Brankáři musí být splachovací, říká Matěj Rychetský

Mladý brankář Líšně Matěj Rychetský se stal hráčem 24.kola MSFL. Poprvé se na jaře stal hráčem kola brankář. V předešlém kole nastoupil ve druhém poločase za zraněného kolegu za stavu 2:0. Utkání skončilo 2:3. Hned následující kolo ale předvedl výborný výkon a udržel čisté konto v Hulíně.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Mohl byste nám povědět něco o vaší dosavadní kariéře?
S fotbalem jsem začínal v sedmi letech tady v Líšni., kde jsem se přes všechny věkové kategorie dostal až do mužů.
Bude vás toto ocenění stát něco do klubové kasy?
Bude. Náš pokladník byl také první, kdo přišel s tím, že jsem se objevil v sestavě kola a následně se stal hráčem kola. Musím říct, že v tomto směru je na něj „opravdu spolehnutí“, neunikne mu vůbec nic.
V minulém kole jste nastoupil za stavu 2:0 a prohráli jste 3:2, jak jste se s tím vypořádával?
Snažil jsem se na ten nepovedený zápas co nejdříve zapomenout a soustředit se na další zápas. Brankář v tomhle směru musí být „splachovací“. Věcmi, které byly se nesmí dlouze zaobírat a musí se dívat pouze dopředu.
Váš tým se na jaře oproti podzimu hodně zvedl, v čem vidíte to kouzlo?
V Líšni do snahy zachránit MSFL všichni dali a dávají spoustu úsilí, ať už je to vedení, kterému se povedlo přivést kvalitní posily, nebo samotní hráči a trenéři, kteří neustále pracují na 110 %. Tohle všechno se logicky muselo projevit. Tím ovšem nechci říct, že by na podzim to úsilí nebylo takové, to rozhodně ne, jen se nám na jaře daří toto úsilí lépe převádět na body.
Jak reálně vidíte vaše šance na záchranu, přes koho myslíte že vede cesta?
Do konce sezóny zbývá ještě pět kol, to znamená, že je ve hře ještě patnáct bodů, takže šance na záchranu určitě pořád existuje. Přes koho vede cesta si netroufám odhadovat. My se musíme soustředit především na vlastní zápasy, abychom v nich nasbírali co nejvíce bodů.
V Hulíně to byla vaše první nula v MSFL, myslel jste na to v průběhu zápasu?
Nijak zvlášť jsem na to nemyslel, snažil jsem se koncentrovat pouze na zápas, abych nějakou chybou nevrátil soupeře zpátky do zápasu.
Jaké jsou nejbližší cíle, vás osobně?
Můj osobní cíl je stejný, jako cíl celého týmu, tedy udržet v Líšni třetí ligu i pro následující sezónu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.