Hráč 20. kola Martin Frkal z Tečovic - Možná by byla na portálu www.fotbalunas.cz zajímavá sekce „Rozhodčí“, kde by člověk viděl detaily o rozhodčích – kolik odpískali utkání, kolik udělili žlutých a červených karet, atd.

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 20. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Tentokrát vyhrál Martin Frkal z Tečovic. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, jaká bude odezva v kabině, z Tečovic je to už druhý hráč po sobě? Máte stanovenou už nějakou taxu?
Ahoj, díky. Bude to určitě za litr slivovice, akorát nevím, kdo zvládne na ukončené vypít takovou spoustu alkoholu, jelikož na nástěnce visí za různé pokuty a sestavy kola takové množství, že bude kabina připomínat spíše pálenici.
V neděli jste doma vyhráli s Veselou brankou z poslední minuty? Předtím jste v poslední minutě dali branku v Otrokovicích, čím to bude?
V těchto dvou zápasech to bylo vyloženě o štěstí. Tak jak jsme v závěru dali gól my, mohl ho klidně dát i soupeř. Na začátku jarních odvet se však naše zápasy rozhodovaly právě v posledních patnácti minutách, kdy jsme po vyrovnaném průběhu utkání najednou vstřelili dvě nebo tři branky – vysvětlení je zřejmě v poctivé zimní přípravě a následné fyzičce.
Koho bys pochválil z Vašeho týmu za výkon s Veselou? Kdo Tě zaujal v dresu soupeře, který vede hrající kouč Tomáš Dujka?
Za nás bych pochválil především brankáře Zdeňu Jokla, který je pro nás velkou jistotou a tím se hraje pohodověji i celému mužstvu. Nesmím zapomenout ani na naše útočníky Rosťu Závodu a Honzu Vopatřila, který už sice zapomněl, jak se střílí góly, ale odvede v každém zápase velký kus práce a naběhá spousty kilometrů. Veselou bych rád pochválil obecně za velmi dobrý výkon a fotbalovost. Hráli pěkný kombinační fotbal, měli i spoustu šancí a hra se musela divákům líbit. Výsledek je pro ně nespravedlivý, ale takový fotbal prostě je.
Zatím se Vám na jaře hodně daří? Co se změnilo ve Vaší kabině přes zimní pauzu? Změnili jste nějak tréninky nebo předzápasovou přípravu?
Kromě příchodu brankáře Jokla nemáme žádné další posily oproti podzimu, takže jsme zůstali víceméně ve stejném složení. Změny v trénincích posoudit vzhledem ke své tréninkové morálce moc nemůžu, ale na spoluhráčích je vidět jejich dobrá fyzická připravenost. Navíc tak semknutou a dobře naladěnou kabinu jsem u nás už dlouho neviděl, což může být i jedna z příčin jarního úspěšného tažení.
O víkendu Vás čeká duel v Hulíně, Admiře se ale na jaře moc nedaří, navíc je tam velké hřiště, bude to pro Vás výhoda?
Mně osobně se na větších hřištích hraje lépe, myslím si, že i většině našich kluků. Vzhledem k našemu poklidnému postavení v tabulce si to tam pojedeme užít, zahrát si proti kvalitnímu soupeři na kvalitním hřišti a třeba zase urveme další tři body.
Myslíš si, že Nevšová letos postoupí do I. A třídy nebo se bude radovat otrokovická Viktorie?
Samozřejmě se může stát cokoliv, nicméně si myslím, že to letos vyjde na Nevšovou. Osobně bych to ale přál Otrokovicím – je to mladý tým, který předvádí krásný fotbal a určitě by jim vyšší soutěž slušela. Otrokovicím jsme boj o první příčku zkomplikovali, takže se samozřejmě pokusíme obrat o body i Nevšovou a kdo ví, třeba bude ještě zápletka.
Kteří hráči z ostatních celků v této soutěži Tě zaujali? Co říkáš na výkony ostřílených harcovníků - Pavla Sedláčka nebo Dana Máčaly?
K Pavlovi chovám obrovský respekt. Na každém tréninku či zápase ho vidíte, že do všeho dává ve svém věku 100 a více procent. Z něj si musí všichni ti mladí brát vzor. U Dana Máčaly mě vždy pobaví kolik těch gólů a hattricků zase dal. Moc mu přeju, aby vydržel s aktivním fotbalem ještě dlouho dobu. Pokud bych měl jmenovat, kterého ze soupeřů mám fotbalově nejraději, tak je to právě Dan.
Jak jsi strávil dlouhou zimní pauzu, věnoval si se i jiným sportům?
Upřímně jsem moc tomu sportu v zimní pauze nedal – pár tréninků, pár přáteláků, občas squash a jinak nic.
Jaké jsou Tvé další zájmy kromě fotbalu a co Tvá rodina, podporuje Tě ve fotbalu?
Přítelkyně mě doslova nutí, abych co nejvíc chodil na tréninky a na zápasy – prý se tam ze mě stává cholerik a doma je pak už jen klid a pohoda...
S kým si nejvíc rozumíš na hřišti i mimo něj? Jaké byly Tvoje fotbalové začátky?
Asi nemám vyloženě někoho, s kým bych si rozuměl víc či míň. Jak jsem již řekl, jsme teď super kolektiv a sedíme si všichni navzájem. Začínal jsem od přípravky v Malenovicích, abych přes dorost a muže v Mysločovicích zakotvil v Tečovicích, kde mi to po všech směrech naprosto vyhovuje.
Co říkáš na postup fotbalistů Zlína do finále poháru, kde je prověří Opava? Pojedeš na finále do Olomouce?
Je to super úspěch a věřím, že to dotáhnou až do úplného konce. V plánu jsem výlet do Olomouce měl, bohužel v té době budu pracovně v zahraničí.
Co bys vylepšil na našem portálu - www.fotbalunas.cz
Možná by byla zajímavá sekce „Rozhodčí“, kde by člověk viděl detaily o rozhodčích – kolik odpískali utkání, kolik udělili žlutých a červených karet, atd.
Dík za rozhovor a ať se Ti daří...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 14 31:12 31
2 SFK Elko Holešov B 14 44:18 30
3 FC Fryšták 14 41:24 27
4 Hvozdná 14 27:23 23
5 SK Březnice 14 30:36 22
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 18
2 Tomáš Janíček 14
3 Jakub Chudárek 13
4 Jan Večeřa 13
5 David Dorazín 10
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 52 53,1% 1
2 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
3 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
4 Libor Adamik 36 57,1% 0
5 Ladislav Beran 34 49,3% 0
Zobrazit celou tabulku