od nás, namátkou Martin s Márou zahráli dobrý zápas. Jinak se mi celkem povedly přímáky, ale ty dobře zneškodnil domácí gólman a spadl mu tam až ten tečovaný, jinak by to chytal do koše.
Do brány musel nastoupit Honza Kubín a hned nula na kontě. Jak zastoupil Stoupu a co ho bude první nula stát?
Z Kubínka v bráně jsem nervozní nebyl. Znám ho a vím, co umí, že je všeobecně šikovný na sporty a v bráně už párkrát byl. Samozřejmě Ondru Stoupu je těžké nahradit, ale Honzovi to domácí dost ulehčili. Na všechno máme v kabině ceník, a když ne - tak ho vyrobíme a z Honzova příspěvku se na rozlučce pořádně napijeme!
Vím, že jste zápas přesunovali z důvodů svatby jednoho člena kádru. Jak se svatba vydařila?
Svatba se povedla, vzali se:). Ba ne, samozřejmě nevěstě i ženichovi to slušelo a dohromady bude ještě víc, a my jsme byli rádi, že nám Plaňany vyšly vstříc a umožnit být u toho. A večerní detaily musí zůstat tam, kde se to upeklo, ale povedlo se:).
V dospělém fotbale se už nějakou dobu pohybuješ. Jak se změnila úroveň okresního přeboru? Co porovnání s III. třídou?
Ve fotbale dospělých jsem už přes deset let a přijde mi, že úroveň jde dolů. Lidí kolem fotbalu všeobecně ubývá a co slýchám zvěsti z jiných týmů, tak se ani moc netrénuje, což je podle mě hodně vidět v letošním ročníku okresu. Zdá se, že prvních pět týmů tomu dává trošku víc. Nejvíc to vidím samozřejmě u nás, protože trénovat chodíme v hojném počtu, a taky za to jsme náležitě odměněni, a tak to má být. A samozřejmě tréninky máme ligový s ligovým trenérem a baví nás, což je pak vidět na hřišti, aspoň většinou:). Porovnání s třetí třídou asi nemá moc smysl, tam se okresu vyrovná jenom úzká špička. I když letos tohle tvrzení asi moc neplatí, vzhledem k tomu, co jsem psal výše.
Vedete tabulku s velkým náskokem. Uhájíte první místo až do konce? Čekají vás ještě kvalitní celky...
První místo chceme určitě udržet, ale to že chceme, musíme potvrzovat v každém zápase. Ovšem všechno je otevřený, potkáme dobré týmy, a třeba i "dobré" rozhodčí, tímto zdravím Velký Osek a další podobné! Nechápu, co je na okrese tak prestižního, že se hraje i jinde než na hřišti. Když na to nemám, tak nemám, prostě spadnu, no bóóže, vždyť je to jen koníček...
Jak se těšíš na nadcházející derby se Zásmuky?
Na derby se těším, pár lidí ze Zásmuk znám osobně, tak v tomhle to bude trochu jiné. Že budou zrovna oni na padáka, to bych před sezónou určitě netipoval, ale nějak se jim to tam rozpadá. Na každý tým někdy přijde krize a třeba jim to prospěje. Pád to trojky nemusí být vždycky katastrofa, ale dostat se zpátky není jednoduché.
Jak budete řešit případný postup do 1.B třídy? Jaký na to máš osobně názor?
Sám za sebe bych postoupit chtěl. Třeba bychom dopadli jako Břežany nebo Osek, ale jak jinak to zjistit? Maximálně bychom spadli zpátky...Vím, že kvalitu na vyšší soutěž určitě máme, ale tým by potřeboval rozšířit, přece jen nějaké omluvenky vždycky jsou. To je jediné čeho bych se bál, šíře kádru.
Do finále LM míří pravděpodobně Juventus a Real. Kdo získá titul?
Titul bych přál Juventusu, hlavně kvůli Buffonovi. Je to sympaťák a tohle je snad poslední trofej, co mu chybí. Na druhou stranu bych přál Realu, aby byl první tým, který obhájí trofej. Tým mají našlapaný a v poslední době i ustálený. Jinak jsem slávista, to se o mě ví. Ze zahraničních týmů fandím červené části Manchesteru, tedy United.
Čeká nás také hokejové mistrovství. Sleduješ přípravy národního týmu? Jak dopadneme?
Přípravu na mistrovství sleduji spíš okrajově, čekám, až to vypukne. Vím, jaké posily z NHL máme, na druhou stranu dost jmen slyším poprvé. Celkově věřím v účast v semifinále.
Honzo, díky za upřímné odpovědi a přeji, ať si tu "B" třídu můžete vyzkoušet.
Taky děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.